Centerpartiet gör skillnad

Idag var jag ner en sväng i Nynäshamn eftersom det ryktades att en havsörn varit synlig flera dagar i sträck nere från hamnen. Själv såg jag ett par skarvar, ett antal måsar, kråkor och kajor och ett stort antal gråsparvar.

Någon havsörn syntes inte till, å andra sidan var jag inte speciellt tålmodig, jag stannade nere i hamnen en timme sedan åkte jag hem igen. Däremot så hittade jag affischen här till vänster på pendeltåget. Den kändes nästan lite retro så jag var tvungen att föreviga den. Centerpartiet har gett Vattenfall AB fria tyglar att exploatera kolkraft nere i Europa, man har dessutom intensifierat brytningen av kol så massor av folk tvingas flytta från de byar där de är födda och uppväxta.

Man har dessutom försatt Sverige i en situation där ett kärnraftshaveri i Tyskland riskerar att skuldsätta Sverige i hundratals år. Utöver det så har Vattenfall fått leka affär med svenskarnas pengar så nu är företaget den största koldioxidboven i Europa. Man köpte nämligen ett av de största energibolagen som praktiskt taget uteslutande framställer elkraft med kol och olja. Alliansens gröna röst, partiet som gör skillnad. Att man dessutom tillåter jakt på rödlistade djur som vargen visar verkligen på en grön röst, särskilt som man tryfferar det med att tillåta valjakt, ett annat utrotningshotat djur.

(En bild från Nynäspendeln 25/9 2010)

Och på tal om röst, Maud Olofsson måste vara en god affär för glasmästaren som har hand om Riksdagshuset. Jag säger inget mer.

Nåja, eftersom jag har visat en mängd gamla kyrkor så är det väl inte mer än rätt att jag visar upp Nynäshamns kyrka, en något nyare variant. Den ligger på ett berg nära hamnen så platsen är det knappast något fel på, felet begränsar sig rimligen till att det inte finns någon gud, och att det aldrig funnits någon. Men kyrkan i Nynäshamn är dessutom dubbelt onödig eftersom den inte ens är ett fornminne. Den är bara, precis som centerpartiet, en lika otidsenlig som oanvändbar företeelse.

För övrigt tycker jag
—————————–

Att Håkan Hellström har helt rätt när han kritiserar Idol i TV4. Juryn behandlar vissa på ett extremt nedvärderande sätt och det allra värsta är att de är råmodeller för hur mängder av ungdomar sedan tror att är ett godtagbart sätt att bete sig på. Jag vet inte om det är meningen att det ska vara en del av ”underhållningen” men i praktiken blir det bara ett exempel på hur ett gäng tölpar beter sig mot ungdomar som de inte känner. Visst, alla är inte någon ny Dylan, men alla har likafullt rätt att behandlas med respekt.

Men vare sig juryn eller TV4 förtjänar sådan respekt.

it , , , , , , , ab1 ex1

  7 comments for “Centerpartiet gör skillnad

 1. KalleB
  25 september, 2010 at 15:35

  Själv har jag sett havsörn och dylikt i stor sett varje dag i nordöstra Värmdö. ;)

  Vattenfall är helägt av svenska staten. Ännu så länge.

  Måddans röst…..som du skrev. I say no moore!

  Kyrkan ser rätt så trevlig ut,trots allt, hur ser interiören ut?

  Idol är ett av dessa konceptprogram ”worldwide” där det SKALL storma om programledarna,det skall förnedras hit och dit.

  Varför titta på skiten? Allt är ju förinställt och fejkat för reklamintäkter.

  (Det är antikrundan också,men utan förnedringsbiten).

  • 25 september, 2010 at 15:36

   Jag vet inte hur den ser ut inuti, jag är bara intresserad av gamla kyrkor.

 2. Beck
  25 september, 2010 at 19:32

  Hur stort inflytande har Maud i Vattenfall? Det jag menar är om Vattenfall verkar som ett fristående företag eller måste de få klartecken från våra svenska politiker innan en affär genomförs.

  • 25 september, 2010 at 20:59

   Maud är ansvarig minister och ytterst ansvarig för Vattenfall. Vattenfall är ett statsägt företag. Visste du inte det? De agerar utifrån ägardirektiven och det är hennes departement som ger dem sådana.

 3. Beck
  25 september, 2010 at 21:14

  Jag visste att Vattenfall är statligt men inte hur saker och ting sker rent praktiskt. Var det inte någon skandal för ett tag sedan i vilket Maud var ansvarig men verkade helt oinsatt i vad Vattenfall gjort. Tänkte då att Vattenfall kunde verka ganska fritt utan att fråga Regeringen först. Eller möjligen att inte regeringen bryr sig nämnvärt och därför kan verka fritt. Lite av förvirringen uppkom förmodligen också eftersom Maud pratar så varmt om grön politik och försöker ställa MP mot väggen. Hyckleri bland politiker är iof inget ovanligt men konstigare är att inte MP såg sin chans av att göra detta till en större politisk fråga under valet för att krossa C trovärdighet i miljöfrågor. Miljö är ju trots allt global.

 4. Hej
  25 september, 2010 at 21:54

  motvikten till Idol och Biggest Looser
  där deltagarna skall förnedras och röstas bort
  kom i SVT ikväll genom Här är ditt liv med Lena Maria Klingvall.

  Enbart värme och godhet och man glömde för en stund
  det kalla samhällsklimat vi nu lever i…

  Får man önska mer sånt?

  • 25 september, 2010 at 21:59

   Ja det var bra, otroligt intressant!

Comments are closed.