Blasket får gärna fortsätta

Fick jag välja så skulle gärna blasket utomhus få fortsätta till varenda snöflinga var bortsmält. Men ännu hellre vill jag ge bort Skåne till danskarna, går det att ordna tro?

Men nu talar SMHI om minus sju grader här i över-
morgon och ännu kallare ju närmare helgen vi kommer. Vägen på bilden används av bilar, det säger sig själv att man måste ta det mycket försiktigt på sådana ställen, inte ens en stilla promenad är helt riskfri. Nu flaggar vädertjänsten för varning klass två, mycket höga flöden nere i Skåne tack vare temperaturen.

Statistiskt sett skulle jag nog bo i södra Skåne eftersom jag är så trött på vintrar, men vem vill bo där? Vi vet ju alla vilka sorters politiska partier som växer fram ur den myllan.

Men det finns en lösning även på det problemet. Vi ger bort Skåne till Danmark så blir vi av med eländet. Alla som varit i landskapet ifråga vet ju att man behöver tolk för att förstå vad de säger, och politiskt kan man ju aldrig begripa sig på folket där nere.

Vad som händer ifall danskarna inte vill ha Skåne? Ja vi får väl skicka ner Tolgfors personal för att köra ner det i halsen på dem.

Jag talade med en kamrat på luren nyss och sade att jag skriver om vädret och att jag vill ge bort Skåne till Danmark, han blev upphetsad och frågade – Göteborg då? Kan vi bli av med Göteborg så vore det bingo två gånger om…

it, , , , , , , , , , , , ab1234 ex123 dn12 svd12 svt gp

Väder

  38 comments for “Blasket får gärna fortsätta

 1. 17 januari, 2011 at 18:33

  Ge bort framsidan? Hur skulle det sluta? En mur runt 08-området och vi skulle få ett bättre Sverige! Det är min paroll ;)

 2. ola
  17 januari, 2011 at 18:38

  Skåneland till Danmark igen? ok för min del men betänk hur mkt smisk ni skulle få i fotbollslandskamperna , en liten historia fråga, vet du vad dom tre kronorna i Sveriges riksvapen står för?

 3. Annli
  17 januari, 2011 at 19:53

  Är det snö och minusgrader kan man åka skidor. Men våren lär ändå inte komma de närmaste veckorna -och när det töar och regnar som kan man varken gå, skida eller skrinna. Jag håller på vit vinter i alla fall.

 4. Dick
  17 januari, 2011 at 22:38

  Åh, underbara dröm att få höra till Danmark! Slippa 08orna och kunna få bajer till frukost. (Frukost på danska = lunch).

  • 17 januari, 2011 at 22:40

   Här i Fjollträsk är det standard med en eller ett par bajer på lunchen..

   • Dick
    18 januari, 2011 at 15:46

    Ah, ok, åtminstone ett förlåtande drag hos fjollorna. Det enda, tyvärr…

 5. Mansour
  17 januari, 2011 at 22:45

  Österlen är vackert, inte kan man skänka bort det till danskarna. Skånska låter inte så förfärligt men däremot danska. Förstår inte hur det folket kommunicerar med varandra utan att det blir missförstånd.

  • 17 januari, 2011 at 22:51

   För X antal år sedan besökte jag en bonde nån mil utanför Båstad, det var stört omöjligt att begripa vad karlen sa..

   • Dick
    18 januari, 2011 at 15:48

    Den vackra och ädla skånskan, urspråket, alla språks moder. Stor brist i bildningen att inte behärska den.

  • Christer W
   17 januari, 2011 at 23:37

   Va fasen, Köpenhamnsdanska är ju lättare att förstå än de flesta skånedialekter.

  • Pia
   18 januari, 2011 at 01:28

   ..Det är tv;s fel att språken fjärmar sig från varann mer och mer!.. Man textar program så ingen behöver anstränga sig det minsta för att använda hjärnan..Jag är 08 från början, men visst går det att lära sig förstå danska! Den är ju dessutom närmare släkt med svenskan än vad norskan är!

 6. JPA
  17 januari, 2011 at 23:08

  Oj Jinge, du vet inte vad du går miste om. Har försökt som finska bo i Stockholm, har läst i Luleå, gift med en göteborgare – men har återkommit om och om i mitt liv till Skåne, där jag pluggade en gång i tiden. Folk säger rakt vad de tycker och tänker, det finns enorm kraft och energi, och kreativitet i Malmöområdet. Det är liksom ”jag har en galen idé jag skulle vilja prova” och folk säger: ”jo, men gör det, kul” – och inte ”nej, vi måste först utreda”. Här behöver man inte veta något om TokHolma som vi finnar kallar Stockholm, eftersom ingen läser DN eller SVD.

  Visst gror SD här, men också landets mest framgångsrika och innovativa integrationsprogram finns här – något som DN och SVD skulle aldrig skriva om. De började ju skriva om ESS också först när hela Europa hade först berättat om det – Sveriges genom tidernas största forskningsanläggning på gång i Lund…och Citytunneln hade man knappast hört talas om om inte snöstormen hade orsakat tågkaos. Malmö har faktiskt metrotunnel rakt under sig just nu. Och här är ”huvudstaden” när man åker till byn, d v s Köpenhavn.

  Så om du vågar så är du jättevälkommen till hit på antropologisk studiebesök ;-)

 7. Adam
  17 januari, 2011 at 23:20

  Som skåning måste jag nog protestera! Om du tycker att skånska är svårt att förstå, hur är det då med t.ex. dalmål? Det är ju egentligen ett annat språk, vilket skånska inte är. Min gamla farmor t.ex. kunde aldrig riktigt förstå varför vi inte ”talade svenska” när hon besökte oss i Malmö. Det beror på att hon själv inte ”talade svenska” när hon var i Mora, men bara när hon pratade med oss barnbarn eller andra icke-masar och kullor. Vi är för övrigt inte alla högerextrema idioter.

  • 18 januari, 2011 at 06:59

   Nu pratar du om Älvdalska som antagligen betraktas som ett eget språk. Det är INTE dalmål som är svenska med accent.

   • Adam
    18 januari, 2011 at 11:42

    Fel. Min farmor talade inte Älvdalska utan Moramål. Jag kan inte bekräfta det, eftersom jag inte förstår Moramål, men min far (som är därifrån) påstår bestämt att Moramål har kvar äldre germanska grammatiska former – bestämt mycket längre från rikssvenska än skånska.

    • 18 januari, 2011 at 11:52

     Det behöver inte vara fel för det. Moramål begriper jag, även från gammalt folk, men älvdalska, begriper de själva den..? :-)

     Stod i en affär i Älvdalen för några år sedan när expediten började tala målet med en kund. Kinesiska är mer begripligt…

 8. Adam
  17 januari, 2011 at 23:35

  Dessutom, om Skåne skulle ges bort till Danmark, skulle Sverige förlora Lunds Domkyrka, Ales Stenar (Skånes Stonehenge), Kiviks Marknad, Skanör/ Falsterbo (Skånes Riviera), Backafall, Ven, Kärnan, Malmöhus Slott, Skånes Djurpark, och det värsta av allt, ni skulle förlora oss skåningar.

  • 18 januari, 2011 at 06:59

   Och? :-)

 9. 18 januari, 2011 at 00:24

  Som inflyttad till Skåne kan jag konstatera att när ett visst parti som du verkligen inte gillar blev riktigt framgångsrikt så hamnade de i Stockholm.
  Så med andra ord, lokala problem kan vi ha här nere men när de blir stora problem då försvinner de till er däruppe.

  • 18 januari, 2011 at 07:01

   Ja varför tror du vi vill klippa banden..? :-/ Ni borde få ansöka om visum för att få resa till Sverige.

 10. Lilla My
  18 januari, 2011 at 00:25

  Håller fullständigt med Jinge om att Skåne kan skickas tillbaka till Danmark. Dom har tillhört Sverige i 352 år och ännu inte lärt sig svenska! Vem hör vad Zlatan säger! Jag tycker det är skandal att man klankar på invandrare men låter skånskan fortsätta att bräka (flåt breda) ut sig. Alla andra landskap i Sverige har problem med att dialekterna försvinner och ”mellansvenskan” tar över. Skåningarna tycks inte vara intresserade av att vi andra förstår dom så släng ut skåne och alla skåningar i regeringen också. Släng sen efter alla halläningar så blir jag nöjd.

 11. Magnus
  18 januari, 2011 at 00:56

  Näe jag vet, ge bort skåne till norrlänningarna, typ allt norr om stockholms tullar, bönder som bönder, släng med blekinge, halland och småland när du ändå är igång.

 12. Bojan
  18 januari, 2011 at 10:09

  Jag skulle dock vilja säga att skåningarna och merparten av sveriges befolkning skulle hellre se att Stockholmarna flyttade! Finns det nått drygare folk? Skulle inte tro det! Har vatt i stockholm x antal gånger och VARJE gång stöter man på stöddiga stockholmare som försöker maskera sin totala ointilligens med sina dryga kommentarer! Vi vet alla att stockholm ligger på sveriges baksida med näsan mot ryssland, lettland osv! (stockholm = sveriges baksida = Sveriges rövhål) Stockholm har INGET att erbjuda skåneland! Skåne har sin huvudstad och inte är det Stockholm! Sist var jag på besök i globen och titta på NHL! Globen vilket jävla skämt rent ut sagt! Allt som 08:orna har kan de få behålla själv! Vi slår er i allt! grväva bort skåne och skänka till danmark! Korkat uttalande av en 08a som vanligt! Sverige hade gått i konkurs utan skåne med tanke på att vi står för den största delen av handel och jordbruk så ja vi bryr oss inte! Danskarna trivs vi med så förstår inte riktigt varför ni säger så, ska vi bli ledsna eller nått? HAHA nej skit i att besöka oss så mår både ni och vi bättre!

  • 18 januari, 2011 at 11:37

   Danskarna trivs vi med så förstår inte riktigt varför ni säger så, ska vi bli ledsna eller nått? HAHA nej skit i att besöka oss så mår både ni och vi bättre!

   Tror ni att danskarna trivs med er ?? :-)

   Vaddå besöka? Ska jag till Europa så kör jag hellre vägen över baltstaterna…

   • Bojan
    19 januari, 2011 at 12:18

    Japp jag tror dom trivs med oss då jag har många danska kompisar! Sen att du vill ta vägen genom baltstaterna är väl upp till dig! Då kan du ju njuta av den fina utsikten i Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland, Ukraina och Polen! Medans vi glider över bron och äter pölse för att sedan sticka vidare mot Tyskland, Frankrike, Holland, Spanien och kanske till och med Italien. Men ja just det jag är sååååå avundsjuk på stockholmarna! hahahahahahaha

    • 19 januari, 2011 at 12:34

     Är signaturen ”Bojan” verkligen säker på att det är i Danmark han har många kompisar? För när undertecknad behöver åka genom Ukraina och Vitryssland för att ta mig söderöver i Europa så undrar jag lite över Bojans geografikunskaper.

     ”- Då kan du ju njuta av den fina utsikten i Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland, Ukraina och Polen! Medans vi glider över bron…”

     Själv så undviker jag omvägen via Vitryssland och Ukraina för att efter Polen välja Tyskland. Men som sagt, man kanske inte ska bråka på turister som inte kan kartan…

     • Bojan
      19 januari, 2011 at 13:17

      Jag svara bara vad som fanns på er sida kartan! Vilket dom länderna jag rada upp också gör! Gav dig tips på semester alternativ helt enkelt! Tänkte du ville undvika vår sida av kartan helt o hållet! Men ja du får åka precis vart du vill! Skåne har ändå bättre läge än vad stockholm har! och allt handlar väl om ”location location location”! Det jag vill få fram är att va inte en liten bebis bara för du är avundsjuk på Skåne som de flesta Stockholmare är! Jag har INGET emot resten av landet endast stockholm och det är för att när de kämpat så hårt för att få skåne sen börjar dom med buhu vi vill inte ha skåne! Jävla kärringar e vad ni är! Vi gör ett val sen håller vi vid det! ni vet ju helt klart inte vad ni vill! Och är det så att ni vill gräva bort skåne så säger jag ”Snacka mindre och gör det istället”! Vi måste ju träffa en nerv på er eftersom ni alltid gnäller om skåne! Men ni vill minsann inte åka hit och ni tycker tydligen inte om oss” så varför lägga energi på oss? Nej Kärringar e vad ni er rakt upp och rakt ner!

      • 19 januari, 2011 at 14:00

       Såå ja! Hetsa inte upp dig bara för att jag påpekade att du inte kunde kartan, för det var väl inte av pur elakhet som du ville att jag skulle ta en betydligt östligare kurs än den som går direkt mot Italien? För Kina ligger väl oxo ”på er sida av kartan” som du uttrycker saken ??

       ”Skåne har ändå bättre läge än vad stockholm har! och allt handlar väl om ”location location location”! Det jag vill få fram är att va inte en liten bebis bara för du är avundsjuk på Skåne som de flesta Stockholmare är!”

       Ojsan ojsan så snarstucken man är!? Mja, jag kan nog inte påstå att jag är avundsjuk på Skåne. Och jag tvivlar på att speciellt många svenskar är det. Det är bara att kolla, vilket län innehåller flest procent som röstar på ett rasistiskt parti i både kommun- och riksdagsval? Skåne leder överlägset. Vi är trots allt relativt få som vill förknippas med sådant och det gör man ju närmast by default som skåning, eller hur?

       Ni har Brösarps backar, men vi har Högdalstoppen, där kan man snacka om backar… :-)

       ”Men ni vill minsann inte åka hit och ni tycker tydligen inte om oss” så varför lägga energi på oss? Nej Kärringar e vad ni er rakt upp och rakt ner!”

       Jag tror minsann att du är arg på riktigt allvar. Att du kallar oss nollåttor för kärringar är helt ok, vi bor ju i eller i anslutning till Fjollträsk så det får vi ta. Men hellre är jag en kärring än en dryg skåning så håller på att få blodstörtning bara för att någon säger emot… :-)

       • Bojan
        19 januari, 2011 at 15:02

        Jag är stolt skåning;) Jag är dock inte sur! Jag röstade på SD yes! Jag är dock inte rasist! Det ni inte fattar där uppe är att vi har ett allvarligt invandrar problem här nere! Vi har år efter år efter år sagt att vi kan inte ta emot fler speciellt inte eftersom Rosengård är ett STORT problem! Blir man inte hörd och inget görs åt saken så vänder sig folket till det enda partiet som tar det på allvar! De allra flesta som rösta på SD är INGA rasister utom de vill bara få ett stopp på ett uppenbart problem! Jag som många andra skåningar har många utländska kompisar som också rösta på SD! Vi ÄR INTE RASISTER! Vi vill att invandringen begränsas! INGET MER! Vi vill inte kasta ut någon och vi vill inte göra nån med utländsk bakgrund illa! Men om man inte kan ta hand om de vi redan har varför fortsätter politiker skicka folk till ”problem områden”?? Polisen går inte in i rosengård och brandkåren går inte in utan polis! Vi måste först kunna ta hand om de vi har annars kommer det inte funka! SD fick många röster från skåne ja! Vi har dom största problemen med invandringen så det kanske inte är så konstigt! SD fick så många röster ENBART för att de är det enda partiet som har kulorna för att säga att det är ett problem! Vi har gäng brott med ”vanligt” folk som hamnar i skott linjen. SD är ett missnöjjes parti! Inget mer och inget mindre! De flesta håller inte med SD i allt dom säger! men utlänningar och ”svenskar” är här i skåne alla överens om att invandringen är ett problem! Hade något annat parti insett det med så hade allt varit frid o fröjd! Men vafan man kan ju lika bra bosätta sig i danmark så slipper man både 08:orna och Problemen! men ja ska det behöva gå så långt? Skitsamma jag orkar inte förklara detta för dig som inte lever med vårt problem! Du kan sitta på din höga häst och tro du vet någonting om oss och kalla oss för rasister osv! Det visar bara på att du inte har lärt dig nått om hur saker funkar i verkligheten utan mer litar på vad medierna kokar ihop i sina grytor! Den värsta lurendrejar maskinen som finns är den fyrkantiga saken i nästan varje hems vardagsrum!

        • Bojan
         19 januari, 2011 at 15:06

         ska bara tillägga att NEJ jag e inte sur! jag skriver dock hetsigt! sorry om du tror jag är förbannad!

        • 19 januari, 2011 at 15:12

         Men vafan man kan ju lika bra bosätta sig i danmark så slipper man både 08:orna och Problemen!

         Säg till så kommer jag och vinkar när du åker över bron! :-)

         • Bojan
          19 januari, 2011 at 15:19

          NAAAAAAAAAJ Du skulle ju inte sätta din fot i skåneland så blir lite svårt att vinka då! =/

          • 19 januari, 2011 at 15:27

           Drar du så gör jag ett undantag..

          • Bojan
           19 januari, 2011 at 15:51

           Jinge! Bättre du håller dig där uppe i stockholm och inte smutsar ner vackra skåne! Sen ett råd eftersom det var du som starta med att skriva om skåne! Ta det lugnt bry dig om dina medmänniskor istället! Skåne är skåne och kommer alltid vara skåne! Jag blir bara sne när 08:or skriver om skåningar på nervärderande sätt! Ni snackar också skit om Fjollträsket osv! Lär er visa medmänniskor respekt! Därför alla runt om stockholm inte tycker om er helt enkelt! För ni är grymt bra på att snacka skit om allt runt er! Sen att ni låter som ett gäng flickor med er dialekt gör ju inte saken bättre! ;)

          • 19 januari, 2011 at 16:06

           Skåne är skåne och kommer alltid vara skåne!

           Det är precis det som oroar oss…

           Sen att ni låter som ett gäng flickor med er dialekt gör ju inte saken bättre!

           Vafalls ??

           Vi talar rikssvenska allihopa utom Mona Sahlin som talar nån slags hemkokt Stockholmska.

           Men vi som är födda och uppväxta på Norrmalm låter inte så. Vi låter bildade…

  • Christer W
   18 januari, 2011 at 19:33

   Det lustiga i saken är att de flesta nollåttor är i sitt ursprung utsocknes i första, andra och tredje generation, ytterst få har nollåttagener sedan urminnes tider.
   Fram till femtiotalet var Sverige ett mycket utpräglat skogsbruks- och agrar-land och spridda bruksorter.
   Dock är jag säker på att om Arboga hade fortsatt att vara vår huvudstad så skulle det has sagts: de där jävla dryga Arbogaborna.

 13. Dick
  18 januari, 2011 at 15:53

  Jag hade en dum kompis som flyttade från Skåne till Stockholm. Det medförde att den intelligenskvoten per capita steg marginellt i Skåne, medan den steg avsevärt i Stockholm.

 14. Thomas E
  19 januari, 2011 at 10:28

  Jag önskar att fler Stockholmare tänkte som du Jinge, istället översvämmar de södra Skåne. Om sverigedemokraterna kunde skrämma iväg dem så skulle det ju vara nån nytta med det partiet och då skulle jag och andra landsflyktiga skåningar kunna köpa deras övergivna sommarhus till ett hyggligt pris.

Comments are closed.