Björn och Varg – Dagens bild


[column width=”49%” padding=”2%”]
Idag kom jag iväg till Skansen eftersom inte regnet stod som spön i backen. Jag fick ett antal bilder på både björn och varg och några av dem kommer jag att visa lite senare, i större format, på bilderblogg.se

varg

När jag såg björnen som hade parkerat i ett träd såg jag genast pratbubblan framför mig ”– Fasen, jag har ju hört att det ska finnas varg här på Skansen…” Jag fick ett antal andra björn och vargbilder också så rätt vad det är så dyker det väl upp en eller annan bild försedd med en pratbubbla. Annars så var det listigt att hänga på porten när de öppnade klockan tio. Det var ytterst få besökare på plats och bara en timme senare så var Skansen fylld av småbarnsföräldrar med sina små illbattingar.

Två ur personalen på Skansen var jätteförvånade över nallen i trädet. De hade aldrig sett någon av björnarna klättra upp sade de. Vi får se, jag ska skicka någon av bilderna till dem som sköter björnarna för att kolla om det stämmer, som sagt, fler bilder kommer lite senare på Bilderblogg.se

(Björnbilden finns även i Expressen, papperstidningen)

intressant Tags : , , , , , , , , ab svd dn t
[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]björn
[/column]


10 svar till “Björn och Varg – Dagens bild”

 1. Ur marsnumret av Grönköpings Veckoblad:
  ”Den planerade inplanteringen av fyra varghatare i Knisslinge har, efter protester från de boende, uppskjutits på obestämd tid. En anonym källa å länsstyrelsen uppger, att den aktuella befolkningsgruppen visserligen är i behov av ett genetiskt tillskott, men att frågan i dagsläget ter sig alltför kontroversiell för att ett omedelbart genomförande skall kunna ske.”

 2. Den asiatiska kragbjörnen lever större delen av sitt liv uppe i träden, just för risken att annars anfallas av rovdjur på marken. Men där är det ju främst tiger som kragbjörnarna försöker undvika genom att leva i träden. Mindre björnar kan säkert dödas av en vargflock.

 3. Men detta är väl en vanlig brumelibrum? Tycker den ser ut att bedöma avståndet till staketet.
  Väldigt lyckade skott tagna lite på sängen innan invasionen av de små gröngölingarna blir ett orosmoment;-)
  Vargen är bara så -ummmmm!

 4. Ytterst imponerande akrobatik där han djupt koncentrerad balanserar sin kulmage på den (för honom) pinnsmala grenen.

   • haha!….ja där ser man ….jag får nog ta en sväng förbi optikern ..att björnen är en hane, ja
    det kan jag bestämt inte garantera…en vild gissning bara ;) härligt foto!