Benny, båtar och kungen… (dagens bilder)


Min dagliga lilla prommis i huvudkommunen gick först runt en liten ö mitt emot slottet. Jag gick där eftersom jag ville ha en juste båtbild, men ingen av båtarna såg så speciell ut att jag förevigade den.

Men jag träffade på en farbror som jag tog en bild på. Farbror eftersom han faktiskt är en dag äldre än undertecknad, dessutom behövde jag en bild eftersom han delar mitt intresse för den fantastiska trafikplats som är känd under namnet ”Slussen”. Han frågade oroligt om jag var på ”rätt” sida när det gäller frågan om Slussen, och det är jag ju. Det borgerliga påhittet att smälla iväg arton till tjugo miljarder skattekronor bara för att få sälja några tomter i Statsgården är rent sjukt.

Man kan få Slussen att se helt underbart fräsch ut för bara hundra miljoner. Och det tycker herrn på bilden också. Men helt utan båtbilder blev jag inte, för jag hittade en skylt föreställande en tidtabell i ett båtfönster som jag förevigade. Jag har för mig att det är Landet Runt i SVT som visar konstiga skyltar, jag undrar om jag inte ska skicka in den dit.
Dessutom så visade det sig att snö-
svängen var i farten, man lastar av all gammal snö som man kan hitta runt slottet. Kul grej, man tycker väl att det inte gör så mycket eftersom folk ändå tycks anse att majestätet redan är rejält insnöat, vad vet jag. Möjligen kommer någon av de andra bilderna dyka upp på Bilderblogg lite senare.

Jag kan dessvärre konstatera att även denna dag blev tämligen tom på tussilago. När jag kom hem för en stund sedan så sken solen som om den hade betalt för det. Rimligen borde jag inte behöva mer än en kortare promenad i morgon för att hitta min vårblomma, möjligen ska jag gå till mitt standardställe, men i så fall borde jag ha gummistövlar eftersom jag tror att de soldyrkande huggormarna blir sura om det springer en massa gubbar i backarna..

Man får hoppas att snösvängen sätter in alla resurser nu när de beslutat sig för att lägga snön runt slottet istället för att tippa den i Riddarfjärden..

it Andra om: , , , , , , ab1 svd1 dn12


6 svar till “Benny, båtar och kungen… (dagens bilder)”

  1. Självdö och Hembränningen var vassa, frågan är om skepparen var nykter när tabellen gjordes?

  2. Det var väl maxat då BA ondgjorde sig över att han var med på en bild med ABBA ute på Arlanda? Griniga gamla gubbar säger jag… :-)