Årets första tussilago (bild)


Jag nämnde igår att jag klurade på en kortare promenad idag för att fotografera årets första tussilago, sagt och gjort, här är den.

Tyvärr hade elverket stängslat in branten så jag kom inte närmare än femton meter, det i kombination med handhållen kamera och teleobjektiv gör att blomeländet tecknas ut dåligt. Dessutom var det fortfarande runt noll grader i luften, hade det varit lite varmare så hade jag haft fler fotoalternativ, men 14 mars är tidigt, mycket tidigt. Visserligen är mitt rekord satt fyra dagar tidigare, men det var en av de vintrarna som var praktiskt taget snöfria.

Nästa tidsmarkörer är väl vitsippor och liljekonvalj antar jag, men det blir väl först den dag då alla är överens om att våren faktiskt har kommit. it Andra om: , , , , , , , svt


5 svar till “Årets första tussilago (bild)”

  1. Har inte set tussilago ännu men vitsippor och någon blå blomma jag aldrig har set förut och set årets första huggorm så våren är här.

  2. Att elverket stängslat in vårens första tussilago visar att elbolagens dåliga rykte är överdrivet.

    Vilket var det föredömliga elbolag som var så mån om att skydda tussilagon från att bli nedtrampad av oförsiktiga storstadsbor på besök i naturen?

    • Jag vet inte, det är en transformatorstation och jag har inte kollat vilket bolag det är. Fast just där undrar jag om ngt stängsel behövs, det är svårt nog att nå ändå..

  3. Den ser kanske inte så mycket ut för världen på den här bilden…..men ändå….så lysande gul och så välkommen!