Haninge, Södertörns Vilda Västern


Jag kom just in efter en promenad, bilden här till höger kommer från Jordbro, en av kommundelarna. Som ni ser så ägnar sig inte kommunen eller vägverket sig åt att tvätta trafikskyltarna, senast det hände dessa skyltar är – 1479, eller när de nu sattes upp.

Skyltarna sitter vid en infart till det som brukar kallas Jordbrogravfältet, ett stort område med ett av landets största gravfält från järn- och bronsåldern. Det är ett populärt ställe för många av kommuninnevånarna, men tyvärr alltför misskött av kommunen. Det är inte bara trafikskyltarna som blivit måltavlor för gangsters, kommunen sköter inte heller underhållet av gravfältet. Det är praktiskt taget igenväxt och på vissa ställen så växer björkslyn meterhögt.

Eftersom det råder ungdomsarbetslöshet så borde kommunen leja en bunt ungdomar för att dra upp slyn med rötterna och sedan slå fältet med lie. Det är ett enormt slöseri att låta en av kommunens största sevärdheter helt växa igen, möjligen kan det bero på att kommunen numera har borgerlig majoritet, jag kan inte minnas att det någonsin har varit så här misskött under de socialdemokratiska åren.

Det ser likadant ut inne i området, skyltar som berättar vad det är för slags lämningar är ofta nedklottrade eller uppbrända. Låter man det fortsätta att se ut på det sättet så är det säkerligen många som mister respekten, dessutom lyckas man förslumma ett helt gravfält. Det kanske blir ett naturligt ställe för gangsters, att använda trafikskyltarna som mål när de ska testa sina illegala skjutvapen. Det ser ju så bedrövligt ut där redan innan…

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ab ex dn svd


4 svar till “Haninge, Södertörns Vilda Västern”

  1. Senaste gången jag var i Stockholm så blev det en tur i Årsta för att söka jobb. Jag mötte en knäppskalle och tittade runt lite. Jag bedömde Årsta som slum och tog första bästa tåg hem…

    Skaffa ett torp på landet Jinge!

    :-)

  2. Det där har jag sett, det ser illa ut att man inte gör nåt åt saken. Man skiter i Jordbro helt enkelt. Undrar hur lång tid det hade tagit att fixa saken om det varit Vendelsö eller Tungelsta?