Allt är moderaternas fel – Bilder
I morse berättades det i tidningarna att tretton bilar eldats upp i Skogås, och eftersom Skogås är nästa station efter Handen om man åker in mot huvudkommunen så hade jag lust att åka dit för att ta några bilder.

Vädret lämpade sig inte för en utflykt så jag fick vänta till lunchtid idag innan jag kom iväg, väl framme så var det ett elände att hitta de utbrända bilarna. Jag hade trott att det skulle vara i Centrum utanför pendeltågsstationen, men det var i norra änden och dessutom på ”fel sida” om spåren.

På hemvägen stod jag vid busshållplatsen och väntade och då kom en kvinna gående i åldern runt 55+. Hon bar två fulla kassar och hade dessutom med sig ett paket, det märkliga med kvinnan var att hon oupphörligen gormade ”- Det är moderaternas fel” eller omväxlande ”– Det är den där jävla Reinfeldts fel” och ibland ”- Det kommer bara bli värre, värre än i Irland”. Jag håller givetvis med henne om detta, men det visade jag inte. Jag vill inte inleda en diskussion med en person som håller på att tappa fotfästet, i alla fall inte vid en busshållplats.

Men visst är allt moderaternas fel. Problemet är bara att livets alla prövningar inte startades i och med moderaterna, under den socialdemokratiska regeringen så var det också folk som mådde dåligt, som tillhörde utanförskapet. Att detta utanförskap ökat dramatiskt under nuvarande högerregering vet de flesta, liksom att det är representanter för detta utanförskap som bränner bilar. Det finns dessutom en tendens till att den sortens skadegörelse ökar i samband med skolav-
slutningen, så brukar det vara i alla fall enligt min amatörkriminologuppfattning.

I Skogås så lutade parkeringen ut mot vägen, det bidrog säkert till att varenda bil hade brunnit upp. Bränslet hade runnit nedåt och innan brandkåren hade fått ordning på brasan så hade alla bilarna tagit eld. Det handlar om en fullständigt meningslös skadegörelse och tyvärr så tror jag att det kan följas av fler attentat. Både den här branden och den igår bjöd på hyfsade flyktvägar om man var mopedburen, och något säger mig att förövarna just är i mopedåldern.

Jag tog en interiörbild från en av bilarna, pinnen i mitten är rattstången och uppenbarligen är alla rattar uppbyggda på stål- eller koppartråd. Man får väl hoppas att bilägarna har en försäkring som täcker skadan, och att de har sen semester i sommar. De åker i alla fall inte ner till Öland i morgon, om man säger så…

it Andra om: , , , , , , , ab ex svd dn svt


19 svar till “Allt är moderaternas fel – Bilder”

 1. Nu kommer säkert ett antal hobbynazzar i SD påstå att det är invandrarungar som tuttar på! Så brukar de göra, undrar om de inte själva är skyldiga ibland.

 2. Kul att du tar dig tid att visa en bit av verkligheten. Hoppas att inte dessa bränder håller i sig, jag tror att det är Sverigedemokrater som bränner bilar för att folk ska tro att det är invandrarungar som gör det. Razzister med andra ord.

 3. Det verkar som detta elände med brinnande bilar har börjat igen. Hade hoppats det var över, men tydligen inte. Nu får man oroa sig att vandalerna skall hitta till min hemstad och det vill jag inte. Det är ju inte så långt till Norrtälje. Dessutom är jag tvungen att ställe bilen ännu närmare Stockholm ibland…

 4. Jag har tråkigt, jag går ut och bränner några bilar! Hur smart är det? Slödder!!!!!!!

  • Det kan ju vara så att du förenklar? Det är inte att försvara dem som håller på med sådant, men de behöver faktiskt hjälp.

   • De behöver förstå mycket, men först och främst har samhället ett ansvar för att se till att var och en får en hyfsad skolgång, sedan måste man motarbeta varje tendens till utslagning. Nu skapas ett växande utanförskap tack vare högerpolitiken. Tror man att individualismen är det allena saliggörande så har man svårt att förstå hur människan fungerar. En hyfsad grundtrygghet ska varje människa ha rätt till, det oavsett hudfärg eller varifrån föräldrarna kommer.

 5. ”Sverige är det land i Norden där invånarna har minst tilltro till trygghetssystemen, enligt SEB:s världfärdsindex.”
  Jag undrar hur förtroendet såg ut för drygt fyra år sedan, betydligt bättre antar jag – för visst är det så att
  allt är moderötternas fel!
  Bara tandvården får godkänt, men det beror nog bara på att det är endast de allra rikaste som har råd att gå till tanddoktorn och få en bra behandling.

 6. Att elda upp andras bilar är aldrig försvarsbart. Varför i h-e ska någon slyngel elda upp en privatpersons bil? Fjantigt att tycka synd om dem avseende själva beslutet att tända på. Att de har det kasst i övrigt är inget försvar.

  • Vem faan har tyckt synd om dem? Kom igen med referens och citat till den text du syftar på! Jag har läst igenom kommentarerna och hittar inget, inte heller i den text jag själv skrev.

   Eller bluddrar du bara? Gör isf det på jobbet isf här!

 7. Jag tycker nog att en del kommentarer ovan tenderar att tycka synd om dem, snarare än att uppröras. Även om det kan bli rätt tjatigt att bli upprörd. Se kommentarerna efter Katta ovan. Att skylla det på ”högerpolitiken” tycker jag är billigt. Segregeringen har tyvärr pågått länge, under höger- och vänsterpolitik.

  Hej då!