Twitter avföljer användare slumpvis?


Alla som använder mikrobloggen Twitter vet att antalet följare varierar, skriver man dessutom saker som kan upplevas som kontroversiella så kan man drabbas av att 5-6 följare hoppar av tvärt, eller motsatsen att man får 5-6 nya följare.

SVT: ”Efter många rykten och irriterade användare. Nu erkänner Twitter att systemet automatiskt avföljer användare.

”Det är en bugg, och vårt team arbetar för att åtgärda det”, säger en talesman för mikrobloggen.

Buggen gör att Twitter-användare slumpvis slutar följa andra människor, utan kontoinnehavarens medgivande eller vetskap.

För att komma runt problemet har Twitter tidigare uppmanat sina medlemmar att besöka sidans supportcenter, eller att själva undersöka om konton man tidigare följt har slutat följas.”

Att Twitter har slarvat så med att rensa serverprogramvaran från buggar är en tämligen sensationell nyhet, twitter har nämligen väsentliga fördelar gentemot det så populära Facebook. Det kräver inte att man loggar in flera gånger varje dag, eller att man skriver något varenda dag.

Enligt artikeln på SVT:s hemsida så kan man tydligen kontrollera om man själv drabbats av den ”automatiken”, men jag antar att man inte själv kan se vilka som avföljt. Lämpligt är kanske att söka upp detta supportcenter för att se vilka uppgifter man kan få fram, gör det! (mitt eget twitter-id är @Jinges..)

it Andra om: , , , , , svt sr dn svd ab


Ett svar till “Twitter avföljer användare slumpvis?”

  1. Äh, är det bara en bugg så är det förståeligt. All programvara av användbar komplexitet innehåller buggar. Tro mig, som programmerare kan jag intyga att man kan inte tänka på allt, kontrollera allt, testa allt, speciellt inte när man, som det alltid är, har otydliga, virriga och motstridiga krav på hur det ska funka från beställaren.

    Vetenskapen säger att det handlar om cirka 1 bug per 100-200 rader kod i typiska program, mindre om källkoden är öppen. Windows innehåller, om jag minns rätt, 35 miljoner rader kod…