Juholt mopsar upp sig


Jag tycker att Håkan Juholt klarade sig hyfsat hos Skavlan igår, framförallt lät det roligt att han tidigare brukade sätta upp en banderoll i Oskarshamn där folk erbjöds komma fram och fråga och tycka, på något sätt så känns det som den äkta Juholtare, och idag fortsätter det fast nu på DN Debatt.

Håkan Juholt/DN Debatt: ”Striden står om framtiden. Vi ser i dag en kortsiktig och framtidsblind politik med havererande infrastruktur, lågt ställda klimatmål, återkommande vårdskandaler, bostadsbrist och felaktiga prioriteringar. Den här kvartalspolitiken ska vi socialdemokrater avsluta. Vi föreslår därför i dag – inför vårt förtroenderåd – två nya, fasta mål för vår ekonomiska politik. Dels nya sysselsättningsmål, dels ett mål för offentliga investeringar i vårt lands infrastruktur. Det är bland annat om detta valet 2014 kommer att stå, skriver Håkan Juholt.

Som partiledare för det Socialdemokratiska arbetarepartiet tänker jag tillsammans med resten av partiledningen och alla engagerade partimedlemmar visa vägen framåt för Sverige. Vi ser i dag ett världsledande land som behöver rustas för morgondagens generationer. Framtiden kommer att tillhöra de vetgiriga, de visionära, de som förmår att förverkliga sina egna livsdrömmar och samtidigt bygga en starkare gemenskap med andra. Detta kräver ett samhälle där välfärd och möjligheter kommer alla till del.”

Möjligen är det valrörelsen som redan har börjat, vi lever i en tid då vår regering har tappat både gnista och eventuella visioner, då känns det förstås extra bra att socialdemokraterna visar färgen. Visserligen så inser nog alla att högersossarna ogillar dessa toner, och att de på olika sätt kommer att fortsätta med sina intriger och med sitt förtal, men precis som banderollen som det talades om i Skavlan så känns Juholts debattartikel som en äkta Juholtare.

När det gäller den inre kretsen inom (S) så lär det redan vara kallat till krismöte, blir man inte av med Juholt och lyckas få in fler bakåtsträvare i partistyrelsen så måste man nog svälja förtreten och gå med i moderaterna eller SD, eller vilket parti man nu egentligen sympatiserar med. När det gäller bloggosfären så förstår man att Jonas Morian tuggar mattfransar när han läser Juholts artikel. Det kan inte vara lätt att arbeta och intrigera mot en partiordförande som emellanåt skickar på en höger så att till den liberala kattens husse springer och gömmer sig.

Hur den mannen kunnat bli den ”röda” proffstyckaren i Aftonbladet är fortfarande en gåta för mig. När motståndarsidans proffstyckare är Johan Ingerö så blir det ännu mer märkligt eftersom bägge två är tämligen överens om det mesta inom politiken.

it Andra om: , , , , , , , , , dn1 svt sr svd1 ab1 ex


22 svar till “Juholt mopsar upp sig”

  1. För att inte tala om Lena Melin.
    Där kan man tala om en journalist som gett sig den på att sänka Juholt.
    Att hon tar sån plats på Aftonbladet är ju ett tydligt bevis på den högervridning den tidningen genomgått.

    • Ja, se Melin.
      Har hon någonsin sagt någonting positivt om Juholt?
      Nu är hon i farten igen med sina recensioner.
      Hon kanske skulle starta en Anti Juholt tidning tillsammans med Expressens Ulf Nilsson som fullkomligt öser galla över Juholt.

  2. Jag missade talet i morse men jag tycker han klarade sig väldigt bra i intervjun med SVT efterråt trots (eller på grund av? han verkar ju vara bra på debatter) att reportern betedde sig mer som en debattmotståndare än en reporter.

  3. Jag håller med dig, Juholt skötte sig efter omständigheterna bra hos Skavlan. Även om Juholt beskriver sig själv som en känslomänniska så har han definitivt inte nerverna på ytan!

    Hörde just Sveriges Radios direktsändning av Juholts inledande tal inför förtroenderådet. Jag förstår att herrar Rosengren-Morian-och så vidare är skakiga. Juholts agitatoriska förmåga har inte sin like idag, och får han fritt spelrum är dessa gossar snart passerade till glömskans vrår.

    Om Juholt nu bara kan samla rätt personer runt sig, en stab som ger honom korrekta siffror, så att Lena Mellin blir tvungen att kommentera det sakliga innehållet i Juholts utspel is tället för att haka upp sig på felsägningar. Men viktigast av allt är förstås att SAP nu kan få fram ett program för framtiden – ett program som är lika tydligt som Juholts tal. Ett program som framför allt är finansierat på ett trovärdigt sätt.

  4. Ha ha, Skavlan lurade skjortan av Juholt när Juholt svarade ”JA” på frågan om han hade samma typ av svart bok som Jills orkestermedlemmar…(Tel nr till villiga damer).

    Det tog en stund innan polletten trillade ner! ;)

    Annars verkar han (Juholt) ha pratat om ”rätta” saker i dagens framförande. (Tyvärr är Bluddrets TV-reläande helt hopplöst med ständiga avbrott,så jag stängde av).

  5. Vad spelar det för roll om Juholt klarar sig bra hos sina s-anhängare? Den stora frågan är om han kan övertyga den stora desillusionerade gruppen som inte ser sossarna som sossar längre. Alternativet lyser klart med sin frånvaro. Tyvärr är SD ett alternativ och om det inte händer något snart finns det stor risk att de kommer befästa sin position i nästa val. Jag anser att det kommer vara svårt att kränga fördomarna och irrlärorna ut ur SD-anhängare än hur lätt de tar dessa fördomar och irrläror till sig.

  6. Aftonblajan verkar ha kastat kampanj-stafett pinnen till tv, de verkar ha fått i uppdrag att ”slutföra” uppdraget. Den malignt plirande borgar-Robespierre kan eventuellt ha fått posten som kampanj-general. I övrigt undrar jag om det finns en för befolkningen, numera, dold MAKT-GRIS som nöffar runt bakom kulisserna & drar i trådarna till det drama som ut(s)pelar sig? Någon som spelar ut personer mot varandra & använder sig av bekanta från förr som verktyg för svinaktiga intriger som ju fullblods-psykopater är så skickliga på att iscensätta? Media kanske kan undersöka om det faktiskt förhåller sig så att en vidrig MAKT-GRIS utan samvete, heder & ära håller på att försöka ”vrida politiken rätt” i det fördolda..?

  7. Jinge, missat denna juvel?

    Österberg: Jag tycker att det finns en konspiration
    http://www.dn.se/nyheter/politik/osterberg-jag-tycker-att-det-finns-en-konspiration

    ”När Sven-Erik Österberg kom ut från mötet med det verkställande utskottet sade han att han misstänker att det finns en konspiration.”

    ”När Sven-Erik Österberg kom ut från mötet med det verkställande utskottet sade han att han misstänker att det finns en konspiration. Östros å sin sida sade att han tycker att Björn Rosengren är ”något av en odåga”.”

    ”– Jag tycker att det finns en konspiration som är ganska obehaglig där man vill få fram skillnader i partiledningen, att vi ska ha olika åsikter och att det skulle förekomma hemliga möten, säger han.”

    ”På frågan vem som skulle ligga bakom konspirationen svarade Österberg att om han visste det skulle han säga till personerna att sluta.”

  8. I sitt tal inför förtroenderådet sa Juholt att han skulle drämma till regeringen med en rejäl h ö g e r. Hade det varit någon annan socialdemokrat som sagt så hade det inte betytt något, men när Juholt som är så fixerad vid symbolfrågor (hur man är placerad vid TV-debatter t.ex.)säger det, då menar han något med det. Han har förstått att svenska folket har blivit högervridet, och i stället för att propagera för vänsterpolitik väljer han den opportunistiska vägen.
    Och sedan kallade han Reinfeldt vid (enbart) förnamn. Visade färg även där således.
    Skulle Palme ha sagt ”Gösta” om Bohman? Aldrig, därför att för Palme var det skillnad mellan höger och vänster. Juholt är en ryggradslös opportunist, men som alla tomma tunnor flyter han bra. Dock kommer han aldrig flyta ända in i kanslihuset. Får man hoppas.

    • Hmm, var det inte så att rajraj kallade mona sahlin för mona? Han, rr, definieras ju som fenomenal landsfader, men det var väl ett ryggradslöst sätt att tilltala en motståndare? Är då rajraj bättre eller sämre än j-holt eller kanske lika?

      • I denna vår iskalla tid kan nog Reinfeldt med sin distanserade attityd påminna om en landsfader, dock tycker jag benämningen ”gudfader” är bättre. Beträffande bedömningen av sättet att tilltala folk bör man analysera varje fall för sig. Mona Sahlin kallar ju alla politikerkollegor vid förnamn, det är hennes kletiga dagisstil. Och att Reinfeldt tilltalar henne med förnamn är helt naturligt, de två är ju vänner och har samma politiska hemvist.

        • Hehe, gud fader ja det är nog så han känner sig den rajraj.
          Men, beträffande tilltalet hur är det i debatter o andra sammanhang, använder då gud fader förnamn gentemot övriga ledamöter eller var det bara om/till/med mona s?
          Jag kanske inte tycker att man ska döma ut någon eller några endast pga tilltalet. Bör man inte lyssna på vad de har att säga innan man spolar dem pga sådana detaljer? Fast det är klar att thatcher kanske inte skulle tilltalas ’lilla gumman’ av någon, och inte rajraj ’lilla gubben’ om inte annat eftersom han ju trots allt är tämligen lång…

          • Om förment politiska meningsmotståndare konsekvent kallar varandra vid förnamn eller stup i kvarten sitter och fikar med varandra (Sahlin – Bildt t.ex.), då kan man ju med fog misstänka att den intimiteten inte stannar där. Och mycket riktigt är det inte heller någon avgörande skillnad mellan socialdemokratisk och moderat politik nuförtiden.

  9. Sorry, there seems to be little facts and arguments that run counter to jour judgement.

    But many us want to hope for something different

  10. En reflektion jag gjort är att det verkar komma ut minst en undersökning om förtroende varje vecka nuförtiden.
    Är inte det om något en komplott?
    Vem beställer dessa egentligen?
    Ja, visst gillar Aftonblaskan att spinna vidare på mobbingen men det verkar vara många fler som beställer dessa.
    Vore bättre att de undersökte hur många som drabbas hårt av Fredrik och Anders politik.

  11. Och vad blir följden av att inte ha en stark politisk opposition?

    ”S-krisen får återverkningar på den svenska demokratin”
    http://www.dn.se/debatt/s-krisen-far-aterverkningar-pa-den-svenska-demokratin

    ””Förlamad opposition. Socialdemokratins kris är inte bara en intern angelägenhet. En vital demokrati förutsätter en stark opposition som granskar regeringen.”

    ”Sverige har i dag en märklig form av parlamentarism. En svag regering som saknar stöd i riksdagen för viktiga delar av sin politik – och en förlamad opposition.”

    (ironi på)
    Om vi har riktigt tur så kanske vi får en teknokratisk regering även i Sverige, för demokratiskt valda politiker törs ju trots allt inte ta dom obekväma beslut som behövs för att rädda klimat, ekonomi osv..
    (ironi av)