Jag testar ett nytt tema


Precis som många andra som ägnar sig åt idogt blog-
gande så tröttnar även undertecknad på hur bloggskrället ser ut lite nu och då. I vanliga fall testar jag olika teman lokalt på min egen pese med programmet XAMPP som gör att jag kan sätta upp en lokal blogg med Apache, Mysql, PHP och allt annat nödvändigt.

För vilken gång i ordningen jag provar nya teman vet jag inte, men det har blivit en del sedan jag postade min första ”Postit”-lapp på min gamla hemsida i början av 2000-talet. En riktig blogg med möjlighet att kommentera blev det först 2004 då jag bytte från att snickra html själv till WordPress.

Stadiet efter hempysslet med ett nytt tema innebär att utsätta min andra hemsida för nyheterna, det handlar alltså om Bilderblogg.se som återigen upphöjts till testplattform. Och nu vill jag, även detta återigen, att du ska titta på den sidan och berätta vad du tycker. Den är visserligen långt ifrån färdig, en av de saker som först ska fixas är att göra bakgrunden mycket svagt grå för att minska kontrasterna, sedan är det lite annat smått och gott som ska till. Men man ser i alla fall huvuddragen av det nya utseendet och upplägget.

Jag lovar givetvis inte att rätta mig efter några tips eller synpunkter, men jag vill ändå ha dem. Orsaken är givetvis att den dagen jag är nöjd med Bilderblogg så kommer temat att dyka upp på denna sida. Men jag har av lätt insedda skäl inte lust att labba för mycket med en sida som har flera tusen dagliga besök.

Lättast är givetvis om du avger ditt omdöme i en kom-
mentar här, eller om du använder kontaktformuläret. Någon tidsram finns inte och jag är inte ens säker på att jag ska byta till just det temat, men visst lutar det åt det hållet eftersom det är betydligt mer konfigurerbart än det jag just nu använder.

Jag kan passa på att nämna att jag kanske kommer att ta en del kopior på inlägg här för att flytta över dem till Bilderblogg, det är i.s.f. endast av testskäl vilket betyder att kommentars-
möjligheten stängs av och att de inte pingas. Men vi får se om, och i så fall när. Det nya temat heter Magazie Premium och kommer från Bavotasan.com.

Här hittar du Bilderblogg.se

it , , , , , , , Click here to visit Themes by bavotasan.com.


15 svar till “Jag testar ett nytt tema”

 1. Kontaktformuläret funkar inte.

  Men:

  ”Hej!

  Personligen störs jag av att bilder roterar(byts ut) på första sidan.

  Annars verkar det finnas möjligheter.

  Hälsar”

  KalleB”

 2. Jag tror nog jag kan vänja mig med det föreslagna temat. Jag upptäckte precis nu att du inte längre har kvar det där tvåspaltiga temat som jag gillade. Tydligen tar det du skriver all min uppmärksamhet…

  • Du menar du jag använde två spalter i bloggposterna? Jodå, det är inte borta men det dyker nog inte upp på allvar innan jag bytt tema igen. Det är många som gillar det. Och det passar VÄLDIGT bra med ett nyare tidningslikare tema..

  • Lade in ett gammalt tvåspaltigt inlägg om Obama där (ca ett år gammalt) det ser hyfsat snyggt ut tycker jag, men det är lite pyssel innan jag kan byta… :-)

   • Det är faktisk riktigt snyggt det påtänkta temat. Kollade Obama-artikeln och hela sidan var jätte jätte snygg.
    Temat är så harmoniskt grått, i positiv bemärkelse. Stor orsak till detta är väl att du dragit ner den blå färgen på länkarna. Själv gillar jag inte störande färgade länkar utan har valt att köra med den gamla stilen, sedan internets stenålder, att låta länkarna vara understrukna och i samma färg som övrig text.

 3. Jättesnyggt tema! :)
  Ger fler möjligheter och ser proffsigare ut.
  Klart Du ska byta.
  Tvåspaltigt som i Obamainlägget ökar läsbarheten.
  Hoppande bilder fungerar på mig som ljud som inte går att stänga av. Stressar!

 4. För min del önskar jag bara att man kunde editera i texen man just upplodat, som på ett forum ungifär.

     • Jo den fungerar!? Under denna test syns det vad jag skriver, längst ner i skärmbilden? Editera gör du ju i rutan ovanför? Vad är problemet??

      • Har en släng av dyslexi och på något märkligt sätt ser jag alla mina skrivfel EFTER att inlägget/mailet sänds iväg? Så har det alltid varit. Fråga mig inte varför. Skriver jag ett inlägg på ett forum, ser jag direkt vad som är galet när det väl hat blivit publicerat, aldrig före. Men på ett forum har jag möjligheten att editera i efterhand, tills det blir rätt.

       Bara en reflektion, men kanske andra känner igen sig i att man ser sina misstag efter det att man inte kan göra något åt det. Något psykologiskt är det väl?

        • Jag tror att det har att göra med själva kommunikationen (i huvudet) att skaffa. Vi skriver alltid för en potentiell mottagare (läsare) i vårt omedvetna och detta med att nå ut med sitt budskap är själva motorn i skrivandet. Just att nå ut till andra. Vi som har dyslexi tappar aldrig ord i talspråket, bara i det skrivna ordet, men när väl texten gått iväg, kan vi läsa samma text ur en mottagares ögon, men konstigt nog inte innan, och därför ser vi det hela i ljuset av en annan (fiktiv) persons ögon och vips lyser alla fel bara så tydligt. Kanske man kan träna bort detta, men då mister man samtidigt direktkontakten med behovet att bli hörd. Alla vet att det är STOR skillnad mellan att korrekturläsa en text och skapa en text.

         Vi har ju alla en DIALOG i vårt medvetande om oss själva till oss själva. Sedan väljer vi ut valda delar till andra. Själva tänkandet i en människa sker ju alltid i en dialogform – vi reflekterar om oss själva till oss själva som om någon lyssnade till våra tankar. Detta någon kallar många för gud. Det är väl det som särpräglar kognitivteten hos oss människan från djuren – vår dialog med oss själva. Tänker djur om sig själva i tredje person? Jag tror inte det? Kan djur bli mörkrädda eller känna rädslan för spöken? Jag tror inte det? Ty de kan inte tänka runt eller utanför sin egen identitet.