Galen blogg?
Jag tror att många har sett Christer Åbergs blogg som han kallar ”apg 29”. Jag har för mig att det bara finns tjugoåtta apostlagärningar och anar att han tycker att hans eget bloggande är nummer tjugonio.

Under alla omständigheter så representerar Åberg något som jag skulle vilja kalla ”tok-
kristna fundamentalister”, hur bokstavstrogen han är vet jag inte, men jag skulle tro att svenska kyrkans präster skulle betrakta honom som en tämligen udda fågel bland gudstroende. I vart fall så förefaller han vara den mest extrema inom den svenska bloggosfären.

apg29: ”Hit kommer Anders Behring Breivik…
…om han inte omvänder sig, tar emot Jesus och blir frälst!
Detta blir naturligtvis väldigt närgånget, med tanke på att det gäller också dig!
Du också behöver ta emot Jesus Kristus så att du inte går förlorad till ett evigt brinnande helvete.”

Artikeln finns att läsa här.

Det finns givetvis mycket man kan säga om Åbergs alster, men jag avstår av olika skäl. Inget av dessa skäl har något att göra med ett evigt brinnande helvete kan jag berätta… Jag hittade nedanstående video på hans blogg, den finns även på Youtube, så jag lägger in den så att alla får en chans att bli frälsta här och nu. :-) Tycker någon att detta inlägg tenderar att dra sig åt lyteskomik så är det definitivt inte meningen. Jag tycker mer att det handlar om en varudeklaration.


it Andra om: , , , , , , ,


11 svar till “Galen blogg?”

 1. Därför är det viktigt att sådana yrken inte privatiseras. Å andra sidan bör fackföreningar förbjudas inom alla statliga och kommunala verksamheter. Det är ofta facken som ligger bakom att det är omöjligt att sparka olämpliga tjänstemän. T.ex. om inte polisfacket varit skulle många, många nu ouppklarade brott ha blivit lösta. Då hade hundratals poliser fått röra på kaffemagarna och tvingats ut ur sina skyddade verkstäder.

 2. Den är på riktigt alltså? Jag trodde den var lite som Svensk-Finska Församlingen Sundsvall(SFFS).

 3. Så ser den kristna motsvarigheten till politisk islam ut, den är nyttig att studera, eftersom den är en ren spegelbild. Så här ser vi ut, uppochner, för dem, så här ser islamisterna ut, rättvända, för oss. Det finns enorma mängder bibelcitat, särskilt ur gamla testamentet, som kan användas till vad som helst. APG29 kan läsas, men en kurs i bibelvetenskap först skadar inte.

 4. Religionen förgiftar allt och skapar hat stämning mellan människor , Religionen är det största orsak till alla krig runt om i världen
  De religiösa vill att vi ska ansluta oss till en mystisk figur med motivering att han bryr sig om oss

  Religionen är som en fyrkantig lådan som vi ska tvingas att sitta i och har inte rätt att komma ut för att se verkligheten , Den begränsar vår förmåga att tänka och är inte verklighetsbaserad , detta skadar vår intellektuella trovärdighet

  Jag tror inte på någon gud eller profet och jag tror inte heller på helvetet och himmelriket och döden för mig är en evighets sömn

 5. undrar varför folk blir ateister när såna här tomtar gör reklam för Jesus….

 6. Jag fick litet associationer till att det var ett dagisbarn som satt och sjöng en enkel text.

 7. Mannen har nog stulit apg29 från någon slags skola som tror sig utbilda nya apostlar som fortsätter gärningarna efter apg28.
  Bloggen tycks skrvas av en övertygad person som totalt saknar någon form av självkritik. Källkritk verkar också lysa med sin frånvaro :-)