Fildelningen ökar?


Nu berättar media att fildelningen slår nya rekord, detta efter att SR/P3 gjort en undersökning samtidigt som något som kallar sig World Net Institute presenterar en liknande rapport. Kikar man på företagets hemsida så kan man konstatera att den är häpnadsväckande ofärdig med tanke på dess namn.

AB: ”Fildelningslagen Ipred gör det möjligt för film-, musik- och bokförlag att begära ut namn och adress på fildelare. Ändå är den svenska fildelningen uppe på nya rekordnivåer. – Uppenbarligen är det fortfarande tufft att konkurrera med gratis, säger Jan Elvelid på .SE till P3 Nyheter. Lagarna är hårdare än någonsin. De lagliga alternativen är fler än någonsin. Men ändå, trots Ipred, Voddler och Spotify, slår svensk fildelning rekord. Det visar den nya rapporten ”Svenskarna och Internet” från World Net Institute.”

Frånvaron av en professionell hemsida påverkar intrycket ytterst negativt, ett företag som kallas WorldNet Telecom-
munications borde åtminstone ha några kronor att lägga ner på att skapa en hemsida som kan visas på ett godtagbart sett i de flesta webbläsare, men man anser uppenbarligen inte att det behövs i den bransch som man verkar. Man kan ju fråga sig vilken bransch det kan röra sig om.

Googlar man på ”World Net Institute” så kommer det första giltiga svaret först på sjätte plats. Klickar man på det så kommer man till en hemsida som inte fungerar. Borde inte P3 och Aftonbladet ha kollat källan?

Som extra krydda så konstaterar media idag att Facebook är hotat, där finns i alla fall något som är positivt, eller hur?

it , , , , , , , , ab1 ex1 svd dn p3


6 svar till “Fildelningen ökar?”

 1. Jag tror att de accepterade den skumma källan för att piratkopiering som ökar är ingen nyhet. Det påståendet är en självklarhet.

  Lösningarna för att dra ned mössan på antipiraterna finns redan, men med antipiraternas effektivitet på sistone har inte motiverat arbete med att implementera sådana lösningar.

 2. Bra Jinge! Märkligt att ”organisationen” som larmar inte ens har en hemsida trots att de kallar sig WorldNet!

  Handlar det om desinformation?

 3. ”Som extra krydda så konstaterar media idag att Facebook är hotat, där finns i alla fall något som är positivt, eller hur?”

  Gillar du inte Facebook? I så fall varför/inte?

 4. Fildelning har ökat enda sedan nissarna på Darpa gjorde det möjligt att skicka paket… det folk inte förstår är att
  det alltid kommer finnas ett behov av att dela med sig av sitt shit! Om det nu är en bild man har gjort i paint eller en ljudfil så kommer det alltid finnas.

  Google är ett riktigt kraftigt ”fildelningsverktyg” förövrigt, vet man hur man ska söka så går det att hitta allt.

 5. Organisationen heter World Internet institute, Inte World net. Hemsidan hittar du här http://www.wii.se/ Däremot är publikationen från 2009, iaf den som finns på hemsidan så det är inte direkt en nyhet. Ser ut som att Aftonbladet har uppdaterat sin text så att det stämmer nu också.

  • Oerhört klantigt av Aftonbladet, i dubbel bemärkelse. Att komma dragandes med statistik från 2009 och sedan skriva fel namn på organisationen.

   Snacka om minuspoäng.