Desinformation sprids av Sverigedemokrater?Nu har Sverigedemokratiska sympatisörer börjat sprida desinformation om det terrordåd som partiets sympatisör Anders Behring Breivik gjort sig skyldig till i Norge där sjuttiosju människor miste livet.

Man gör det genom att påstå att bilden på hålet i marken som bomben i regerings-
kvarteren skapade är – konstgjort, det finns helt enkelt inte. Man hänvisar dessutom till nätsidor som stöder den saken, allt för att ifrågasätta norska myndigheter och medias rapporter. Man postar dessutom länkar till bilder före- och efter, och även till videofilmer som sägs stödja dessa påståenden. De frågar sig varför det tog en vecka innan första bilden dök upp, något som är osanning eftersom de första bilderna redan visades dygn två.

Sedan säger man att det är konstigt att det inte finns ”en hel hög med bilder” med tanke på att det rört sig massor av människor i området, man bortser helt enkelt från det faktum att de flesta som befunnit sig i närheten dog ögonblickligen eller skadades mycket svårt. Efter att räddningspersonalen hjälpt de som kunnat hjälpas så har det gått veckor då platsen har varit helt avspärrad.

Att just Sverigedemokrater blir misstänkta för att sprida den här sortens desinformation är självklart, de drabbas hårt av detta eftersom Anders Behring Breivik sagt sig sympatisera med partiet. ”Informationen” kommer från en person som använder anonymiseringsnätverket ”Tor” för att sprida den, det är ett förhållandevis bra verktyg för att dölja avsändarens verkliga IP-nummer, i vart fall är det alldeles för bra för att jag ska kunna få några ledtrådar ifrån det.

Sverigedemokraterna är de enda som tjänar på att den sortens information sprids, kan man skapa misstro mot de norska myndigheter så faller inte medias ljus lika klart på de åsikter och den rasism som SD representerar. Troligen så har fler bloggar än undertecknads som nåtts av dessa lögner, för det finns anledning att utgå ifrån att det handlar om organiserad desinformation, allt avsett att minska strålkastarljuset på dem som nu är föremål för uppmärksamhet.

Personligen så tror jag att FRA, trots allt tal om Tors förträfflighet, kan spåra källan, eller så vet de redan vem det är som sprider lögnerna om terroristangreppet i Norge. Under alla omständigheter så tycker jag att det är bra att uppgifterna om denna desinformationskampanj sprids, det leder givetvis till att alla kan ta sig en funderare på vem som tjänar på att Anders Behring Breiviks massmord förminskas och ifrågasätts.

it Andra om: , , , , , , , , , , , ab123 ex123 svd12 dn123 svt1


11 svar till “Desinformation sprids av Sverigedemokrater?”

 1. Reichtag branden Berlin -33, Gulf of Tonkin Vietnam -64, 9/11 Nyc -01, 7/7 London -05
  Min poäng är att när man blivit ljugen för så ofta och så mycket av samhällets elitskikt, så är det väl inte konstigt att man ifrågasätter. Det är var mans plikt att göra. Oegentligheter om denna fruktansvärda händelse kommer garanterat krypa fram.

  • Fast här är allting redan erkänt och klart, det är därför det är angeläget att sprida desinformation…

   • Vi får vänta och se vad politiken blir i efterdyningarna av det här, så kan vi diskutera skuld och inblandning efteråt. Ingen rök utan eld

    • Jag förstår inte hur du menar? Helt klart är att det är främlingsfientliga motiv bakom massmordet, det är lika klart att Breivik hyllade SD, efterdyningarna måste givetvis bli att fascisterna åker ut ur Sveriges Riksdag. Då är det ju färdigdiskuterat, slutet gott allting gott…

 2. Ja, jag antar att vi får räkna med femtioelva olika desinformationskampanjer och konspirationsteorier knutna till den här händelsen. På ett eller annat sätt måste de ju försöka få det till att ”PK-samhället förtrycker sanningen” och så.

  Mest handlar det antagligen om att övertyga sina egna. Gissningsvis känner sig även många av de mest hängivna anhängarna lite obekväma just nu.

 3. Är det inte lite konstigt att denne Breivik är emot invandring och sen går han och mördar norska ungdomar? Fundera lite på det! Inte bara bortförklara det med att Breivik tyckte att det var socialdemokraternas fel..

  Dessutom så försvann den andra skytten som vittnen hade sett och hört, det sköts från två olika håll samtidigt.. Men dom här utstickande detaljerna har väl dom flesta redan glömt.

  • Det är knappast någon som tror på dem. Foliehattsteorier tror jag. Eller vanliga SD-konspirationer som det redan surrar i luften av…

   Allt för att ta bort strålkastarna från rasistpartiet.

  • Bortförklara? Ser man någon som landsförrädare, vad är det normala straffet för det, om man ser sig som varande i ett krig? Vad är det grövsta brott en nationalist kan tänka sig? Vilka är de största bovarna för en rasist? En rasist ser de vita landsförrädarna som det överordnade, alla andra ser han som apor men de vita vet vad de gör, därför skjöt han dem. Har ni inom SD haft diskussioner där ni pekat ut vanliga människor som landsförrädare?