Censur och kontroll ökar p.g.a. Regeringen


Att vårt internet förändras är nog tydligt för var och en som dagligen läser om olika företag och myndigheters agerande, och nu senast, om Googles information om sin policyförändring. Så har var och en som haft något slags konto på Google fått mängder av information om att företagets alla regler nu kokat ner till en enda regelsamling.

DN: ”– Företaget gör ingenting som de inte gjort tidigare. Det man egentligen gör är att bli tydligare med att berätta vad man gör. Nu behöver du inte längre läsa 60 olika dokument.

Han tror att kritiken ofta bottnar i att det känns ”stort och avancerat”, trots att det som nu kommer i själva verket innebär en förenkling.

– Man blir rädd. Men jag skulle nog önska att man snarare riktade rädslan mot Ipred, Acta och FRA.

– Om du bor i Sverige kan du inte välja bort de regleringar som politikerna beslutar om. Men det kan du med Google – du kan välja bort det.”

Själv så oroar jag mig inte för att möta riktade annonser, jag har svårt att inse att det skulle påverka mitt handlande eller mitt agerande, själv är jag mer oroad över det jag INTE ser. Att FRA avslöjats med att samla information som inte myndigheterna gett dem instruktioner om att samla är skrämmande. Att den informationen vidarebefordras till andra myndigheter och inte sedan raderas ur FRA:s system är precis så mycket Orwell som staten tidigare har kritiserats för. Men man ska inte kritisera i första hand FRA, det är faktiskt regeringen som är ansvarig för deras verksamhet.

FRA skulle inte samla den informationen om inte Reinfeldt och regeringen gav sitt samtycke.

På samma sätt förhåller det sig givetvis med ACTA-överenskommelsen. Den gäller oss därför att regeringen vill att den ska gälla oss. Att Sverige skriver på den bakom ryggen på svenska folket beror på att regeringen inte tycker att medborgarna har med saken att göra. Och det som jag tycker är det värsta är att kung Abdullah i Saudiarabien har köpt in sig i Twitter. Det betyder i praktiken att även den amerikanska staten får möjlighet att filtrera Twitter.

Att den, av vår kung belönade Abdullah, på det sättet kan filtrera bort kritik mot det egna kungahuset är skrämmande, men det skrämmer mig lika mycket därför att Saudiarabien är USA:s lydstat. Frågan är hur länge det dröjer innan USA kommer att utnyttja detta förhållande, man kanske väntar till det blir inrikespolitiska oroligheter i USA, men det kan givetvis vara så att det redan är igångsatt i Egypten, Irak och i andra länder. Vi vet inte för sådant skulle de inte skriva folk på näsan.

it Andra om: , , , , , , , , svt ab


4 svar till “Censur och kontroll ökar p.g.a. Regeringen”

  1. Det är mycket som blir ”rumsrent” nu. Övervaknings samhället är raskt på väg mot Stasi nivåer. Tysklands finansminister uttalar åsikten att Greklands ekonomi bör tas över av utländska institutioner. Med andra ord greklaand är inte längre en självständig nation ( Enl. reuters). Mainstreammedia reagerar inte alls. Blir fint med Europakten: Total kontroll över befolkningen ta ifrån länders självbestämmande. Kanske blir boken ”Kollaps” inaktuell snabbare än vad man kan ana!

  2. Man undrar ju vad som blir det slutgiltiga steget i idiotin… Genetisk manipulering av alla ännu ej födda foster, (vars föräldrar inte ingår i härskande eliten), för att göra dem till viljelösa slavar under marknaden? Då slipper man klagande befolkning, en gång för alla. Effektiviteten med ett sådant förfarande skulle göra medial propaganda överflödig. Tekniken finns snart och man kan troligtvis lätt ”sälja in” idén med hjälp av toppstyrda aftonbladet mfl medier. Man kallar det nog för ”prenatal kvalitetskontroll” el dyl. Välkommen till fra(m)tiden… :)

  3. Det positiva i det hela är att samhällsbyggen som inte har förtroende för sina egna medborgare, blir aldrig långvariga. De ruttnar ALLTID inifrån, av sig själv.

    Förtroende får man, när man visar förtroende.

    Även apparatchik’s måste till slut ha förtroende för någon.