Bloggosfären blir lurad av Goviral.com?

Idag fick jag ett e-postmeddelande som var genererat genom min egen kontaktfunktion på bloggen, en person som heter Anna Gunterberg (anna.gunterberg@goviral.com) ville att jag skulle visa en reklamvideo med Zlatan Ibrahimovic för besökarna.

Jag har som bekant inget emot reklam, men det udda med denna reklam var att jag inte skulle få något betalt för att visa den. Jag förväntades visa en reklamvideo för ett mycket känt skofabrikat utan ersättning, bara för att det var Zlatan antagligen. Jag e-postade henne två gånger och frågade hur många öre per visning jag skulle få, men hon svarade mig givetvis inte. Företaget heter Goviral och tycks ha specialiserat sig på att se till att olika bloggar och andra hemsidor visar deras annonsörers videos utan ersättning.

Goviral.com: In a world where more and more media becomes digital, and where digital media becomes social, brands have to take a new approach in order to stay relevant. Online video has two major advantages for brands; it can be distributed anywhere on the web and it has an amazing capacity for telling stories and engaging users.

En snart 64-årig gubbe, tillika socialist, går givetvis inte på den sortens finter. Problemet är givetvis att andra gör det, inte alla men tillräckligt många för att Goviral ska kunna tjäna en slant, antagligen en rejäl sådan dessutom. Jag ska inte beskylla alla ungdomar för att vara lättlurade, men visst finns det en betydande risk för att de ska göra sig själva till redskap för den här sortens marknadsföring. Själv tycker jag att det är jämförbart med bloggspam. Och som sagt, jag har ingenting mot reklam, men ska man ha reklam på sin hemsida så är det för att man får betalt. Själv undrar jag förstås också hur många hemsidor som Anna hann erbjuda att visa gratisreklamen, men metoden som Goviral använder lämnar minst sagt en fadd smak i munnen.

intressant Tags: , , , , , , , , , , , t

  2 comments for “Bloggosfären blir lurad av Goviral.com?

  1. 23 april, 2010 at 17:57

    Tyvärr är hela Internet ett enda lurendrejeri och sådana här erbjudanden hamnar ofelbart i spamfiltret. Jag blir kränkt över att någon firma tror att jag är helt dum i huvudet?

    • 23 april, 2010 at 18:00

      Kruxet var att det var ett personligt brev, via min kontaktfunktion. Annars skulle det ha blivit filtrerat..

Comments are closed.