Bloggen och Reklamen

Somliga av besökarna här har säkerligen sett att antalet annonser har ökat, och att det bitvis varit en rejäl ökning. Det sistnämnda beror på att jag är intresserad av att få veta vilka annonser som besökarna intresserar sig för, på det sättet kan jag välja annonser effektivare och dra ner på antalet.

Men varför över huvud taget ha annonser? Jo, det är några stycken som frågat mig just det, någon har till och med lagt till bisatsen ”– Du som är socialist och allt”. En tanke som implicerar att socialister och/eller socialistiska samhällen skulle vara helt fria från annonser, möjligen med undantag av bilder på ”Den Store Ledaren”, om man nu ska fortsätta att dra slutsatser som om man kokar soppa på en spik..

Jag kan bara svara att jag de facto har en hel del utgifter för mina två bloggar och mitt bloggande. Och visst, skulle jag inte tjäna ett öre på reklamen så skulle jag troligen fortsätta ändå, men nu är det så vist ordnat så att jag kan få in någon hundralapp varje månad på bloggandet vilket vore ohyggligt korkat att tacka nej till. Skulle jag räkna som gänget i kritstreckrandigt så skulle jag addera alla utgifter jag har i samband med driften, webbhotell, bredbandsabonnemang, avskrivning av en hyfsat snabb dator som byts vartannat år etc. Summan skulle bli fyrsiffrig varje månad, även om det är med knapp marginal i kronor räknat.

Intäkterna från annonserna är inte tillnärmelsevis i den nivån, men det innebär inte att de är betydelselösa. Jag har fått frågor om sponsring från besökarna också, och dessutom sett exempel på den när jag lyckades knäcka processor och kylflänsar på min dator. Det överraskade mig en hel del, men trots allt så väljer jag att fortsätta med annonserna eftersom det gör mig mer oberoende. Det skulle inte kännas rätt om jag skrev om vargar för att ”Kalle Sponsor” vill att jag ska skriva om vargar.

Dessutom filtrerar jag annonserna. Vissa ämnen är utspär-
rade eftersom jag ofta skriver om sådant som anknyter. Tyd-

jinge.se, Reklam, Annonser

ligaste exemplen på detta är t.ex. Mellanösternkonflikten. Alla vet min inställning och med vilka jag solidariserar mig, det skulle kännas märkligt om jag tillät annonser från israeliska företag som säljer T-tröjor med olika slags anti-palestinska texter. Dessutom hjälper oftast besökarna till och tipsar om det dyker upp annonser som känns stötande. Vissa annonser väljer jag själv utifrån sådant som jag tror kan intressera besökarna. Som nedanstående t.ex.

Själv tillhör jag inte reklambeundrarnas skara, men jag är av den uppfattningen att reklamen trots allt fyller en funktion, och så länge den går att välja bort så är den tämligen harmlös. Och nej, jag blir inte ledsen när någon väljer att beställa något via annonserna här, om man säger så…

intressant Tags: , , , , , , , , t

  9 comments for “Bloggen och Reklamen

  1. Pingback: Benny

Comments are closed.