Besök nummer 10 000 000 kommer idag runt 11-12.00Idag inträffar ett lika märkligt som fantastiskt jubileum, någon gång runt lunchtid så kommer bloggen att få besök nummer tio miljoner.

Jag kan inte påstå att jag anade det då jag startade den 2003/4 även om hem-
sidan redan då hade ett visst antal besök varje dag, men dessa besök blev fler och fler och jag klagar inte.

Jag konstaterar att nästan samtliga av dem som fanns med runt 2003/4 har slutat blogga, men trots allt så är vi några gamlingar som hänger med fortfarande, det är kul, och det skulle inte förvåna mig om några av fjortisbloggarna hänger med år 2062, om femtio år, men då tror jag att nätet har bytt skepnad totalt, och det är svårt att veta hur det ser ut då, och vilka tekniker som används.

Jag kan berätta att jag startade min första BBS 1983, då på ett gammalt telefonmodem. Den var den andra BBS:en i Sverige som startats av en privatperson, han som startade några veckor före mig lade ner verksamheten ungefär samtidigt som jag startade min, en BBS som dessutom fanns kvar långt in på 90-talet.

Jag kan utan tvekan aspirera på titeln nätnörd, och få kan konkurrera med mig om titeln. Min första hemsida skapade jag redan 1996, då på domänen http://jif.net Tio miljoner besök, mjaha ja, det börjar väl bli dags att ta min Mats ur skolan och ägna mig åt något annat.. :-P (Du har väl favoritmarkerat http://bilderblogg.se ? :-)


i Andra om: , , , , , ,


11 svar till “Besök nummer 10 000 000 kommer idag runt 11-12.00”

 1. Grattis ! Förutom min dotters blogg är detta den enda som jag följer någorlunda regelbundet-

 2. Grattis! 10 miljoner besök är inte så dåligt. Finns alltid/oftast någonting intressant att läsa här, så det är väl därför man tittar in lite då och då :P

 3. Grattis Jinge!
  Strongt att du hållit ut i alla dessa år, och va kul att intresset är så pass stort för de viktiga ämnen du tar upp.
  Låtom oss se en ljus framtid med sikte på 100 milj ;-)
  Hälsar en som varit med sen 300 baud modemens tid…

  • ;-) Det var lite lugnare på den tiden tror jag… Fast kunde man köpa dem, hyrde man inte lurvärkets grejor?

 4. Grattis Jinge, din sida är ett av de få jag besöker regelbundet. Som kuriosa kan jag nämna att min första kontakt med datorer var är 1980, när jag började gymnasiet. I ett rum stod en IBM mainframe dator stort som ett kylskåp och massor med lysdioder som blinkade. Bara att få igång den var en prestation utan motstycke. IT killen som gjorde hade en lång lista med instruktioner för det. Hårddiskarna som var utbytbara var större en dasslock. Kopplad till den var ett antal teletypar som rasslade en väldans när de jobbade, och sitt basicprogram fick man lagra på remsa. Men kul hade vi likt förbaskat när vi spelade 18 håls golf på den datorn, det var häftigt tyckte man då. Vi hade också en ABC80 i ett rum men den var jämt upptagen av datanördarna. Ett par år senare fick skolan sin första IBM PC, det var något fantastiskt som alla ville se och leka med. Nutidens ungdomar imponeras knappt någonting av dagens teknik, det byter prylar som en annan byter skjorta. Internet kom jag i kontakt med först 1996, jag visste inte vad det var och hade aldrig hört talas om det förut trots att jag har teknisk bakgrund, hur underligt det än kan låta. Självklart blev jag lika imponerad som med mitt första möte med datorer.

 5. Det är snyggt jobbat Jinge. Ser man till de senaste tre åren så har din blogg haft flest besökare av alla politikbloggar. Grattis! Välförtjänt!