Är Twitter BARA skräp?

Från allra första början så skaffade jag mig ett Twitterkonto, och samma sak gjorde jag med Facebook. Orsaken var helt och enbart nyfikenhet men jag tyckte redan efter bara någon vecka att dessa funktioner inte bidrog till någon ytterligare dimension i kommunikationen med andra nätnördar så jag stängde av.

Sedan ett par månader tillbaka så har jag dragit igång de två små kommunikationsmedlen igen, och det efter att flera stycken frågat mig om jag är aktiv där. Först in var Twitter, en funktion som i sin enkelhet skulle kunna vara användbar och till och med rolig. Nu följer jag givetvis fel personer eftersom de vanligaste inläggen handlar om att ett parti beslutat si eller så, eller att bloggare A minsann skrivit om något. När så bloggare B fyller på med att vederbörande skrivit om något annat och bloggare C fyller på om sin lilla käpphäst så är olyckan fullständig.

De bloggar jag intresserar mig av följer jag nämligen via RSS så jag vet ofta att de skrivit något nytt utan att behöva läsa det på Twitter. Dessutom är Twitters direkt-
meddelanden en lätt tveksam kommunikationsform. För om någon skickar mig ett meddelande via Twitter så får jag det i min mail, sålunda är Twitter en omväg. När då andra kopplar in sin egen GPS-utrustade mobiltelefon som berättar var vederbörande befinner sig ett par gånger i timmen så tvingas jag dra en gräns. Unfollow heter det på svenska.

Själv tänker jag nog behålla Twitter några veckor till, men jag har redan idag slutat följa bloggare som bara berättar att de har skrivit något nytt. Även om man inte läser deras RSS så syns deras nya inlägg på alla möjliga hemsidor, Intressant och Nyligen t.ex. Kanske var det ett feltänk från början när jag började följa ett antal bloggare? Jag hade trott att en och annat av dem ibland skulle utbrista i ovårdat språk av olika anledningar, eller beklaga sig över sina krämpor. Men alltför många gör ingenting annat än annonserar nya blogginlägg, och det kollar jag på annat sätt.

Egentligen borde jag passa på att kräkas lite över Facebook också medan jag ändå är i farten, men nåt kul ska jag ha i morgon också…

intressant Tags : , , , , , , , , ab ex svd dn t

  6 comments for “Är Twitter BARA skräp?

 1. 7 mars, 2010 at 17:43

  Ja, jag använder ju Twitter i huvudsak för att annonsera nya blogginlägg och dra läsare till min blogg. En bloggare som dock inte gör på det sättet är Esbati. Att dra läsare till bloggen fungerar faktiskt också. Jag har också tänkt att skriva om Twitter och Facebook, men inte negativt. Inlägget kommer nån gång i veckan.

  • 7 mars, 2010 at 17:50

   Annonsera nya blogginlägg finns det TUSEN metoder för. Du är en av dem jag slutat följa pga detta. Jag har normalt dina nya inlägg som RSS eller så plockar jag dem på Knuff Nyligen etc.. Det blir Unfollow, visst jag annonserar närmare hälften av mina där oxo, men jag skriver oxo om annat. Och det är garanterat inte så att man lockar nya läsare den vägen, 90% av dem kommer dit via bloggen så de har redan koll.

   Men lura gärna dit andra bloggare så blir Twitter HELT död… :)

 2. 7 mars, 2010 at 17:59

  Direct message är ju fabulöst bra. Snabbt och enkelt. Funderar på om det finns någon knapp för att stänga av att de går via mailen också.

  • 7 mars, 2010 at 18:03

   Vad är det för bra med dem menar du? Snabbheten då möjligen. Jag twittrade just dig med en fråga och ett påstående. Men jag är nog på väg ut ut det hela, men mail har jag kvar…

  • 7 mars, 2010 at 18:05

   Men ta det som Anders är inne på, behöver DU information om att bloggare du ändå följer har skrivit något nytt? Nej, trodde väl inte det heller. Det jag DÄREMOT saknar är en chatt-plugin på bloggen. Sådant finns och ibland kan det vara läge att surra just så.

   • 7 mars, 2010 at 18:23

    Det är ju det man gör på twitter, twittrar eller chattrar med andra och bygger nätverk med folk man annars aldrig skulle träffa på. Nu är jag lite lat när det gäller twitter, men möjligheten finns där.

Comments are closed.