Är Twitter BARA skräp?

Från allra första början så skaffade jag mig ett Twitterkonto, och samma sak gjorde jag med Facebook. Orsaken var helt och enbart nyfikenhet men jag tyckte redan efter bara någon vecka att dessa funktioner inte bidrog till någon ytterligare dimension i kommunikationen med andra nätnördar så jag stängde av.

Sedan ett par månader tillbaka så har jag dragit igång de två små kommunikationsmedlen igen, och det efter att flera stycken frågat mig om jag är aktiv där. Först in var Twitter, en funktion som i sin enkelhet skulle kunna vara användbar och till och med rolig. Nu följer jag givetvis fel personer eftersom de vanligaste inläggen handlar om att ett parti beslutat si eller så, eller att bloggare A minsann skrivit om något. När så bloggare B fyller på med att vederbörande skrivit om något annat och bloggare C fyller på om sin lilla käpphäst så är olyckan fullständig.

De bloggar jag intresserar mig av följer jag nämligen via RSS så jag vet ofta att de skrivit något nytt utan att behöva läsa det på Twitter. Dessutom är Twitters direkt-
meddelanden en lätt tveksam kommunikationsform. För om någon skickar mig ett meddelande via Twitter så får jag det i min mail, sålunda är Twitter en omväg. När då andra kopplar in sin egen GPS-utrustade mobiltelefon som berättar var vederbörande befinner sig ett par gånger i timmen så tvingas jag dra en gräns. Unfollow heter det på svenska.

Själv tänker jag nog behålla Twitter några veckor till, men jag har redan idag slutat följa bloggare som bara berättar att de har skrivit något nytt. Även om man inte läser deras RSS så syns deras nya inlägg på alla möjliga hemsidor, Intressant och Nyligen t.ex. Kanske var det ett feltänk från början när jag började följa ett antal bloggare? Jag hade trott att en och annat av dem ibland skulle utbrista i ovårdat språk av olika anledningar, eller beklaga sig över sina krämpor. Men alltför många gör ingenting annat än annonserar nya blogginlägg, och det kollar jag på annat sätt.

Egentligen borde jag passa på att kräkas lite över Facebook också medan jag ändå är i farten, men nåt kul ska jag ha i morgon också…

intressant Tags : , , , , , , , , ab ex svd dn t

  6 comments for “Är Twitter BARA skräp?

Comments are closed.