Almedalen nästa event?


Nu har det ständigt återkommande tjatet om Almedalen börjat. Jag upptäckte det först på Twitter där det begåvats med en egen s.k. hashtag, #almedalen, och sedan diverse närbesläktade som #visby, #gotland och liknande.

Själv har jag fått ett antal spammeddelanden som sänts ut till folk vars mejladresser är kända hos avsändarna. Och börjar det redan i april så måste jag fundera på hur jag ska motverka detta. Finns det filtreringsmöjligheter i Twitter som gör att jag kan filtrera bort alla texter som innehåller ordet ”Almedalen”? Jag vet inte, det ska under-
sökas, eller tipsa mig om du har svaret.

Det allra bästa vore om man kunde dressera sin browser att avstå från att hämta texter som innehåller ordet, men för det krävs att datorn måste läsa texten vilket gör surfandet långsam-
mare. Det allra bästa vore givetvis att samla ihop alla kritiska människor och göra något positivt istället. Man kunde åka på vargsafari till Värmland, hyra ett antal bussar och släpa med sig alla som är allergiska mot Almedalen ut i de djupa skogarna, elda brasor, dricka rödvin och lyssna efter vargens ylande.

Fast, jag tror att en sådan sak vore meningslös, för vargarna är givetvis på Gotland. Tvåbenta vargar i alla fall, nämligen de som arbetar som journalister, politiker, wannabe-politiker, lobbyister, åsiktsmaskiner, spinndoktorer, opinionsbildare och andra kvartsfigurer. Almedalen är nämligen en företeelse som med rätta kan kallas för en – pseudohändelse. Det alla besökare har gemensamt är nämligen att de gärna vill försörja av skattebetalarna, eller att de redan är det.

För att arbeta vill de inte, eller har du sett någon med blåkläder i Almedalen, bildbevis och/eller länk i så fall tack! Jag ser till min fasa att ordet ”Almedalsveckan” dykt upp i Googleannonserna också, man kan filtrera bort oönskade domäner, men man kan inte filtrera bort ordet Almedalen, en klar brist som jag måste påpeka för Google.

WordPress är annars ett bra bloggverktyg. Där kan jag lägga in ”almeda” och slipper då varenda kommentar som tar upp detta spektakel. Jag förstår, även om det är motvilligt, att Vänsterpartiet också känner sig tvingat att närvara precis som alla andra partier. Men även om de kunde trolla med knäna så går det inte att överträffa den publicitet som Schyman kommer att få med sin pengabränning, så lägg ner. Vi andra kanske ska träffas i Kungsträdgården och fira att alla pellejönsar befinner sig på Kalkstenshawaii?

it , , , , , , , ab1 ex1 dn1 svd1 svt1 ekot1 gp1


6 svar till “Almedalen nästa event?”

  1. Du sätter ord på det jag funderat på de senaste åren, Almedalen verkar ha utvecklats till ett jippo av ungefär samma slag som en turnerande cirkus ger upphov till på mindre orter. Det är tjo och tjim i några dagar och sedan finns ingenting kvar. Nu har media börjat berätta om vilka politiker som varit fulla, och vissa har varit fulla i TV-rutan också. Det viktiga är uppenbarligen att synas, ingenting annat. En lustighet är också att det dykt upp bloggar som ”livebloggar” från Almedalen, något som klart visar att det är just ett jippo. Allt beslutas inom en radie på femhundra meter från Kungsträdgården alldeles oavsett Almedalen och alla wannabees. Att det nu finns på Twitter också bekräftar dessutom min inställning till Twitter.