Världen mister John McCain, ledande krigshetsare och demagog


Som andra tidningar skrev DN om detta, väsentligen beskrivande, men utan kritik av hans politik. DN

Tidningen har nu funktionen ”Ifrågasätt”, där läsaren kan kommentera artiklar i tidningen på 1500 tecken.

Jag skrev snabbt följande:

Ifrågasätt
Den republikanske senatorn John McCain har avlidit.
”Som en rättfram person, styrd av principer och värderingar, var han en viktig röst i den tid vi lever i”, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) på Twitter.

Vilka värderingar kan man fråga sig? Här utdrag ur hans CV.

McCain kallas ofta för krigshjälte efter att ha tillbringat några år i fångenskap i Vietnam som han bombat i 23 halvtimmeslånga uppdrag i USA:s brutala aggression där man fällde långt fler bomber än under Andra Världskriget. Detta dödade miljoner civila och skadat hundratusentals barn genom “Agent Orange”. Han sa vid ett möte i Washington 15 juli 2015 att USA vunnit kriget i sönderslagna Irak, där ISIS just haft framgångar. Han har då och då uttalat sig för bombning av Iran. I april 2011 föreslog han ökade bombningar i Libyen. Han stödde givetvis kriget i Afghanistan.
I april 2012 pläderade McCain för flygbombningar av Syrien. Mc Cain besökte också Maidan i början av 2014 och fotograferades med den kände fascistledaren för Svoboda, Oleh Tyahnybok. Han stödde förstås statskuppen i Kiev 22/2 2014 mot folkvald preident i demokratiska val som lovordades av OSSE.” (Slut i Ifrågasätt).

Svobodas ledare och McCain imagesCAZYG1LL

I en bloggartikel 20/8 2015 skrev jag mer och bland annat detta. Krigiske USA-senatorn John McCain besöker Sverige
strong>Ordföranden i försvarsutskottet i den amerikanska kongressen senator John McCain har tillsammans med andra USA-senatorer besökt Sverige och träffade igår utrikesministern Margot Wallström. Mc Cain vill att Sverige blir medlem i NATO Han varnar enligt DN Sverige för “en aggressive Putin” som “styckat Ukraina”, medan han enligt SvD sa att ”Putin är en gangster” Detta säger denne talesman för USA, den i särklass mest aggressiva staten efter Andra Världskriget och detta millennium:

hultqvist-och-mccain
* Kriget mot Irak utifrån lögn om massförstörelsevapen som dödat mer än en miljon människor enligt visa beräkningar och splittrat landet etniskt och religiöst, som försvagat det och gynnat framväxten av al-Qaida och ISIS.
* Kriget i Afghanistan, som sett talibanerna stärkas under senare år. Kriget i Libyen via NATO “USA:s viktigaste politiska instrument i Europa”, enligt NATO-vänner, journalisten Mikael Holmström I DN idag.
* I Libyen agerade USA långt utöver ett FN-uppdrag på basis av osanna uppgifter. Libyen, Afrikas rikaste land, med en ledare som liksom Iraks sökte oberoende från USA, är sönderslaget, en bas för terrorister och för miljoner flyktingar som söker sig till Europa.
* Kriget i Syrien, som väsentligen är en sedan länge planerad USA-intervention via ombud – mycket väl dokumenterat officiellt – med hundratusentals döda och en grogrund från ISIS, som också är en produkt av USA:s politik.

Han besökte åter Sverige i januari 2018 och träffade försvarsminister Peter Hultqvist (S) och utrikesminister Margot Wallström (S) för att tala om det svensk-amerikanska försvarssamarbetet.

Presidenterna Bush, Obama och Trump uttalar alla stor uppskattning av John McCain.

President Obama skriver: Obamas hyllning till McCain

Mc Cain Obama 180826

intressant.se , Ukraina, , , , , ,


14 svar till “Världen mister John McCain, ledande krigshetsare och demagog”

 1. Konstatera vilken uppståndelse och vilket fjäsk de svenska politikerna , med 2 ministrar i topp ställer upp med när en motsvarighet till en riksdagsledamot kommer från USA och besöker oss!

 2. Någon av de judiska efterkrigstida filosoferna (Hannah Arendt ?) sade att när nazismen återkommer sker det inte i bruna kostymer marscherande på led. Få har på senare år förkroppsligat översittarmentaliteten tydligare än den nu avlidne McCain. Exceptionalismen är inte identisk med nazismen men besläktad därmed: det finns nationer satta över alla andra och vilka är förmer än alla övriga. I McCains värld var dessa ting två: USA och Israel.

  Han började sin karriär som krigsförbrytare med en rent personlig insats. Han bombade civila mål, kraftverk närmare bestämt, mitt i det tätt befolkade Hanoi. Under en sådan räd blev hans plan nedskjutet, till skillnad från Gaddafi hade Vietnam ett luftvärn.

  Som senator fanns inte ett olagligt krig som han inte skulle ha sponsrat och flera till som han inte fick i gång. Som den mest hatiske av politiker är det synnerligen träffande att den tyska hatpressens huvudorgan, Springerkoncernens Der Spiegel rubricerar McCains död med rubriken: ”Den siste hjälten är död”. Springerkoncernen tog upp nazismens stafettpinne i Tyskland genast efter kriget. De kunde inte uttrycka sig med samma vokabulär som Hitlers ”folkliga” tidningar. Men smart förfinade de hatets budskap, putsade bort de uppenbara hitlerismerna och strax hade de en ny hatets ideologi klar att marknadsföra. Och riktade det i exakt samma riktning som nazisterna hade gjort.

 3. Att sossar hyllar denna farliga man är en varning vilket parti man INTE ska rösta på.

 4. ”Herr McCain slogs i Vietnam. Jag tror att han har tillräckligt med blod från fredliga medborgare på sina händer. Det måste vara omöjligt för honom att leva utan dessa äckliga scener längre. McCain infångades och de höll honom inte bara i fängelse utan i en grop i flera år, vemsomhelst [i hans ställe] skulle bli ett nöt. ”
  /Vladimir Putin som svar på John McCains tweet ”Kära Vlad, den arabiska våren kommer till ett grannskap nära dig.” Källa: Engelska Wikiquote

  ”Mr McCain fought in Vietnam. I think that he has enough blood of peaceful citizens on his hands. It must be impossible for him to live without these disgusting scenes anymore. Mr McCain was captured and they kept him not just in prison, but in a pit for several years, Anyone [in his place] would go nuts.”
  /Vladimir Putin in response to John McCain’s tweet ”Dear Vlad, The Arab Spring is coming to a neighbourhood near you.” Source: English Wikiquote

  …om individer som åker till främmande land för att terrorisera och mörda civila, samt stötta diktaturer, i hop med världens i särklass mest kriminella företag, inte redan är att betrakta som nötter?

 5. Margot Wallström skämmer ut sig igen. Alla civiliserade människor borde fira.

 6. Jag var med på ett möte med McCain i Afghanistan då han kandiderade som presidentkandidat. En otäck människa som tillsammans med Clintons, Holbrook och Obama sett till att radikala islamister kunnat frodas.

  • https://trad-news.blogspot.com/2018/08/syrians-getting-ready-to-celebrate.html
   Senator John McCain var en viktig pjäs, i spelet som drev på Amerika att stödja islamistiska jihadigrupper, som ISIS och Al Nusra i det misslyckade försöket att störta den syriska presidenten Bashar Al-Assad.
   Utan McCains konstanta hetsande för krig och stödjandet av ”rebeller” skulle det syriska inbördeskriget ha varit över länge sedan. Det är även möjligt att det inte skulle ha varit någon massmigrationsnskris i Europa. Så ingen är gladare att höra att krigsförbrytaren nu är död .. än Assad och de flesta av Syriska folket.
   Dock finns ett bekymmer att kvarvarade USA stödda rebeller kommer att orkestrera en falsk flagg ”kemisk attack” för att skylla på Assad i ett sista desperat försök att ”bjuda in” västerländska airstrikes mot Assad. Men sådana störningar ha en försumbar effekt. De skulle bara kunna fördröja Assads totala seger, inte förhindra den.

 7. Det har gått lite för långt åt högerut när så kallade liberala och nyliberala och socialdemokrater talar väl om en krigsförbrytare. De vill göra sig själva som talesmän/kvinnor som försvarar friheten och demokratin när de försöker dölja deras eget mörka förflutna (d v s deras bekämpning av antikommunism). Och så kallar de oss kommunister för vänsterextremister.
  Faktum är att de ser ner på oss, är nedlåtande och de lyssnar inte på folket.
  Democracy Now är inte som DN. De tar upp en del av den mörka delen av McCain, som andra medier och politiker utelämnar.
  https://www.democracynow.org/2018/8/27/obit_omit_what_the_media_leaves

 8. Det här är Off topic men eftersom det är idag för femtio år sedan som protesterna mot Vietnam kriget bemöttes med terror från polis och mlitär vid Democratic Convention i Chicago.
  https://www.history.com/this-day-in-history/protests-at-democratic-national-convention-in-chicago
  600 arresterades och under rättegångarna placerades en del av de åtalade bundna vid stolarna och med munkavel, t ex Bill Ayers.
  https://youtu.be/fqNkmZ3n_bc

  * På tal om Bill Ayers och McCain.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Ayers_2008_presidential_election_controversy#McCain_and_campaign_statements

  Notera särskilt att politiken inte har förändrats nämnvärt sedan dess. Då anklagade demokrater, republikaner och konservativa Sovjetunionen för att vara inblandade i protesterna. Vilket rapporterades över hela världen. Men när väst blandar sig i Rysslands val (1986) var och är det knäpp tyst.
  Tyvärr finns det ett stort flertal vänsterdebattörer som fortfarande tror på att Sovjetunionen föll eller kollapsade.
  Jämför den här händelsen och Sovjetunionens invasion i Tjeckoslovakien vilket skedde ungefär vid samma tidpunkt. Vilken händelse uppmärksammas mest i medier idag?