Värdlandsavtalet med NATO – från mötet 27/1


Denna länk har jag fått av Franz Smidek. Den är en videoupptagning av mötet om ”Värdlandsavtalet med Nato” med Maj Britt Theorin, tidigare riksdagsledamot, Anna Ek, ordförande i Svenska Freds- och skiljedomsföreningen samt med Lars-Gunnar Liljestrand, ordförande i föreningen FiB-juristerna.
https://youtu.be/Hr-MFgsZcKA
BAKGRUND
Tre dagar före riksdagsvalet 2014 skedde en principöverenskommelse med Nato som innebar att militäralliansen skulle kunna använda baser på svenskt territorium, bland annat i händelse av konflikter i fredstid och i krig.
NATO. Boken Sverige,NATO och säkerheten
Överenskommelsen har kritiserats för att den inte föregicks av någon offentlig debatt. Många frågar sig om den var ett led i att smygansluta Sverige till Nato?

LÄNGD: Ca 54 minuter

intressant.se, , , , , , , , , , , ,

DN 29/1 NATO-utredningen SvD-debatt om NATO 18/1 Expressen 27/1 SvD Kosovo som modell för folkrättsvidrigt USA-anfall mot SyrienNew York Times 24/8 DN 24/8 kl 14.21 SvD 24/4 emSvD 24/8
Mötet 29/5 SvD 11/7 Expressen 13/7 DN 26/5 2012 Globalresearch


Ett svar till “Värdlandsavtalet med NATO – från mötet 27/1”

  1. ”Sverige kan vara i krig om några år”, det hävdar den i USA födde religiöse ledaren och Arméchefen Anders Brännström, som tydligen inte räknar Sveriges krigande i Afghanistan och i Afrika som riktiga krig. Vem Sverige skulle kriga emot sa han aldrig, men många har spekulerat om att det skulle vara Ryssland. Hur Sverige och Ryssland skulle hamna i krig med varandra är oklart, eftersom Sverige och Ryssland inte gränsar till varandra. Möjligen menar man att om Ryssland och NATO skulle hamna i krig med varandra kan Sverige komma att invadera Ryssland för att försöka avsätta Rysslands president Putin. Makthavarna i Sverige hetsar ofta mot Putin och kallar honom odemokratisk, eftersom han har stöd av 88 procent av medborgarna. Sveriges ledare Löfvén har stöd av bara 23 procent och förtroendet för övriga av västvärldens ledare är också rekordlågt. Krig verkar mer och mer vara det enda sättet att avsätta Putin och få västvärldens medborgare att glömma sitt missnöje med makthavarnas vanstyre.
    http://www.xn--fjllsj-cua2m.nu/media/20160201-summering-av-veckan.php