Vadslagning om att McCain vinner?


Nu måste jag på allvar börja leta efter något spelbolag som tar emot vadslagning om vilken av presidentkandidaterna som till slut vinner det amerikanska presidentvalet.

Idag rapporterar tidningarna att det var ett himla gullande mellan kandidaterna i den direktsända TV-debatt som gick av stapeln igår kväll i Los Angeles, för ett par timmar sedan svensk tid.

AB: ”De har legat i bitter konflikt i veckor. Men när Hillary Clinton och Barack Obama i natt möttes i valkampanjens första tvåmannadebatt i Hollywood var stämningen plötsligt så hjärtligt att de nästan föll i varandras arma. – Jag var vän med Hillary innan det här började och jag kommer att var det när allt är över, poängterade till exempel Obama.”

Uppenbarligen hade man grävt ner stridsyxan inför debatten, något som definitivt inte kommer att vara för evigt. Men i slutändan är det ändå kört för bägge dessa kandidater. En vit kvinna eller en svart man har inte större chans än en smörklick i en stekpanna mot en vit man, tillika Vietnamveteran. Republikanerna kommer att kamma hem en storseger i höstens presidentval, och de gör det på grund av fördomar. Inte ens George W Bush kan förhindra att detta sker.

Man kan redan idag ifrågasätta vad det demokratiska partiet i USA tänker med. Trodde de på fullt allvar att någon av dessa kandidater skulle kunna slå en vit manlig kandidat som ställt upp för republikanerna? Jag vet inte, men jag inser att USA förlorar ytterligare ett antal år på detta. Och det handlar inte bara om landet, denna svårdefinierbara storhet, nej det handlar

på alla sätt om det amerikanska folket. För oavsett vilken av de demokratiska kandidaterna som skulle sitta i Vita Huset så hade det skett förbättringar inom t.ex. sjukvården.

Men som sagt, det känns redan som om valet vore över och nu handlar det mer om att sätta en femhundring som gör att jag kan utbrista i ett vad-var-det-jag-sa efter att rösterna är räknade. Någon som har något tips? Unibet?

AB DN SvD

Andra om , , , , , , ,

[tags]Presidentvalet, USA, Politik, Demokraterna, Republikanerna, Obama, Clinton, Demokrati[/tags]


10 svar till “Vadslagning om att McCain vinner?”

 1. Det är inte så lätt att det bara är två presidentkandidater som ställs mot varandra. Det handlar mycket om vilka vicepresidentkandidater de väljer och vilken uppbackning de får från sitt parti.

  De vita män som demokraterna ställt upp med tidigare, har ju inte heller imponerat.

 2. Ursäkta. Det funkar inte ända fram.
  Klicka vidare på ”Specialare” och sedan på ”Nordamerika” ;o)

 3. För oavsett vilken av de demokratiska kandidaterna som skulle sitta i Vita Huset så hade det skett förbättringar inom t.ex. sjukvården.

  Har inte Hillary redan sålt ut sjukvården?
  Man får inte glömma att i USA finns inte höger och vänster – där finns bara höger och mer höger. Demokraterna är ett högerparti som låtsas luta lite åt vänster – här i Sverige hade man kallat dem för Moderater.

  Där finns många Republikaner med åsikten att USA borde isolera sig mer. Där finns tillräckligt med köpkraft i Nord och Syd-Amerika för att de ska kunna skita i resten av världen och fortfarande ha igång sin ekonomi.

 4. Kollade just South Carolina Republican Presidental Debate och måste säga att McCain verkligen gjorde ett gott intryck. Rent retoriskt verkade han ha stenkoll. Det framstår verkligen som att han står ovanför Clinton och Obamas käbbel.

 5. Den ende som pratat om verklig reform av sjukvårdsystemet är Kucinich och möjligtvis att Edwards också andats om one payer system. Det är ju det administrativa i försäkringskonstruktionen de nu har som USA utmärker sig som betydligt dyrare än andra länder med one payer system. Hillary har ju sagt att utan försäkringsbolagen blir det inge reform, så får hon ju också en hel del pengar från dem. Precis vad Obama sagt kommer jag inte ihåg det har väl varit nåt om hope och change, och att nu skall alla, blåa som röda och rika som fattiga inte bråka längre utan vara vänner, typ goddag yxskaft. Hur det skall gå till att åstadkomma några förändringar om man inte skall stöta sig med någon förstår inte jag, change det betyder troligen att den fattige amerikanen skall fortsätta att vara nickel and dimed.

  Den multikulturella smältdegeln förblir nog som vanligt.

  America is like a melting pot. The people at the bottom get burned and the scum floats to the top.

 6. Jag håller med om att debatten mellan Obama och Clinton visade återhållsamhet på konfliktsidan.
  Möjligen inser dom att en öppen konflikt gynnar McCain (som jag tror blir rep. kandidat).
  Min gissning är att clinton bli dem kandidat och att hon sedan vinner valet.
  Clinton paret är de enda som kan ge republikarna en match. Erfarenheten och stort kontaktnät och motviljan mot Bush kommer ge dom segern.
  Att jag tror Obama är en bättre kandidat är en annan sak. Han blir ett alltför lätt byte för rep om han blir kandidaten.
  Jag hoppa att jag trots allt har fel i den gissningen