Usama bin Laden i det amerikanska valet

Aftonbladets rubriksättare firar lilla julafton med en rubrik som ska vara ett citat av John McCain, han ska följa bin Laden till helvetets portar, påstås han ha sagt.


Det får vara hur det vill
med den saken eftersom det mesta talar för att Usama Bin Laden är död sedan lång tid tillbaka. När inte ens CIA/NSA kan verifiera att det är hans röst man hör på de olika band som alltid dyker upp snarast bekräftas det att han är död än motsatsen. USA har tillgång till så avancerade spektrumanalysatorer att de med hundra-
procentig säkerhet skulle kunna bekräfta om det är Usamas röst som finns på banden.

Men det gör de inte, de har väl lärt sig av misstagen som gjordes före Irakkriget.

AB: ”Han vill inte avsluta Irak-kriget förrän ”ärbar seger” är säkrad och understryker ständigt att kriget mot vad han kallar den ”radikala islamistiska extremismen” är det nya decenniets stora utmaning. – Och jag kommer aldrig, aldrig att ge upp, säger han till publiken i Fairfield.”

Det är ett bekymmersamt uttalande från McCains sida. Problemet är att USA själva är den främsta drivkraften när det gäller att skapa nya terrorister och öka den radikala islamistiska extremismen. En amerikansk presidentkandidat bör rimligen känna till att andelen extremister är förhållandevis låg, i vart fall så var den det innan USA började sitt globala krig mot Islam. Idag finns det mångfalt fler extremister och det förhållandet går inte att ändra på med vapenmakt.

Men han kanske tvingas att ha den attityden för att tillfredsställa hökarna bland republikanerna.

DN: ”McCains kanske största problem är nu att mycket inflytelserika konservativa röster ser rött och i vredesmod gör allt de kan för att få honom på fall.

– McCain kommer att förstöra det republikanska partiet, dundrar den aggressive radioprataren Rush Limbaugh.”

Personligen kan jag tycka att det är märkligt att personer som Rush Limbaugh finns i verkligheten. Han verkar vara som en svensk folkpartist fast etter värre. När jag såg och hörde honom första gången trodde jag att det var någon sorts komiker som spelade en reaktionär kostymklädd hillbilly och det tog faktiskt en stund innan jag insåg att han var på riktigt. En man som skulle avfärda Jan Björklund som kommunist.

Annars så har morgonen dominerats av att Barak Obamas opinionssiffror är bättre och att det spås att bli ett jämt val. Inte för att det spelar någon större roll, men visst håller jag tummarna för den mannen. Hillary vore rena katastrofen, vinner hon nu på supertisdagen så måste jag omedelbart sätta mina slantar på McCain, då är han nämligen USA:s nästa president.

AB12345 DN12 SvD1

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Rush Limbaugh, Usama bin Laden, McCain, Obama, Clinton, Jan Björklund, Primärval, USA, Politik, Demokraterna, Republikanerna[/tags]

  12 comments for “Usama bin Laden i det amerikanska valet

 1. Kurt
  5 februari, 2008 at 10:14

  ”Helvetets portar” torde väl ligga i Washington. Det är väl inte så konstigt att John McCain vill dit?

 2. Petter
  5 februari, 2008 at 10:51

  Var väl länge sedan han sa det, tror jag hörde det på Comedy Central för ett par veckor sedan, passande kanal för att följa presidentkandidaterna :)

  För övrigt finns det mycket sånnadär radiopratare i USA Limbaugh som sagt, Hannity som har sitt pinsamma program i Fox News, sen har vi Bill O’Reilly också på Fox news. Verkar ju dessutom som att bara Konspirationsteoretikerna bryr sig om vad de säger och gör :) Det galna är ju dock att de har egna fans. Sen har ju Fox news massor annat tveksamt folk som Oliver North som var inblandad i Iran-Contras affären. Trevliga typer, tur att man inte behöver se kanalen. Jag tycker inte det är kul med en nyhetskanal där liberal är ett svärord. Obehagligt att kolla på.

 3. Petter
  5 februari, 2008 at 10:55

  Är nog hellre så man ser Iransk TV.

 4. Sara G
  5 februari, 2008 at 12:34

  Kommer McCain till makten blir det bara en förlängning av Reagens, Bush Sr:s och Bush Jr:s politik – Den Nya Världsordningen…

 5. ckrantz
  5 februari, 2008 at 12:56

  Tja, även Obama lovade att ensidigt följa ’terrorister’ till sina lyor eller i det här fallet ensidigt bomba Pakistan. McCain är gamla och sjuklig och hatad av delar av den kristna högern.

  Vilket är värre. En amerikansk Fredrik Reinfeldt utan större politisk erfarenhet eller en gammal krigare som återupplever vietnamkriget och talar om ett hundraårskrig i mellanöstern?

 6. Rawia Morra
  5 februari, 2008 at 13:01

  Usama bin Ladin är så död att man börjat lansera hans 16-årige son Hamza som ny ledare för al-Qaida.

  Vilken president det än blir kommer vi att ha ett hundraårigt krig i MÖ. Det känns som om man har bestämt sig att bomba hela området tillbaka till stenålderna och regera där själva och genom imbud: Israel!

 7. Rawia Morra
  5 februari, 2008 at 13:02

  ombud, ska det vara

 8. Nadia
  5 februari, 2008 at 13:51

  Träffade en kvinna från USA nyligen på en resa. Hennes teori är att ingen president vågar ta hem trupper eller stänga baser utomlands. Flera hundra tusen unga män och kvinnor utan jobb kommer att driva omkring i städer. Många behöver även vård. DÅ blir det för tydligt för amerikanska folket att samhället har brakat sönder inget någon regering i USA vågar ta tag i eller vill ta tag i. Vet inte men det kan nog ligga en hel del i de hon sa. Jag vet ju under tiden när jag bodde i Irak så var ju Saddams främsta rädsla unga irakiska män. Bättre säkerhet för hans styre av landet var genom att hålla dess upptagna med krig och militärtjänstgöring år efter år. USA gör likadant och verkar vilja utöka den strategin.

  Med fortsatt krigs hungrig regim i USA så ser jag som Rawia igen vacker framtid för vår värld. Så vi måste fortsätta kämpa.

 9. lasse_x
  5 februari, 2008 at 15:40

  Även omärklige Fredde, statsministern, har nu deklarerat att Obama is the man. Kan man anta att det finns en rad beröringspunkter mellan Obama och Fredde våran nya arbetarledare?

  t.ex. angående the founding fathers förståelse för att
  there are seeds of anarchy in the idea of individual freedom, an intoxicating danger in the idea of equality. For if everybody is truly free, without the constraints of birth or rank and an inherited social order, how can we ever hope to form a society that coheres?
  Obama – The Audacity of Hope

 10. 5 februari, 2008 at 16:47

  Ska McCain följa bin Laden till helvetets portar? Är karln tokig, hur ska man annars legitimera allsköns imperialistiska krig utan hotet från bin Laden?

  Och vem ska ta värvning. En av hans döttrar är rätt snygg så det lär knappast bli hon.

  SJälv tänker jag (för)följa liberala krigshetsare till helvetets portar tills de tar värvning i de krig de förespråkar (och där de förhoppningsvis dör).

 11. Petter
  6 februari, 2008 at 00:38

  http://www.youtube.com/watch?v=d1PZD2sw6-Y

  Den var visst äldre än jag trodde även om jag visste att den inte var färsk på långa vägar (månader). Comedy central har kört den och refererat till den några gånger skulle jag tro. Är fortfarande förvånad att svensk media tar upp det nu, men något måste de ju sätta som rubrik.

 12. 6 februari, 2008 at 13:57

  Ursäkta mig, men jag tror du fått detta om bakfoten. Traditionellt är den starkt konservativa högern i USA mot en våghalsig utrikespolitik och därför ogillar man McCain. Ingen har dock anklagat honom för att vara en utrikespolitisk duva, vilket han ju minst av allt är.

Comments are closed.