USA och Hysterisk Puritanism

Idag fick jag syn på en artikel i vår kanske största lokaltidning i landet, Helsingborgs Dagblad. Jag kan inte låta bli att delge bloggbesökarna denna nyhet.


HD: ”Den amerikanska tv-kanalen ABC får böta nästan tio miljoner kronor för att de visat en kvinnas nakna bakdel före klockan tio på kvällen, skriver Hollywood Reporter. Rumpan tillhörde en kvinna på väg in i en dusch i kriminalserien ”På spaning i New York”, i ett avsnitt som sändes vintern 2003.

Beslutet ska påminna de amerikanska tv-kanalerna om att USA:s kongress tänker fortsätta att skydda barn från saker som kan vara skadliga för dem”

Den nordamerikanska varianten av hysterisk puritanism känner absolut inga gränser. Att en kvinnlig bakdel kostar TV-bolaget ABC nästan tio miljoner – för att skydda barn, det låter som ett roligt skämt, men det är på fullaste allvar.

Jag illustrerar därför denna bloggning med en fullständigt ofarlig bild, en bild förställande just en naken dambak. Den amerikanska TV-kanalen ABC visar dagligen ett antal mord i olika kriminalserier, bortsett från det verkliga våld som visas i nyhetssändningarna.

Att de tror att barn kan ta skada av att se en bild som denna må tjäna som en illustration av USA:s fullkomligt barocka moraluppfattning. Att döda och lemlästa över en miljon irakier är helt ok, men ser barnen en naken dam bakifrån på väg in i duschen så kan de ta själslig skada. Ursäkta språket, men vilka djävla blådårar! Har ungar i USA aldrig sett sina föräldrar nakna?

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Puritanism, Sexfobi, Moral, Amerika, USA, Nakenhet, Dubbelmoral, Idioti, Barn, Sex, Politik, Hysteri, Politik[/tags]

  11 comments for “USA och Hysterisk Puritanism

 1. 27 januari, 2008 at 18:49

  Av strängt moraliska skäl tycker jag att barn inte skall ha några föräldrar! Begreppet ”förälder” leder automatiskt till tankar på synd!

 2. Findus
  27 januari, 2008 at 18:53

  Synd? Vad är det som är så syndigt med storkar egentligen.

 3. 27 januari, 2008 at 18:56

  ja man tappar fan-i-mig hakan!

 4. Marcus R
  27 januari, 2008 at 19:12

  Det var väl inte så länge sedan en artikel i tidningarna om en känd barnbokstecknare/författarinna som blev censurerad i USA? En pytteliten snopp på en staty blev utsuddad för att den amerikanska förläggaren var rädd för att föräldrarna skulle klaga.

 5. Anders
  27 januari, 2008 at 19:21

  Var det inte Tina Turner som visade ena bröstvårtan i ett program som fick ABC att böta sist?

 6. Marcus R
  27 januari, 2008 at 19:59

  #5 Anders – Janet Jackson var det väl?

 7. Mia
  27 januari, 2008 at 20:02

  Snygg rumpa hon har, är det din fru?

  Amerikanera förhärligar våld och förtränger sex. Det spelar säkert in i det allmänna medvetandet, utgör ett slags norm i det amerikanska samhället.

  Mycket blod har flutit för att det är på det sättet.

 8. Johan L
  27 januari, 2008 at 20:52

  Sverige har ju sin egen lilla panikhysteri vad gäller så kallat rekreationell droganvändning. Många är de som kastats i fängelse för innehav av mycket små mängder ”knark” (vilket underligt ord, för övrigt). Tycker nog inte att USAs sexuella puritanism är så mycket värre, ärligt talat.

 9. Matti Orava
  27 januari, 2008 at 22:01

  Är det ingen av er som hört talas om Amerikansk hårdporr. Den är inte särskilt puritansk.

 10. Christer W
  27 januari, 2008 at 22:20

  När jag ser bilden drar jag till minnes en lustig historia.
  För rätt många år sedan hade en modefotograf tagit en bild av ändan på någon, både bild och ända var perfekta. Det som hände var att modeller börja gå och snegla på varandras häckar och undra vems det var. Den var ju utan några missprydande finnar, blemmor och annat, den var perfekt, och inte deras.
  Till slut blev fotografen tvungen att avslöja vem det var, det var hans lilla dotter som fortfarande var barn.

 11. Dennis Nilsson
  28 januari, 2008 at 07:54

  De kristna fundamentalisterna har en hel del att säga till om i USA, trots att de trampar i klaveret åtskilliga gånger.

  Om man lär ut att man skall leva på ett visst sätt, så skall man åtminstonde själv leva på det sättet, leva som man lär, men de gör inte det…helt otroligt, att man kan komma undan med det och fortsätta sin politiska karriär.

  Ifall du vill vidga dina vyer och höra en hel del otroliga och tankeväckande historier, mer än den här, så ta och lyssna på talradiokanalen KPTK AM1090 i Seattle,
  http://www.am1090seattle.com

  Ja, det är så att man tappar hakan.
  Sån tur så finns det även en hel del sunda människor…

Comments are closed.