Tävlingen Årets Politiska Blogg en bluff?


Även i år så har en av högeralliansens bloggare anordnat tävlingen Årets Politiska Blogg. Men alla politiska bloggar är inte välkomna i tävlingen.


Min blogg fick inte vara med
eftersom jag avsade mig deltagande år 2006. Jag gjorde det eftersom mina frågor om röstningsverktyget inte fick något svar. Jag föreslog nämligen att man skulle använda något av de webbomröstnings-
verktyg som är tillgängliga på nätet som inte går att manipulera. I stället används troligen något som är editerbart i den sortens databas som används, kanske är det MySQL.

Eftersom jag ifrågasatte den sortens om-
röstning fick jag beskedet ”Förra året var du också väldigt tydlig med att du inte ville vara med på sånt här” Eftersom ordet ”också” används så implicerar det att jag även nu hade uttryckt något liknande vilket jag absolut inte hade gjort. Jag såg snarare fram mot omröstningen eftersom jag tyckte att idén är lite småkul mitt i all sin fånighet.

Jag straffas antagligen för att jag uttalat min åsikt om att – en sådan omröstning bör ske utan möjligheter för arrangören att redigera resultatet. Och straffet för denna åsikt blev förstås att min blogg inte fick vara med, i synnerhet eftersom den har så många dagliga besökare, kan man väl tillägga…

Som en parentes kan jag nämna att

vederbörandes senaste inlägg har rubriken: ”Socialismens maktanspråk leder alltid till massgravar”. Möjligen säger det något om att det kan finnas fler orsaker till att min blogg nobbades…

Andra om , , , , , , ,

[tags]Bloggosfären, Högeralliansen, Centerpartiet, Bloggen Bent, Omröstning, Politiska bloggar, Politik, Fusk[/tags]


18 svar till “Tävlingen Årets Politiska Blogg en bluff?”

 1. Bloggtoppen.se kan man tycka olika om men så här ser deras topplista ut.

  Placering Bloggnamn Ut Besökare till Bloggen
  Denna siffra anger hur många besökare som besökt bloggen genom en länk från Bloggtoppen.

  Besökare Antal unika besökare
  Här anges antalet unika besökare hos varje blogg under den senaste veckan.

  1 Jinges Web och Fotoblogg
  Läs mer om bloggen |
  Bloggen drivs av en snäll och sansad äldre herre, bråkar aldrig med någon, klappar katten, fotograferar och skriver om politik mest varje dag.. 196 13,566

  2 Svensson
  Läs mer om bloggen |
  Anders_S, allt annat än ”medel-svensson” tycker till om politik, poliser, kravaller, Göteborg, miljö och allt möjligt annat. 72 5,348

  3 Östra Ölands fria horisont
  Läs mer om bloggen | Kommentarer: 6
  En frihetlig blogg skriven utifrån humanistiska värden. Tar upp politik, ideologier, nya böcker och gamla samt journalistik. Kontinuerlig uppdatering. 283 4,884

  4 Esbatis kommentarer
  Läs mer om bloggen | Kommentarer: 5
  Politik och kultur, ur ett vänsterperspektiv. 74 4,727

  högeralliansens bloggares tävling: Årets Politiska Blogg ÄR därmed en bluff och slår nog mest tillbaka på dem själva som påstår sig hylla mångfald och frihet. tävlingen liknar mest en sådan som elaka Måns brukade rigga i knutssons litterära mästerverk..

  jädrans skojare!

 2. Jinge
  Du har den bästa bloggen utan att du behöver tävla med andra
  Jag har besökt en hel del bloggar de är inte värda 5 öring
  You have the best blog and i recommend it to all my friends
  Lycka till i fortsättning

 3. Som sagt, inget att bry sig om. Fjanten Björn på bloggen Bent gör allt för att synas och den här tävlingen är ingenting annat än en präktig egotripp.

  Han kan inte ha med dig eftersom du har en god chans att vinna.

  Att tävlingen är manipulerad eller kan manipuleras bevisas enkelt av det faktum att t.ex mina röster inte räknas då jag sedan länge är censurerad i Bent-bloggen.

  Hur många fler är det?

 4. Men ett antal proffsbloggare från tankesmedjor fick vara med :-) Dessa är nämligen liberaler!

 5. hihi

  Jag var bara tvungen att gå in och se vilka som var nominerade, men det är inte därför som jag skriver detta.

  Sist finns dessutom föjlande fråga.
  ”Vinn du också!

  Om du svarar rätt på följande fråga, så har du som röstar också chansen att vinna ett årsabonnemang av webbhotellet Wopsa, samt en alldeles egen domän.

  Vilken svensk statsminister införde slutligen universell och fullständig demokrati i Sverige?”
  Med några alternativ, men alternativet ”ingen” saknas.

  För det första, universell i Sverige???
  För det andra vi har inte fullständigt demokrati i Sverige, vi har representativ demokrati.

  För att kommentaren ska hålla sig till ämnet så får jag väl lägga till att omröstningar där man inte kan lämna in egna inskrivna förslag är värdelösa. Hade det funnits ett textfält där man hade kunnat skriva in ”Jinges web och fotoblogg” och markera ”Bäst!” så hade jag röstat.

 6. #7 Styvbard – Elektronisk penis. Lite som att ha en snabb sportbil eller liknande, fast på internet. Hur den ser ut får du fantisera fram själv. :)

 7. Jinges blog har redan vunnit, inte tu tal om den saken.
  Miljoner besökare kan inte ha fel…

 8. Förstår du inte att du trampat på en öm tå? Men, uppenbarligen tål inte en del politiska bloggare att en demokratiskt sinnad person efterlyser justa regler och tillförlitliga verktyg för att kunna sätta värde på omröstningen. Jinge, jag håller dig för god för att orera mer i denna sak och det tycker jag att du också ska göra!

 9. Hittils har 518 personer…röstat i en tävling där det gäller att betygsätta 116 bloggar! 5 röster per blogg, ett skitbetyg åt bloggosfären!

  Att en av bloggarna som ska betygsättas heter ”Who is John Galt” är ju kultstatus bara det.

  Vem kan på allvar säga att man kan betygsätta 116 bloggar? Den som läser så många på en regelbunden basis kan ju knappast hinna med att läsa så mycket annat och omdömet från en sådan person kan ju knappast vara något värt!

  Jag skickade just in mitt formulär (”bäst” på samtliga 116 bloggar och naturligtvis Per Albin Hansson som svar på frågan om vem som genomförde kommunismen i Sverige, eller hur nu frågan var ställd) men fick då felmedelandet:

  handler.php[17]handler-prefix[69][ Fel vid processering av unders”okningen.: Unders”okning ej specificerad ]

 10. Det är lite intressant det där faktiskt. Möjligen är den där centerpartisten en maskerad Sverigedemokrat? Hans personliga preferenser passar ju illa inom SD så… :-)

 11. Är inte ett dugg förvånad. Har sett ett antal bloggar av personer inom Högerns sfär som klart uttrycker en önskan om att det borde vara förbjudet att vara kommunist, socialist eller dylikt. Kravet på slopad yttrande- och åsiktsfrihet kan mer än anas i dessa bloggar. Men de som ligger bakom dessa bloggar tycks inte inse att det som möjliggör för dem att publicera sina åsikter är de grundlagsskyddade friheter som de vill inskränka eller än hellre slopa.