Tänker rasisterna i SD angripa samerna nu?


Man kan ju undra efter Aftonbladets rapportering idag. Det kan ju vara en av förklaringarna till att SD-sympatisörer alltid skäller på mig som är kvartslapp.

Av mina närmaste fyra förfäder så var två värmlänningar och två norrbottningar varav den ena var same. Mitt utrikesklingande efternamn beror på att man en gång i tiden inte fick ärva faderns soldatnamn, i det fallet var det soldaten Flygt vars son bytte till det mer tyskklingande Flücht, det betyder samma sak och på den tiden ansåg man att tyska var lite tjusigt av någon anledning. Hade det varit min farfar som hade varit same så hade jag troligen haft ett samiskt efternamn idag.

AB: ”Efter valet 2006 har Sverigedemokraterna pekat ut Norrland och Stockholm som strategiskt viktiga områden. I norra Sverige har partiet hittills haft svårt att få gehör för sitt invandringsmotstånd.

Lokala partiföreträdare har nu i stället valt att rikta sin ilska mot samerna. På Sverigedemokraternas senaste riksårsmöte beslutade partiet, efter initiativ av lokalföreningen i Härjedalen, att ta fram ett glesbygdspolitiskt program till valrörelsen 2010. Man vill bland annat inskränka renägande samers rätt till mark.”

Att de nazianstuckna Sverigedemokraterna nu kan tänka sig att agera mot samer är annars helt i linje med deras politik. Samerna är ofta småvuxna och de flesta har mörkt hår. De kommer antagligen österifrån, utifrån. Men, och det är det viktiga, de kan med fog anses vara Sveriges urbefolkning. Det som vi kallar Sverige befolkades nämligen från två håll. Dels söderifrån och dels ifrån nordost.

Men visst är det i linje med sverigedemo-
kraternas övriga politik. Man hackar på, och pekar ut, olika minoriteter. Nu har man av

politiska skäl valt att gilla Israel, orsaken är givetvis den belastning som nazisterna i Tyskland orsakat samtliga partier på den yttersta högerkanten. För att slippa anklagelser om antisemitism så har man blivit israelkramare. Hoppas att väljarna upptäcker att de skaffat ytterligare ett hatobjekt.

Patetiskt…

SDS1 AB Dagen DN SvD1 Rawia om FRA it

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]samer, sameland, renbeteslandet, fiskerätt, jakträtt, främlingsfientliga, nazianstuckna, rasister, sverigedemokraterna, svärjedemokraterna, repatriering, invandrarfientliga, rasist, rasism, jimmie åkesson, politik, israel, mellanöstern[/tags]


5 svar till “Tänker rasisterna i SD angripa samerna nu?”

  1. Att galenpannorna inom SD är israelkramare är en sak, det jag inte begriper är varför israelerna kramar nynazister! Patetiskt är ett för svagt ord..

  2. @ Leila.
    Att SD är israelkramare är inte så konstigt. Om alla judar flyttar till israel så blir ju Sverige judefritt. Att använda gaskammare för att lösa ”judefrågan” är ju inte gångbart idag.

    Detta ligger oxå i Israels intresse. Israels politik medför att det inte är så populärt att flytta dit just nu från västeuropa.
    Starka främlingsfientliga partier här kan ändra på detta.