Sveriges Fascistiska Parti


Sveriges största fascistparti har genom åren hämtat sina partisymboler direkt från olika nazistiska grupperingar, t.ex. så har facklan(1) under en följd av år varit Sverigedemokraternas kännemärke.


Den är direkt tagen
efter det brittiska nazistpartiet British National Socialist Party, som länge använt den som symbol. Nu använder britternas nynazistiska National Front(2) den symbolen, men Sverigedemokraterna hävdar att det inte alls är samma symbol.

Den är mycket vanlig bland de olika nazistiska grupperingar som finns i Europa. Den används även av Front National de la Jeunesse(3) och den som tvivlar kan med lätthet hitta mängder av andra referenser på webben.

Internt inom Sverigedemokraterna var det en hel del som ville behålla facklan, den var en synbar referens till nazismen, men partiets styrande falang drev igenom bytet till den nuvarande(4), en stiliserad blåsippa. Vanligen har blåsippan sex kronblad, men Sverige-
demokraternas har sju.

Under en lång följd av år har judar varit förföljda i Europa. Det kulminerade före andra världskriget då nazisterna alltmer började skylla allt ont på judarna. Det fanns i praktiken ingenting som inte var judarnas fel och det ledde till en alltmer accelererad förföljelse och när Nazisterna började driva judehatet på allvar steg deras popularitet och de kom till makten, och det med känt resultat.

Idag tar det svenska fascistpartiet till exakt samma metod med skillnaden att det nu är muslimerna som är roten till allt ont. De kallas ”främlingar” och för att kompensera för sin oupphörliga hets mot muslimer så har man tagit Israel till sitt hjärta. Alla är säkerligen medvetna om att detta inte är annat än en taktisk omdisponering. Sverigedemokraterna inser förstås att de vore hopplöst ute i kylan ifall de fortsatte att hetsa mot judar, de tror att de kan vinna större framgång istället genom att hetsa mot muslimer.

Sverigedemokraternas hemsidor och bloggar pryds numera av israeliska flaggor och de har rena länksamlingar till klart rasistiska sidor vars främsta uppgift är att hetsa mot muslimer. Ser man på Bloggtoppens tio främst placerade bloggar i kategorin politik så är tre av dessa uttalat islamofobiska med nära band till det svenska fascistpartiet. Går man ytterligare tio steg nedåt hittar man tre fascistbloggar till.

Det finns utöver detta ett antal bloggar som på heltid ägnar sig åt att skanna nyhetsrap-
porteringen och skriva av varenda notis där en händelse skildras där någon muslim kan vara inblandad.

En del av deras bloggar har spärrats av tidningar som de länkar till. Några har spärrats av samtliga landets tidningar.

På trettiotalet så fick de som försvarade och försökte skydda judar olika öknamn. Dessa uttryck skulle väl idag motsvara ordet


(1) Sverigedemokraternas förra partisymbol


(2) National Fronts partisymbol


(3) Front National de la Jeunesse


(4) En blåsippa med sju kronblad, SD idag…

”judekramare” fast i mer drastiska ordalag. Idag kallar fascisterna dem som försvarar muslimer för ”Halalhippie” eller ”Politiskt Korrekta”, eller om ”PK-propagandan”.

Visst är det skojigt att bli kallad för politiskt korrekt, men det viktigaste är förstås att folk känner igen taktfast stöveltramp när det närmar sig.

Det har onekligen sina poänger när Sverigedemokraterna hävdar att deras gamla fackla inte har något med Nazismen att göra…

Det mest antisemitiska partiet?

Andra om , , , , , , ,

[tags]Fascism, Nazism, Sverigedemokraterna, Symboler, Rasism, Halalhippes, Politiskt Korrekta, Politik[/tags]


27 svar till “Sveriges Fascistiska Parti”

 1. Är Naser Khader en fascist?

  ”Mona Sahlin är drottningen av halalhippies.”

  * Den danske politikern Naser Khader om Mona Sahlin i P1 Konflikt den 19 maj 2007.

 2. Usch! Jag befarar att SD kanske kommer att komma in i riksdagen nästa val. Jag hoppas att jag har fel. Men jag är rädd för att folk kommer att rösta på dem av rent missnöje. Många är så besvikna på både högern och sossarna och kan nog tänka sig att i ren protest lägga sin röst på dem. Så om inte sossarna tar tag i rannskningsbiten blir jag inte överraskad om SD får in foten. Det vore illa.

 3. SD är minst halvnassar, en kille som är medlem i SD har hakkorsflagga på väggen i sitt rum. En gymnasieskola i stockholm går vi i.

  Han snackar ständigt om att göra sig av med muslimer, judar och negrer. Äcligt!

 4. #5 Mange – Vad din polare inte förstår är att ifall där skulle bli någon form av missnöjesrevolution mot dem han ogillar så skulle människor som han vara de första att ”försvinna” efteråt. Fanatiker är farliga människor, det insåg t om Hitler; se bara vad han gjorde med brunskjortorna i de långa knivarnas natt.

 5. ”Sverigedemokraterna inser förstås att de vore hopplöst ute i kylan ifall de fortsatte att hetsa mot judar, de tror att de kan vinna större framgång istället genom att hetsa mot muslimer.”

  Låt mig se om jag fattat rätt:
  Vi i Sd är egentligen nazister som precis som Hitler vill utrota alla judar, men av taktiska skäl så släpper vi tillfälligt in judar, för att kunna växa oss starkare och utrota alla judar senare! Har jag fattat rätt?

 6. Mange: Det tror jag inte alls på.

  I så fall kan jag säga så här:

  En vänsterpartist jag känner hyllar Mao, Stalin, Lenin, Pol Pot, Castro och Che konstant. Han talar ständigt om utrensningar av oliktänkande och säger att han vill skjuta av alla ”borgarbrackor” och skicka folk till arbetarläger, Gulag kallar han dem.

  Men jag säger inte vad han heter, var han bor eller hur jag känner honom. Det är bara en person. Vem som helst.

  Tror du mig då?

 7. Marcus, heter inte din vän Karlsson på taket?
  I varje fall låter det som om det vore den figuren du talar om. En helt uppdiktad person som passar ditt syfte, att svärta ner de som inte hyllar marknadsliberalismen…

 8. Sara G: Läs Frans Johanssons inlägg och sedan mitt igen. Återkom om du förstår bättre då.

 9. Jag tycker att symbolen är intressant. Har inte räknat kronbladen förut. Men om det stämmer med antalet så är deras blåsippa genetiskt defekt. Och då kan man ju faktiskt inte stå för renrasighet, om ens symbol är genetiskt defekt. Dom måste göra om sin logga. Det är ju pinsamt.

 10. Fast å andra sidan så lockas väldigt många av deras åsikter. Du hittar dom överallt i samhället, hos alla partier. Även AFA är fascistiskt egentligen. Länet i stockholm ska ju också utöka sitt arbete med rasbiologi… människan har ju alltid hållit på med det när det gäller blommor och djur. Det är egentligen skrämmande att människan inte vill att naturen ska vara fri, utan vill tvinga in den som underordnad människan. Vi biter den hand som föder oss.

 11. Jag tycker att Nicklas borde kolla lite vad fascism innehåller. Det innehåller bl.a. våld och indelning i över och undermänniskor. I.o.m. att AFA egentligen hatar fascister, så ser dom fascister som lägre stående människor, och därför är dom själva fascister. och detta försöker dom sedan visa bl.a. med våld. Detta är ett filosofiskt problem. Genom att dels ta avstånd från våld, och sedan också ta avstånd från att försöka indela människor i bra och dåliga, visar man ju att man en civiliserad människa. Problemet är bara att om man därigenom försöker vara en bättre människa än fascisterna, så kommer man tillbaka till grundproblemet… [bra/mer värda] och [dåliga/mindre värda]. För när allt kommer omkring så är människan inte mer än en gigantisk flock hundar som håller på med sitt revirpissande.

 12. Daniel : Ok, nu har jag kollat upp vad fascism står för. Det är en korporatistisk tradition som ofta framhåller antiintellektualism, antikommunism och framhåller vikten av militärt styrda totalitära statsbildningar. Är det en korrekt beskrivning av AFA, ett löst sammansatt platt nätverk utav unga människor som motarbetar nazistisk organisering och statlig intervenering samhällsutvecklingen?

  Innan du spelar allan på Internet kan du väl ändå försöka att visa respekt för den intellektuella debatten i ämnet.

 13. Fascism är en auktoritär politisk ideologi som har sitt ursprung i Benito Mussolinis fascistiska rörelse i Italien från 1920-talet och fram till och med andra världskriget.

  Fascismen förknippas ofta med en massrörelse och meningen att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet. Olika forskare framhåller olika karaktäristiska egenskaper hos fascismen, men vanligt förekommande är nationalism, starka auktoriteter och totalitära system, militarism, antiintellektualism, antikommunism, kollektivism, korporativism, populism och motstånd mot ekonomisk och politisk liberalism.

  Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fascism

  Måhända att det är rätt mycket felaktigheter i att kalla AFA för fascister men likförbaskat försöker de använda våld för att tvinga på folk sina åsikter.

 14. Marcus R (#22), inte riktigt sant. De försöker inte använda våld för att tvinga på åsikter. De använder våld för att förhindra folk att visa vissa åsikter.

  Klar skillnad.

  Sedan finns det logiska skäl till att AFA började använda våld. Punkarna, invandrarna och anarkisterna fick ofta stryk av skinheads och nassar när de gick på stan. De började helt enkelt slå tillbaka. Idag är det dock onödigt, nassar vågar inte bete sig på samma sätt nu när de skulle få dyngstryk av den betydligt större gruppen invandrare.

 15. Farbror Hitler och hans anhang tog makten genom en blandning av demokratiska och våldshandlingar. Dom hade insikten att för att få makten måste dom också delvis använda demokratiska regler. Tills makten var i deras händer.
  En blåsippa som symbol hos SD är lika dumt som en varg i fårakläder.
  Deras försök att isolera Sverige till ett nytt Nordkorea är patetisktt. Det finns historiskt inget framgångsrikt land som har isolerat sig.
  Mångfald är vad Sverige behöver för att nå framgång i dagens samhälle

 16. Det många glömmer att ta upp när det gäller fascismen när människovärdet. Det intressanta med fascismen är att ingen kan egentligen säga exakt vad den ideologin står för utan att trampa nån på tårna. Ska man använda wikipedias def. så finns även andra där: ”Den svenska historieberättaren Carl Grimberg definierar det fascistiska systemet så här – ”Systemet var auktoritärt: makten utgick från ledaren och fortplantade sig ner genom det fascistiska partiets leder. Systemet var likaledes totalitärt: staten inskränkte sig inte till att leda förvaltningen utan ville även behärska andra områden, som organisationslivet, barnuppfostran, kulturlivet och så vidare…”[16]. Grimberg säger vidare att ”[d]en lära som inpräntades i medborgarna var hoprafsad från många håll, lite Machiavelli och lite Nietzsche, lite syndikalism och mycket nationalism”[17].” Detta sätt kan man hitta på många ställen, allt från Timbro och kristna kyrkor till politiska partier i sverige.
  Det egentligen AFA bygger på är att man ska bekämpa statens monopol på våld, och att slåss är kul. Har träffat flera AFA-medlemmar, och även umgåtts med dom. Och alla hade det gemensamma draget att det är kul att slåss, men istället för att bli fotbollshuliganer så är dom AFA-medlemmar.

 17. Nej, Daniel, AFA bygger inte på att man ska bekämpa statens monopol på våld. Snarast på att man inte ska acceptera det. Inte tusan går de runt och attackerar folk på stan bara för att bekämpa monopol.

  AFA är också klart med ideologiska än fotbollshuliganer. Många av dem gillar inte att slåss heller, däremot tycks de flesta acceptera skadegörelse.