Sveriges dyraste lägenhet?

Det är i vart fall vad tidningarna påstår idag. Utropspriset är 16 900 000, dvs. nära sjutton miljoner kronor, men då ingår möblerna.


Bild Skeppsholmen.se

Och visst, det ÄR dyrt för en tvårummare, det kan man inte komma ifrån. Den här sortens lägenheter blir allt vanligare, och bara i år har jag sett annonser på minst ett tiotal. Man bygger dem företrädesvis på vindar på exklusiva adresser och topputrustar dem så det bara är att plocka upp plånboken för hugade spekulanter.


Bild Skeppsholmen.se

Jag gick till Skeppsholmens hemsida och lånade tre bilder som jag visar här. Länk till Skepps-
holmen finns längst ner till höger om nu någon av bloggens besökare är stadda vid kassa. Tro nu inte att jag sitter och gnolar på ”Sådan är

kapitalismen…” för det gör jag inte. Jag skulle utan tvekan själv deltagit i bjudandet på den om jag hade 30-40 miljoner på banken. Juste läge, hyfsad utsikt, och nära till Djurgården. Nja, jag vet inte om jag är riktigt ärlig faktiskt, den ser alldeles för steril ut för min smak.


Bild Skeppsholmen.se

Annars så är jag road av att se bostads-
annonserna i pressen. Sitter alltid och kollar dem, fast mest efter sjötomter. Skeppsholmen har ett par riktigt attraktiva sådana också på sin hemsida, ställen som kostar allt mellan åtta miljoner upp till trettio. Min avundsjuka är dock inte alltför besvärande. Jag är trots allt för möjligheten att tjäna snuskigt mycket pengar, bara man betalar snuskigt mycket skatt så är det okey.

Nu är det tyvärr inte något som kommer automatiskt med sedelbuntarnas vikt, snarare tvärtom. Och det tycker jag är ett mycket mer angeläget problem än att någon handlar sådana bostäder så länge de gör det med skattade pengar.

Källor: Se fler bilder på Skeppsholmen.se DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Lyxbostäder, Strandvägen, Skeppsholmen, Mäklare, Djurgården, Skatter, Politik[/tags]

  4 comments for “Sveriges dyraste lägenhet?

 1. 6 oktober, 2007 at 12:08

  Som yrkesman kan jag berätta att sådana miljöer är skitsvåra att hålla rent. Damm syns direkt mot de ytorna. Men har man råd med en sån lya har man nog råd med en piga till halva priset också.

 2. Aewheros
  7 oktober, 2007 at 13:58

  Fast frågan är ju om det är okej att tjäna snuskigt mycket pengar. Detta görs ju nästan alltid (åtminstone i ett större perspektiv) genom att utnyttja dem som tjänare mindre pengar…

 3. 7 oktober, 2007 at 14:37

  Det där kan man alltid diskutera Aewheros, samtidigt så är det inte nödvändigt alltid. Och betalar man en ordentligt progressiv skatt så går ju mycket av slantarna tillbaka till de som behöver dem mest.

  Det FINNS faktiskt folk som inte försöker fixa sig undan skatt med olika skattejurister och knep.

  Då störs jag inte heller av att de köper en juste lya på Strandvägen. Det är fifflarna och fuskarna jag vill använda nötknäpparen på…

 4. gina
  8 oktober, 2007 at 12:26

  Som en obduktiossal – med arbetsbänken med skalpellerna och duschslangen i mitten? Av det (antagligen) gamla husets själ syns inte ett spår. Rysligt.

Comments are closed.