Sverigedemokraternas bloggar sabbar för ALLA bloggare!

Nu tror jag det är sjätte eller sjunde gången den här veckan som jag lagt märke till att tidningarna tar bort blogglänkar för att en eller flera rasistbloggar länkat till en artikel.

Nu var det Aftonbladet som tog bort blogglänkarna efter att en Sverigedemokratisk blogg skrivit att man hoppades att ”Danskarna skulle slänga ut packet” i samband en artikel om de oroligheter som pågår nattetid i Danmark. En journalist på Aftonbladets webbredaktion förklarade ”- att de var för få för att kunna granska bloggar som länkar, och när sådant dyker upp så klipper vi länkarna istället.”

Det är givetvis inte mycket att säga om en sådan sak. Det verkar alltmer uppenbart att Sverigedemokrater och andra fascister/nazister engagerar praktiskt taget alla medlemmar att just – blogga. Man hoppas väl att det på det sättet ska framstå som att ”alla” svenskar är negativa till våra invandrare och de flyktingar som kommer hit. När man sedan får sina blogglänkar raderade så tar man till stora gråtvalsen som går ut på att det politiskt korrekta Sverige inte kan acceptera avvikande uppfattningar.

Men den som gör sig omaket att titta runt på några av dessa bloggar ser alldeles tydligt vad målsättningen är, att skapa en känsla av vi och dom. Har man mörkare hy, mörkare hår eller bryter på att utrikiskt språk så tillhör man gruppen ”pack” eller ”kulturberikare” och ska sparkas ut ur landet.

Fascister och rasister har vi alltid haft besvär med, och nu drabbas alla bloggare av deras agerande också. Att de utnyttjar sin självklara rätt till yttrandefrihet gör nu att andras yttrandefrihet inskränks.

Min bloggning om bränderna i Danmark

Andra om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Antifascism, Antirasism, Arabhat, Arier, Bloggar, Bloggosfären, Blåsippa, Etnokrati, Fascism, Främlingsfientliga, Hans C Pettersson, Hatbloggar, Hets mot Folkgrupp, Hitler, Islamofobi, Israel, Jihad i Malmö, Kristdemokraterna, Nazianstuckna, Politik, Ras, Rasism, Riksdagen, SD, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna[/tags]

  8 comments for “Sverigedemokraternas bloggar sabbar för ALLA bloggare!

 1. Neoliberal Agenda
  16 februari, 2008 at 10:48

  Sverigedemokraterna har inte fått sin yttrandefrihet/tryckfrihet kränkt. De kan fortfarande säga vad de vill. Däremot är det ett problem att man raderar länkar. Det är som sagt kontraproduktivt. Jag kan se tre möjliga anledningar:

  1) Läsare klagar, de hotar att säga upp prenumerationen om inte länkarna tas bort. DN anpassar sig efter marknaden.

  2) DN överskattar sin egen roll på internet och de tror faktiskt att borttagna länkar kommer få färre att ”upptäcka” SD. Man inte inser att det spelar dem i händerna. Ungefär som när Junilistan fick 15% i EU-valet när de inte fick vara med i TV-debatterna. Att vara mot etablissemanget ger alltid extra skjuts.

  3) Man är rädd för hets mot folkgrupp lagstiftningen, vilket faktiskt är en kränkning av yttrandefriheten, och man vill inta ha länkar till sidor eller rubriker som skulle kunna bryta mot lagen.

 2. 16 februari, 2008 at 11:28

  Du menar att lagen om hets mot folkgrupp är ett brott mot yttrandefriheten?

 3. Pia
  16 februari, 2008 at 12:04

  Urk, de är ju överallt dedär rasistbloggarna! Så ganska lyckad taktik av sd isåfall.

 4. Neoliberal Agenda
  16 februari, 2008 at 14:37

  Ja, lagen om hets mot folkgrupp är en kränkning av yttrandefriheten. Det är fullkomligt absurt att man kan spärra in folk i fängelse i upp till två år för de talar illa om en grupp.

 5. 16 februari, 2008 at 14:43

  Ja de är roliga, de hävdar ju konsekvent att de inte hatar människorna, bara ”kulturerna”. Hur det kan utesluta att man ”till sist” börjar ogilla människorna som driver/utövar kulturerna i fråga vet jag inte men det kanske någon intelligent sverigedmokrat kan upplysa mig om?

 6. Frode Karlsson
  16 februari, 2008 at 21:50

  Lagen om hets mot folkgrupp är en prima facie kränkning av yttrandefriheten enligt artikel 10 i konventionen om de mänskliga fri- och rättigheterna! Det vore kul om någon orkade ta en sådan sak till Strasbourg! Vederbörande bara vinner så att det skräller om det mot svenska staten! Plus skadestånd! Men, men UD springer gatlopp till Frankrike för att fixa en förlikning, så att det inte syns så mycket! Här i riket gäller ju bara mänskliga rättigheter med versaler! fan ta dem i staten och andra!

 7. Eric Cortes
  17 februari, 2008 at 17:06

  VAD ÄR RASISM ???? Tjatigt
  Detta och ”Hets mot folkgrupp” har numer fått en ganska urvattnad betydelse,eftersom det finns enormt många som kan falla under denna benämning.
  Ex,låghalta,feta,skelögda,stora fötter.
  Listan kan göras oändlig.Sedan är det ju tyvärr ingen i respektive grupp som anser sej kränkta. Oftast är det någon ombudsman i CRM som är sysslolös.Tänker på glassen ”NOGGER” Hm
  Beklagligt.Försök hjälpa istället för själpa.
  Fler borde läsa Stefan Einhorns senaste bok ”Medmänniskor”
  CARE EC 10-4

 8. Sara G
  17 februari, 2008 at 18:05

  Rasism är i sin förlängning lika med döden, Eric Cortes.
  Det är bara att öppna sin historiebok och läsa t.ex om kolonialtiden, från spanjorernas härjningar i Sydamerika och engelsmännen och portugisernas i Afrika. Utrotningen av Amerikas indianer och förintelsen.
  Listan blir hur lång som helst…

Comments are closed.