Sverigedemokraterna och kommentarer


Äntligen så kan man se i DN att de tar klart avstånd från de nazianstuckna på ledarplats. Jag förstår inte varför det skulle dröja ända till SD:s kommunkonferens var över?

DN: ”Sverigedemokraterna ligger inte längre lågt med sina värderingar. Främlingsfientligheten är grunden för partiets fortsatta politik…

…Det program som de nu fått att hålla sig till och basera sin politik på borde, rätt utnyttjat, vara en stor tillgång för övriga partier. Dess många motbjudande formuleringar och ställningstaganden binder upp sverigedemokraterna och belägger att detta är ett parti som ligger långt utanför den svenska norm som det gör anspråk på att företräda.”

Det är lite lustigt med dessa SD-medlemmar. De försöker få in rasistiska kommentarer på denna sida, och när de stryks ylar de högt om censur. Oförmögna att hålla sig till kommentarsregler och netiketten, visst det är ingen nyhet. Men det de inte berättar är att undertecknad alltid blir refuserad på deras egna bloggar. Jag tycker alltid att det lika lustigt att konstatera denna diskrepans i vad de säger och vad de faktiskt gör.

För något dygn sedan var det en SD-medlem som berättade för mig att deras positiva inställning till Israel är ett centralt distribuerat påbud, detta för att tona ner talet om att de är naziinfluerade. Sanningshalten i påståendet kan jag givetvis inte borga för, det är åtskilliga som fuskar med sina namn i kommentarerna. Just denna har dock skrivit under samma namn flera gånger varför jag ser fram emot en kopia på ett mail som styrker uppgiften. Blogge beskriver dem träffsäkert nedan.

Blogge Bloggelito: ”Men det kristnazistiska partiets problem är egentligen inte att invandrarna – och då inte bara de muslimska, utan alla utomeuropeiska – inte är så välanpassade som de skulle kunna vara med ett mer flexibelt system, utan just att de är invandrare, att de representerar andra kulturer, andra språksystem och andra värderingar – att de inte är som oss, inte ser ut som oss, inte talar som oss.

Det kristnazistiska partiet är nämligen socialkonservativt, i det att man vill bevara – och


Bilden föreställer SD:s führer berättar Blogge…

påbjuda – just de seder, traditioner och normer som gällt tills alldeles nyligen, inte som de var för hundra eller tre hundra år sedan; socialkonservatism är rädsla för förändring, en önskan om att konservera det välbekanta, det man vant sig vid som barn – som kyrkliga skolavslutningar med ”Den blomstertid nu kommer”. Kristnazister lider således av neurotiska anpassningsproblem.”

DN berättar i en annan artikel om lite av SD:s nya politik.

DN: ”Specialutbildade terapihundar till svenska pensionärer. Bara hemlagad mat i svensk äldreomsorg. Men absolut ingen vård- och omsorgsinformation på arabiska till den irakiska flyktingfamiljen med småbarn och gammelmormor.”

Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta. ”– Nejdå, vi är inga rasister”, säger Sverigedemokrater. Ridå… Även SvD…

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Sverigedemokrater, Fascism, Rasism, Etnocentrism, Främlingsfientlighet, Politik, Nazianstuckna [/tags]


12 svar till “Sverigedemokraterna och kommentarer”

 1. Det är en djävla skandal att sådana idioter ska komma in i ett enda kommunfullmäktige!

  Vafan tänker folk med? Arschlet?

 2. är det ngn mer än jag som finner uttrycket ’främlingsfientlig’ problematiskt? är det inte en smula överslätande? neutralt? är alla utomeuropeer främlingar? vilka är främlingar?

  att sd’s ’fientlighet’ riktar sig mot specifika ’främlingar’ leder lätt till begreppsförvirring.

  jag gillar suffixet ’-fobi’, som i islamofobi, eftersom ’fobi’ indikerar en irrationell rädsla för ngt, vilket är ganska talande när det gäller rasism.

 3. Neurotiska anpassningsproblem, rädsla för förändringar, det var väl huvet på spiken det.
  Ömkansvärda, skadade och rädda individer som förtvivlat klamrar sig fast vid döda idéer och symboler, som om det gällde livet. En rädsla som kommer till uttryck i aggressiva utbrott, verbalt eller bland yngre med sämre impulskontroll i våldshandlingar.
  Svårt att veta hur de bäst ska bemötas, hårt motstånd funkar nog inte, det triggar bara igång försvarsinstinkterna, och tyvärr imponeras många människor av en aggressiv ledare, ser det som styrka. Att ignorera och tiga ihjäl verkar inte heller funka.

 4. >>Maria
  -”Vafan tänker folk med? Arschlet?”

  nä men i en demokrati kommer det alltid finas människor som gör fel val ( ex: de blir extremister av något slag) men det är inte förbjudet att göra taskiga val, det enda som är (eller borde vara förbjudet) är att hindra folk att göra sina egna val.

  friheten är nämligen självlärande och ger man frihet så skapas frihet (vissa kommer vlja fel med det är frihetens pris)

  >> Jinge angående din censur lusta så har ju jag blivit censurerad flertal ggr här,, så lite hård tror jag du är,

 5. Jag har ofta funderat på varför dessa SD typer inte inser att dom försöker isolera sig typ Nordkorea. Det finns inte ett land i historien som har mått bra av isolering.

  Dom säger sig också försvara
  ”det svenska” utan att kunna berätta vad det är