Sverigedemokrater mesta antisemiter, homofober och islamofober


Från och till uppkommer det diskussion om vem som är mest antisemit, högern eller vänstern. Frågan är intressant och begränsar man den bara till de partier som är med i riksdagen eller sägs ha en chans till riksdagsplats så ser det ut som i tabellen till höger.

Den undersökning som gjordes på högstadie-
elever för ett par år sedan där man ställde ett antal provokativa påståenden som eleverna fick svara ja eller nej på fördelade sig tydligt på skalan.

Sverigedemokraterna hade flest fördomar om judar, och de vann även homofobiligan och islamofobligan.

Rapporten i sin helhet finns att hämta på Forum för Levade Historias hemsida.

Andra bloggar om: , , , , , ,


Fakta

Genomsnittligt ”antisemitindexvärde” (ju högre siffra desto mer intolerant mot judar) fördelat efter partipreferens.

Bäst i klassen:

1) Miljöpartiet : 0,62
2) Vänsterpartiet : 0,63
3) Folkpartiet : 0,83
4) Socialdemokraterna : 0,89
5) Centerpartiet : 0,90
6) Kristdemokraterna : 0,90
7) Moderaterna : 1,10
8) Sverigedemokraterna : 2,15

Källa: Rapporten på FFLH Om SD: DN SvD Dagen

[tags]Sverigedemokraterna, Antisemitism, Homofobi, Islamofobi, Fördomar, Rasism, Politik[/tags]


34 svar till “Sverigedemokrater mesta antisemiter, homofober och islamofober”

 1. Sverigedemokraterna har flest fördomar mot judar.

  Är det därför det regnar priser över dem från Israel? :)

 2. FFLH borde bara lägga ner. Att man gör en sådan undersökning på högstadieelever och sedan använder det som statistik är ju bara löjligt. Måhända att tabellen stämmer (det är inte helt omöjligt när man ser på siffrorna) men 13-15 åringar utgör knappast ett bra urval. Ska man dra in partifärg borde det kanske vara en poäng att faktiskt göra den typen av undersökning på folk som faktiskt får lov att rösta…

 3. Ja det blir ju himla tydligt eftersom nästan alla deras bloggar har en liten israelisk flagga. Jag har sagt det förut, de har den enbart för att komma ifrån rasiststämpeln.

  De tycker väl att den legitimerar hatet mot muslimer…

 4. Fast ni är korkade! SD hejjar på isrealerna enbart för att de djävlas med palestinierna. Och palestinierna är ju mestadels muslimer som SD verkligen hatar.

 5. Vari ligger det konstiga? En nationalistisk antisemit vill inte ha några judar i Sverige. Då är det bara naturligt att stödja en stat som uppmuntrar alla judar att flytta dit. Att de sen ser en gemensam fiende i muslimerna är en bonus.

 6. Från Intoleransrapporten sida 62:

  ”Elever med arbetarbakgrund tenderar att vara betydligt mer intoleranta än elever som har föräldrar som exempelvis är högre tjänstemän. Här är alltså mönstret tvärtom. Det är i stället de elever som uppgivit sympatier för partier som kan kategoriseras som ”arbetarpartier” som är minst intoleranta.”

  Höjde lite på ögonbrynen här. Tydligen så balanseras detta upp av att över hälften av de svarande var osäkra eller inte brydde sig gällande partipolitisk tillhörighet. Det verkar som de politiskt intresserade med arbetarbakgrund samt de politiskt ointresserade med högre tjänstemanna bakgrund är betydligt mer toleranta än respektive motpart, gällande politiskt intresse, med samma bakgrund.

 7. Det är konstigt att det heter antisemit men islamofob. Eftersom allt man inte gillar idag ska kalllas för -fob borde det ju vara mosaofob eller judefob i stället för antisemit. Semitiska folk är ju de som talar semistiska språk bl a arabiska och hebreiska. Så hur kan en arabisktalande person kallas för antisemit? Det vore ju harakiri.
  Jag måste erkänna att jag lider av flera fobier t ex mot olika religioner, men aldrig mot personerna bakom. Jag är inte ens Bushofob, jag tycker bara synd om karlstackaren och om den värld han han kommit på kant med. Han måste haft en besvärlig uppväxt. Både han och världen skulle må bättre av att han sökte läkarhjälp mot sina fobier. Problemet med många fobiker är dock att de saknar sjukdomsinsikt.
  Det som idag på ren svenska kallas för fobi kallades förr för skräck. T ex vattuskräck som dock inte heter aquafobi numera utan rabies.
  Ser man till Sverigedemokraterna verkar de rädda för allt, inklusive traditionella svenska värden som tolerans och gästfrihet. Vore inte Sverigefobikerna ett bätte namn?

 8. Mange, det är du som är korkad eftersom du inte fattar varför SD diggar Israel. Israel är en stat som har legat i krig med alla sina grannländer och har ett merkant inre och yttre hot riktade mot sig. Det är just den idén som partier som SD gillar och de försöker därför hitta på inre och yttre fiender. Så det är inte så märkligt att de sympatiserar Israel eftersom Israels rtyp avb existens (tvingade till att vara rustade till tänderna, ständigt hotade av grannländerna etc etc) är SD’s våta dröm. Sen om de inre och yttre hoten är äkta, orsakade av egen felaktig politik är ju ointressant eftersom själva idén om att leva under hot är det intressanta.

 9. Att yngre vuxna attraheras av de enkla lösningarnas parti är skrämmande. Att högstadieelever dessutom är drabbade av smittan är em ,ycket allvarlig varning!

 10. Kul att visa upp att SD är det mest antisemitiska partiet! Kollar man listan ser man att de bara är aningen mindre antisemitiskt än de renodlade nazistgrupperna.

 11. Jag håller med David. SD är helt uppenbart, liksom Israel, för att tvinga sig själva till beväpning för att attackera andra grupper, driva bort dem från deras hus och skapa ett etniskt rent samhälle för endast den egna lilla gruppen. Säkert kommer de få både yttre och inre fiender av detta.

 12. Javisst har David rätt, våld föder våld. Efter israelernas framfart 1947-48 (och även långt före, på 1860-talet när sionisterna startade sitt projekt StorIsrael) och massakrerade och mördade, ägnade sig åt omfattande stöldraider, ockuperade landområden och praktiskt taget tillskansade sig allt man kunde komma åt, (Anmärkningsvärt är att det bara var några få år efter förintelse.) så är det inte konstigt att regimen Israel var i starkt behov av militär upprustning.
  Våld är som pest, det sprider sig med vindens hastighet.

 13. Jag håller inte med David #14 om att: “kristendomfobi” = politiskt korrekt; “islamofobi” = icke politiskt korrekt” är korrekt. Visst kan det stämma in på vissa personer, men lika gärna kan det vara tvärtom som i kretsarna kring Livets Mord.
  Som jag ser det finns det ett enda korrekt sätt att behandla bägge dessa religioner: som vidskepelse. I jämlikhetens, och förnuftets, namn bör även andra religioner behandlas likadant.
  Tyvärr även Jultomten. De sades att Fantomen var snäll mot de snälla och hård mot de hårda. Men inte Jultomten. Han var snäll mot de snälla, men ignorerade de stygga. Ett nog så hårt straff för den troende. Men jämför Jultomten med potentaterna i andra vidskepelser. De måste hota med Helvete och Fan själv för att hålla ordning på sina troende. Jultomtens magi är mycket starkare.
  Som djupt troende, ej vetande, identifierar sig Bush med FANtomen och inte med Jultomten.
  Tyvärr är inte Bush vidskepelse (tror jag).

 14. En iaktagelse från vardagen: Den vanlige svenska arbetaren är den största kafferastrasisten och jag tror mig veta att det är det är från de leden SD snor flest väljare.
  En annan teori: När högerväljare ser att borgarna knappast får någon majoritet i nästa val röstar dom på SD så att sossarna får smolk i bägaren.

  Eller är jag ute och cyklar?

 15. Ja, faktiskt röstade jag på moderaterna och bittert ångrar jag att jag inte röstade blankt som jag kommer göra fortsättningsvis, så nix, SD kommer inte åtnjuta min röst dom heller.

  Vad som stör mig mest är den totalt obefintliga miljöpolitiken med en marionett som miljöminister.

 16. Vilka löliga figurer som skriver sitt skit på dessa bloggar säkert bigragstagare hela högen, JAG är iallafall bidragsbetalare sist 9000 kr i skatt för november. gomidda aslen!!

 17. #26 – Hyfsad lön med den skatten men stavningen är under all kritik. Jag gissar på att du är SD-politiker på lokalnivå, kan det stämma?

 18. Holst, Det finns faktiskt invandrarkärringar som betalar mer i skatt per månad än 9000 spänn.

 19. Jag tycker att det är läskigt att alla nazister demonstrerar på den där Salemmarschen. Förra året var min granne med, jag visste inte alls att han var nazist. Sedan har jag fått reda på att han stod på SD:s valsedel i förra valet. Han var i närbild på något av nyhetsprogrammen. Kan man inte få stopp på dem där?