Stöd den syriska regeringens kamp mot terrorismen! – tal på Sergels torgHär återges ett annat tal vid Syrienmanifestationen på Sergels torg 4 nov. Talare var Erik Anderson, tidningen Proletären, som skrivit en hel del om Syrien.

Han sammanfattare: Regeringen Assad har visat sig mycket mer motståndskraftig än vad Nato- och de despotiska kungadiktaturerna i Gulfstaterna räknat med, den har visat sig mycket starkare än vad drömmaren av Osmanska riket , den turkiske premiärministern Erdogan kunnat drömma om, Syrien och dess folk kommer aldrig acceptera att återigen bli en del av osmanska riket! Vi hyllar alla de progressiva turkar och kurder som i dessa dagar protesterar mot turkiska regeringens smutsiga spel mot Syrien.

När imperiemakten USA samlar sina underlydande till möten, inklusive Carl Bildt och annat folk från svenska utrikesdepartementet som nu i dagarna nere i Doha i Qatar eller som tidigare i Tunisien så kallar man sig fräckt sig själva för ”Syriens vänner” men Syriens verkliga vänner är här på Sergels Torg i dag, ni är Syriens vänner!

Det här mötet vill visa, att de enstaka syrier, boende här i Sverige som svensk TV och svenska massmedier hela tiden intervjuar inte representerar det syriska folkets vilja utan det är ni här som representerar syriska folkets vilja.

Ta exempelvis Abdulbaset Seida som är ledare för ”Syriska Nationella Rådet” boendes i Uppsala – ”han representerar Syrien” har våra medier hävdat, ända tills för några dagar sedan då självaste fru Clinton, USA:s utrikesminister i ett tal i Zagreb nu i onsdags sade att man om-organiserar den front som representerar rebellerna i Syrien. Där man puttar undan det så kallade ”Syriska Nationella Rådet” i försöken och förberedelserna i en direkt militär intervention så fort presidentvalet är över. Man vill nu ha andra lakejer i ledningen. Så det ”Syriska Nationella Råd” som alla dominerande västerländska medier och journalister hyllat inklusive hyllningarna till Abdulbaset Seida från Uppsala, är med ett pennstreck och uttalande från imperiets utrikesminister Clinton borta eller åtminstonde pressad i bakgrunden.

Från att ha hyllat ”Syriska Nationella Rådet” som ” det ledande och legitima representanterna för en fredlig och demokratisk övergång” så vräker sig nu samma Clinton sig över SNC med totalt förakt där hon säger att Syriska Nationella Rådet att det består av folk ” som inte bott i Syrien under de senaste 20, 30, 40 åren” och menar nu att sina nya marionetter skall bestå av folk från frontlinjerna. Så- vips ut med den lakejen och in med nya lakejer i ledningen – allt under USA överseende och ledning.

<<

Det är uppenbart att det är USA som håller i trådarna och så hycklar västerländska medier när man säger och skriver att man vill att syrierna skall bestämma, men nu har imperiet förklarat SNC värdelöst och man vill ha in nya lakejer som skall hyllas och bäras fram som syriska folkets ”sanna representanter” ända tills kanske Clinton och därmed Carl Bildt ånyo ändrar sig och vips ut med dessa nya lakejer och in med nya frontfigurer som skall sägas representera det syriska folket, men vad det syriska folket själva vill struntar man i, trots att det var kommunalval förra året, trots att det var parlamentsval tidigare i år, och trots att det var en folkomröstning om nya konstitutionen och att man har dialog med den fredliga opposition som samlades i Damaskus i september. Vi säger sluta hyckla och lämna Syrien i fred!

Notera att denna nya konferens, där USA skall utse nya lakejer äger rum i Doha i Qatar. Likt den medeltida monarkin säger Emiren i Qatar att den ” syriska regeringen inte är demokratisk, att den förlorat sin demokratiska legitimitet”.

Detta säger regimer som slår ned protester i sina egna länder som exempelvis Saudiarabien gör i östra delen av landet, och slår man inte ner protester i det egna landet så intervenerar man i Bahrain för att kväsa revolter i detta land . Saudiarabien där kvinnor tills nyligen knappt fått köra bil och där kvinnor kan dömas till 500 piskrapp, det är detta land som Sverige levererar vapen till. Jag ser här idag ett stort kvinnligt deltagande i denna manifestation, inte undra på, de syriska kvinnorna vill inte ha det som i Saudiarabien! Man vill inte ha ett salafistiskt Syrien, man vill inte leva i ett kvinnofientligt land!

Och är det inte märkligt att svenska (och för den delen västerländsk press) inte kommenterar saudisk hjälp till terroristrebellerna som sägs stödja ”demokrati”. Det finns inte tillstymmelsen av vare sig – alltså den totala frånvaron av sarkasm eller ironi i vare sig Aftonbladet eller Expressen när saudiska vapensändningar och saudiskt stöd till så kallade ”demokratiaktivister” rapporteras.

SVT och alla dominerande medier slår klackarna ihop och menar att saudiskt stöd åt rebellerna är allvarligt menat demokratistöd. Samma hyckel visar den svenska riksdagens partier upp när EU stoppar syriska och Iranska TV-sattelitsändningar till Europa

Inte ett ord av protest hörs från en endaste riksdagsledamot i denna attack mot det fria ordet. Men i västvärlden innebär det fria ordet att kunna välja på hundra amerikanska kanaler och en och annan brittisk som alla säger samma sak.
Samma hyckel skedde i somras då riksdagsledamöter från så väl moderaterna till vänsterpartiet skrev brev att vapensändningarna till Syrien måste upphöra.

Var det vapensändningar från emir och kungadiktaturerna Qatar och Saudiarabien som avsågs? Var det vapensändningar från Nato-landet Turkiet som avsågs? Fördömde man rebellernas terror? Nej dessa USA-ledda riksdagsledamöter skrev ett ilsket brev till Putin i Ryssland och krävde och bad honom att sluta stödja den legala syriska regeringen!

Så talar imperiets svenska nickedockor allt från moderaterna över socialdemokraterna till vänsterpartiet.

Lika hycklande är våra svenska medier när det kommer till rebellernas terror mot folket i Syrien, inte en endaste ledarskribent eller riksdagsledamot fördömer med ett enda ord de omfattande sprängdåd via bilbomber som äger rum i syriska storstäder som Aleppo och Damaskus, där hundratals civila dödas. Det var först efter kraftiga ryska och kinesiska påtryckningar som säkerhetsrådet till slut antog ett fördömande av bilbombsattentatet i Aleppo, och när en ambulansbil med ett ton sprängmedel körde in bland räddningspersonal i Damaskus som höll på att rädda människor från ett tidigare bilbombsattentat en halvtimme innan. Har ni hört några protester från någon svensk riksdagsledamot, har ni hört eller läst några protester från någon ledarskribent på någon större tidning? Får man använda ambulanser som rullande bomber? Varför tiger och samtycker riksdagens ledamöter när ambulans- målade bilbomber används. Skäms, skäms ni bilbombskramande riksdagsledamöter. Sjufalt skäms!

Bilbombskramare som ni är! Avslöja hyckleriet om Syrien! Försvara den kvarvarande sekulära arabstaten i världen! En stat där religiös och etnisk tolerans råder – i motsats till västmakternas Gulfstater. Lika hycklande är svenska närvaron i Afghanistan, där svenska skattebetalare har betalat miljarder till stöd för till stöd åt svensk truppnärvaro. En av motiveringarna är att bekämpa al-Qaida som knappt existerar längre i Afghanistan.

Dit går det bra att sända trupp – men i Syrien finns det desto mer al- Qaida och al- Qaida inspirerade grupper. Tysk säkerhetstjänst har medgett det, CIA säger det men den breda svenska allmänheten för inget veta, utan i Afghanstan kallas al- Qaida för ”terrorister” men kommer de till Syrien så kallas dom för ”frihetskämpar” eller ”demokratiaktivister” eller ”motståndsmän”. Det svenska offentliga hyckleriet är bedövande, terrorist i Afghanistan blir ”frihetskämpe” i Syrien.

Ärade åhörare! Det finns många olika partier i Syrien och folk är inte alltid eniga i viktiga frågor. Men en sak har visat sig, att regeringen Assad har visat sig mycket mer motståndskraftig än vad Nato- och de despotiska kunga- diktaturerna i Gulf -staterna räknat med, den har visat sig mycket starkare än vad drömmaren av Osmanska riket , den turkiske premiärministern Erdogan kunnat drömma om, Syrien och dess folk kommer aldrig acceptera att återigen bli en del av osmanska riket! Vi hyllar alla de progressiva turkar och kurder som i dessa dagar protesterar mot turkiska regeringens smutsiga spel mot Syrien.

Hyckleriet om Syrien måste stoppas!

Stöd den syriska regeringens kamp i kriget mot terrorismen!

För ett fritt och självständigt Syrien !

Upphäv sanktionerna mot Syrien!


i Andra om: , , ,, , , , , , , , FN-stadgan ,

DN 9/11 Folket i Bild Kulturfront Mohamed Omars tal på hans blogg Syriensolidaritets hemsida Stefan Lindgrens blogg New York Times 31/10 Washington Post 1/11 Bill Auken Countercurrents 2/10 Konflikt 27/10 S Hersh i The New Yorker 2007 Aftonbladet – Bildts strategiråd FolkrättsbevakningenDN 12/10Anförande av Rysslands ambassadör
FIB-Kulturfront konferensreportage Porelären om Syrien Russia Today Dagens Arena 10/10 Syrien har inte bett om ursäkt DN 8/10 DN2 8/10 SvD 8/10Ab 8/10SvD 9/10Monthly Review DN 6/10 SvD 6/10 Aftonbladet 6/10Expressen 6/10 Sveriges RadioNya Zeeland Inlägg på Syriensolidaritets hemsida Konferensen i Damaskus DN 30/9DN Gunnar Jonssons ledare 28/9SvD 29/9Sveriges RadioSvTExpressenAftonbladetDN 26/9 SvD 26/9SvD 2 26/9Aftonbladet 26/9Expressen 26/9Sveriges Radio SvTAftonbladets ledare 21/9 Folkrättsbevakningens Syrienlathund DN 24/9 DN 20/9 SvD Expressen SvT 7/9 Expressen 17/9 Sunday Times 19/8 Sana 26/8 DN 19/8 SvD 19/8 Aftonbladet 19/8 Expressen 19/8 New York Times 3/8 DN 11/8
NY Times 4/8 SvT DN SvD Aftonbladet Expressen DN ledare 3/8 DN Croneman 31/7 DN 2/8 DN2 2/8 Skelton i the Guardian 12 juli DN 1/8 Aftonbladet 2/8 DN huvudledare 31/7 SvD 1/8 DN ledare 31/7 DN Joscha Fischers kolumn


2 svar till “Stöd den syriska regeringens kamp mot terrorismen! – tal på Sergels torg”

  1. Ett klart och rakt tal vid demonstrationen för Syrien: ”Det svenska offentliga hyckleriet är bedövande, terrorist i Afghanistan blir ”frihetskämpe” i Syrien.” Ja, både politiker och media
    ställer sig bakom USA:s – genom sina vasallstater – angrepp på Syrien. Hela det svenska etablissemanget förvandlar språket och svart blir vitt. Utländska angripare kallas i detta nya språk för ”inhemska frihetskämpar”. Här länken till en artikel – nätupplagans förstasida på Aftonbladet – där ett bildspel visar terroristernas mord på en ”Assad-anhängare”. En vidrig avrättning som Aftonbladet tydligen inte har någon större invändning mot. En Assad-anhängare!
    En hel värld vet vem som angriper Syrien. Och fristående media berättar ständigt sanningen om angreppet. Svenska politiker och svenska media fortsätter med sina förvända sagor och ljuger oss rakt i ansiktet. – Nu kommer ständiga rapporter i ”Västs” media om terroristernas segrar på olika geografiska punkter inne i Syrien. Tillrättalagda rapporter för att skrämma syrierna till hopplöshet och underkastelse? Ett sådant grepp togs ju i propagandan mot Libyen. Och hade där effekt. Vem undersöker dessa ”segrars” sanningshalt? -Vi får hoppas fristående journalister får en möjlighet till detta.
    Ulla Johansson