Snyltaren Cecilia Stegö Chilò


Vår nuvarande högerregering har verkligen inte fått någon lätt start. Först drabbas man av en minister som betalat svart städhjälp, för att som hon sade ”– Jag har inte haft råd annars”, trots att hon är – miljonär.

Sedan visar det sig att Cecilia Stegö Chilò, vår nya ”kultur- och idrottsminister” inte betalat sin TV-licens på femton år. Hon kan inte skylla på att hon inte haft råd utan det är ett uppenbart bevis på att hon snyltat sig fram på andras bekostnad, precis på samma sätt hon gjort med städhjälpen. Hon har som bekant också haft svart städhjälp.

Att smita från TV-licensen är dessutom ett alldeles uppenbart och dessutom välplanerat brott mot svensk lag. För är det något som Radiotjänst AB är duktiga på så är det att söka upp förmodade licensskojare. Personligen har jag inte betalt TV-licens beroende på att jag inte har någon TV. Men ni ska inte tro att ett sådant resonemang biter på Radiotjänst i Kiruna. Nejdå, trots att jag berättat detta för dem vid ett antal tillfällen så kommer det varje år någon från dem och ringer på dörren.

När jag då berättar att jag inte har TV så brukar de säga, ”- Men anmäler du TV-innehav nu så blir det inga efterräkningar…” Uppenbarligen är min trovärdighet i kontrollanternas ögon inte särskilt hög men, och det är viktigt, samma behandling har familjen Stegö Chilò utsatts för. Med den ”lilla” skillnaden att de har haft minst en televisionsmottagare hela tiden, troligen flera stycken dessutom.

Det är inte speciellt förvånande att Cecilia Stegö Chilò nu drar på sig och regeringen ett rejält trovärdighetsproblem. Först framkom det att hon, som också är miljonär, haft svart städhjälp eller om det var barnflickor. Sedan svarar hon förvånat ”– Jaså är jag idrottsminister också?”, och nu visar det sig att hon satt snyltandet i system.

Att högern anser att samhällets bidragssystem är för generöst utformade vet vi sedan länge. De anser att sjuka, arbetslösa och pensionärer ska

få nedskärningar i sina inkomster trots att dessa kommer från statliga försäkringssystem. Men att de själva ska bevilja sig bidrag i form av fusk med lagstadgade avgifter för TV-innehav, undandra staten inkomstskatt för städhjälp och barnflickor bekymrar dem inte alls verkar det som.

Inte undra på det kanske, familjen Reinfeldt själva betalade sin importerade barnflicka drygt 50.- i timmen. Sammantaget visar det på en moral som ligger långt ifrån den som folk i allmänhet har. Att vissa har möjlighet att fuska innebär aldrig ett försvar för att i praktiken göra det.

Så här är läget efter 10 dagar med en högerregering, nu har vi bara 1450 dagar kvar.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]Cecilia Stegö Chilò, Politik, Högerregeringen, Alliansen, Timbro[/tags]


65 svar till “Snyltaren Cecilia Stegö Chilò”

 1. Redan tidigare var det ju klart att hon inte skulle hantera några idrottsfrågor, trots att hon är ”idrottsminister”. Reinfeldt anställde henne nog främst för att privatisera en av SVTs kanaler, men nu kan hon ju knappast ha något med TV eller redio att göra som kulturminister. Hon får nog koncentrera sig på sina övriga huvuduppgifter, att återinföra avgifter på muséerna och lägga ner biliotek och teatrar runt om i landet. Det är ju trots allt det hon är bra på.

  Förövrigt säger nu statsministern att ”Förutsättningarna har förändrats sedan de borgerligas överenskommelse i Bankeryd. Reformutrymmet har krympt väsentligt, säger statsminister Fredrik Reinfeldt. ”

  Det som främst har förändrats är väl att man nu har vunnit valet och kan glömma vad man lovat.

 2. Ja, för att inte tala om att låta underbetald utländsk arbetskraft komma hit och sänka det allmäna löneläget. Och att det är arbetsgivarna som bestämmer vilka som skall få komma hit! Och snart höjs avgiften drastiskt för arbetslöshetsförsäkringen också och mest för de fackförbund som har högst arbetslöshet.
  Hur fan en arbetare/tjänstemän kunde rösta på högeralliansen och därmed slå undan benen på sig själva och andra arbetslösa är för mig en (psykologisk) gåta?

 3. På vilket sätt är det en skandal att en person handlar i enlighet med sin ideologiska övertygelse?
  Att betala för tvångsabonnemang på ”fri” statsTV, (s), är ALLTID moraliskt fel om man tror på pressfrihet. Förhoppningsvis leder Stegö Chilòs civila olydnad till att gällande ordning ifrågasätts.

  ”To compel a man to furnish funds for the propagation of ideas he disbelieves and abhors is sinful and tyrannical.”
  – Thomas Jefferson

 4. Fy fan! Detta är ta mig fan värre än när Lars Danielsson åkte runt i regeringsplanet med sin ********* från UD, käkade gåslever på dyra hotell. Vad var det, nästan ett miljonbelopp som den snubben satte sprätt på? Eller Bosse klubb som betalade ut svarta löner eller …………………… osv.

  Vad blir nästa steg? Offentlig avrättning av Alliansare som går mot röd gubbe?

 5. Tyvärr för din del så gäller väl licensen även för radio. Du har kanske ingen sån heller?

 6. Monodemon: Kan du tänka dig en försvarsminister som vapenvägrat, suttit i fängelse för det och som avrustat vapen med tillsammans med en fredsorganistation? En finansminsiter som är dömd för konomisk brottslighet?

  Det hade varit helt OK om det t ex var Maria Borelius som inte betalat TV-licensen (snälla kan inte någon kolla om hon gjort det!), oavsett om hon gjort det av ideologiska övertygelse eller ej. Men kulturministern måste betala TV-licensen, åtminstonde fram tills hon verkat för dess avskaffande.

 7. Det är min ideologiska övertygelse att det här med banker är ett ”Höger”-påhitt! Betyder det att jag med den civila olydnaden till hjälp kan råna den då och folk ska tycka det är okej? Monodemon, du är borgeligt hjärntvättad!

 8. Tobias! Man behöver inte längre licens för radio. Den innefattas av TV-licensen men har man inte TV så behövs ingen alls.

 9. Bra inlägg!

  Jag ifrågasatte hennes ministerpost redan innan det här med nonchalans med TV-avgifterna.

  Är det dags att fotfolket ska gå på bössa till dessa ministrar som inte har råd att betala för sin Tv och ej heller för sin städhjälp? Ett förslag från mig är att de då kastar ut TV:n – kan gå till en pizzeria och kolla på TV där – och så kan de börja städa sina egna hem!

  Mia
  som inte är speciellt förvånad, trots allt

 10. Är någon egentligen förvånad över de nya ministrarnas brist på moral och grandiosa attityd?

  Deras idelogosika inställning:
  ”Vissa människor är mer värda än andra. Atingen har man det eller så har man det inte… Om man inte har det så får man skylla sig själv, det skall inte få stoppa mig att roffa åt mig, tvärtom – då kan jag utnyttja de som inte har det. Easy peasy, dumskallar!”

  Rättvist blir det aldrig, oavsett politisk färg på regeringen, men det är strävan som är det viktiga! Den nya regeringens strävan lär vara lika flor-tunn som Maria Borelius pinsamma bortförklaringar är skrattretande.

  /Vincenzo Vega

 11. Vi kan väl koncentrera oss på vilka tabbar dom gör EFTER dom tillträtt som ministrar ?

 12. Nä, tacka vet jag sverigedemokraternas Sten Andersson som tycker det är omoraliskt med dubbla arvoden(lön från Malmö kommun samt har riksdagspension ”bara” för att han en gång i tiden suttit där). 12 000 av hans riksdagspension går via autogiro till Cancerfonden varje månad till och med januari 2008 då hans pension från riksdagen upphör. Rakryggade politiker som kämpar för ett bättre Sverige och som har verklighetsförankring! Av förklarliga skäl tyst om hans insats i media.

 13. Helt rätt!!! Av Cecilia att inte betala TV-avgift. Varför ska hon göra det? På SVT och SR sitter det bara en massa vänsterjournalister vars våta dröm är att sätta krokben för alla som inte tycker som de. Lite av en skyddad verkstad för Journalister, ett Samhall helt enkelt.
  Bra Cecilia rensa upp i kulturträsket och bland rödvins vänstern i TV huset, ta tag i alla kulturbidrag till obskyra kulturyttringar som ingen vill ha.

  Bra jätte bra, håll väsnterspökena från förr borta som inget annat vill än att sätta oliktänkande under buggningens ljusskygga sken.

  Vi gläds det är 1450 dagar kvar i garanterad Frihet. Jobba på så vi kan förlänga den tiden.
  Go Cilla Go…

 14. Det finns andra infallsvinklar till det inträffade i Borelius/ Stegö-Chilò –affären. Har någon undersökt hur dessa barnflickor försörjde sig under tiden de fick svart lön av ovan nämnda ministrar. Kan det vara så att de samtidigt som den svarta lönen fick någon form av bidrag som t.ex. socialbidrag, sjukpenning, bostadsbidrag, A-kassa eller liknande? Att jag är intresserad av denna detalj har inte med att göra att jag vill sätta dit den stackars barnflickan som blivit utnyttjad på ett riktigt jobb, pensionspoäng, sjukgrundande inkomst etc. utan är intresserad av den ideologiska inställningen Alliansen har till bidrag. Vi vet alla att Alliansen med alla medel försöker att begränsa och skära ned bidrag och stöd till svaga grupper men det blir riktigt otäckt när man ser denna affär i detta ljus. Om, jag säger inte att det är så men om det skulle visas sig att deras barnflickor fått någon form av bidrag samtidigt så visar det att man betalt ut svart lön så har ju just dessa ministrar i Allianstoppen varit delaktiga till dels skattebrott under en 10-årsperiod(Borelius) men även delaktiga till medhjälp av bidragsfusk. Inte som en engångsföreteelse utan under 10-år(Borelius) har man kanske varit medhjälpare till bidragsfusk. Det blir riktigt magstarkt när man från Alliansens håll vill finansiera slopad förmögenhetsskatt, slopad fastighetsskatt etc. med kraftigt sänkta bidrag. Samma barnflicka får först en svart inkomst av en minister som tillsammans med hennes man är mångmiljonärer och berövas först och främst en riktig lön som ger pensionspoäng, sjukgrundande inkomst, rätt till A-kassa etc. Dessa personer som betalt ut svarta löner säger sig brinna för idén att sänka bidrag. Som grädde på moset får kanske denna barnflicka med utländsk härkomst höjd A-kasseavgift med 300% (om hon efter svartjobbet lyckats få ett riktigt hederligt jobb), slopad rätt till avdrag av A-kasseavgiften, sänkt A-kassa, kanske hon har blivit sjuk, skadat sig under arbetet under den tiden hon jobbade svart och då utan arbetsskadeförsäkring. Hon kanske blir utvisad efter detta avslöjande. Vad händer då med dessa ministrar som gjort sig skyldiga till brott och erkänt. Jo det blir först och främst ministrar som är bland det högsta man kan bli i landet efter Kungen, Talmannen och Statsministerposten, man får mycket bra lön med fantastiska pensionsrättigheter som inte finns i det privata näringslivet, man får en kraftigt sänkt skatt på inkomst, slopad förmögenhetsskatt på alla deras miljoner, slopad fastighetsskatt. Vill påminna er om att Reinfeldt redan innan utnämningen fick reda på hur det låg till och trotts detta gav sitt godkännande. Där har vi alltså värderingen och färdriktiningen för den nya regeringen.
  Sammanfattningsvis så vill jag avslöja en sensation, de Nya Moderaterna är nästan exakt lika som de Gamla Moderaterna. Rättvisa och Solidaritet har jag numera tuschat över i min ordlista för den finns inte längre.

 15. Gert-Evald: När det gäller Maria Borelius så är det ju främst hennes uttalanden och bortförklaringar som kritiseras (tills det nu framkommer att svartjobben faktiskt pågått i flera år).

  När det gäller Cecilia Stegö Chilò så är det väl egenligen Fredrik Reinfeldt som borde kritiseras. Han har valt en olämplig kulturminister, och det påpekade hela kultursverige samma dag som hon utsågs!

 16. ”På vilket sätt är det en skandal att en person handlar i enlighet med sin ideologiska övertygelse och inte vill betala skatt?”
  Tja, vill man stå utanför samhället och vara asocialt egoistiskt osolidarisk så kanske man inte heller skall vara minister eller statsråd.

 17. Göran Perssons underhållsbidrag!

  Det är ju nästan samma nivå som när Göran Persson som finansminister valde att inte betala underhållsbidrag för sina två barn eftersom det inte är avdragsgillt. Istället valde han att kalla det för underhållsbidrag (periodiskt understöd) till sin f d hustru
  vilket är av dragsgillt. Finns ingen poäng i det hela för vanliga svenska frånskilda och underhållspliktiga män. Förtjänsten ligger i att underhållspliktig är höginkomsttagare och x-et är normalinkomsttagare. Då kan bägge tjäna på det hela men lägre skatt betalar i praktiken underhållet för det egna barnet.
  D v s alla andra skattebetetalare.

  Hallå, var var alla undersökande reportrar?

 18. Kurt: Försvarsminister som vapenvägrat – varför inte? Om dennes ambition är att avrusta/avveckla försvaret ser jag ingen motsättning i det. Finansminister som kränkt andra människors äganderätt genom ekobrott är naturligtvis inte acceptabelt. Äganderätten är direkt sammankopplad med övriga grundläggande mänskliga fri- och rättigheter. Att tvinga andra att betala för maktelitens tillgång till megafoner är har däremot inget med mänskliga rättigheter att göra.

  Kalle: Bankrån faller under kategorin kränkning av andra människors rättigheter, se svar ovan.

  P: Din argumentation är oantastlig. Av din myndigt patroniserande ton inser jag att du är upplyst. Tack för att du bevärdigat oss med din input.

  ”I ett civiliserat samhälle är det varje medborgares skyldighet att följa rättfärdigade lagar. Samtidigt är det också alla medborgares skyldighet att ohörsamma orättfärdiga lagar.”
  – Martin Luther King Jr

 19. Cecilia Stegö Chilò skall nu betala tillbaka 20000 kr för TV-licensen (det var nog trots allt mer än 16 år!). Återstår att se hur mycket hon och Maria Borelius tänker betala tillbaka för sin svarta arbetskraft? Nu kan man ju inte betala tillbaka presikiberade skatteskulder i efterhand, men det blir nog inte något problem för dem att hitta lämpliga organisationer att betala till i stället. i fallet Maria Borelus lär det ju röra sig om ett betydande belopp!

 20. Lägg av! Jag vill inte heller betala 500 SEK i kvartalet för en institution som bara ägnar sig åt politisk propaganda. Lägg ned SVT! Dom kan behålla SVT24 och kunskapskanalen, men lägg ned resten. Politikerna har ingen använding för en statilig propagandamaskin längre. Det finns andra sätt att föra ut sitt budskap. Den här konflikten handlar om helt andra saker. SVT vet att deras tid att kommen, och nu försöker man bara ställa till så mycket problem som möjligt.

 21. Bengt Nilsson: ”Tja, vill man stå utanför samhället och vara asocialt egoistiskt osolidarisk så kanske man inte heller skall vara minister eller statsråd.”

  Din demokratisyn ter sig milt sagt grumlig. Personer med annan syn än din på förträffligheten i skattefinansierade system eller det moraliska med påtvingad solidaritet och som hävdar individens rätt kontra kollektivets påbud har också rätt att ställa upp i val, söka förtroendeposter och försöka ändra samhället i den riktning de finner lämplig.
  Tråkigt att du inte ser det på det sättet…

  Dina nedsättande adjektiv mot de som inte delar dina värderingar tyder inte på någon större tolerans mot åsikter som avviker från dina.
  Fräscht!

 22. Ja fy fan..Så synd om Timbro som det är nu har det aldrig varit.

  Om dom bara låtit bli att vara så förbannat rättfäriga själva under hela sin valkampanj som dom ägnade åt att mer eller mindre uteslutande söka efter skit hos motståndaren att lägga upp till allmän vädring hos t.ex Enpartistaten.

  Jättesynd om dom..verkligen…

 23. Kan bara konstatera att den lockande moderat bild Reinfelt visat upp bara är hans egen.
  Resten av moderaterna är samma gamla höger politiker.
  Precis samma effekt har tyvärr även drabbat S.
  Dryge Persson är inte alla S:arre.
  Vi får väl hoppas att Reinfelt lika effektivt som Persson sparkar alla oliktänkande.
  Eller kanske är det så att dom tänker lika men att Reinfelt bara fick det att låta annorlunda ??

 24. Monodemon, kan du inte släppa dina gymnasieargument? Snälla? Det är så tradigt att lyssna på dina direkta avskrivningar av Mill och Locke eller vem det nu är du refererar till. Att du inte fattar ett smack av liberal politisk filosofi är uppenbart för det är obegripligt hur ett raserande av människors grundtrygghet är kompatibel med t.ex. Mills ”harm principle”. Jag är inte liberal i någon mening, men jag tycker att din ”argumentation” är direkt pinsam för att inte säka okunnig. Sen gråter du som ett barn när människor inte orkar med att bemöta din pseudo-argument. Jösses.

 25. Att man har olika syn på televisionen(statsfinansierad kontra reklamfinansierad) är något som jag som sann demokrat respekterar. Dock kvarstår faktum, att hon ej hjälpt till att finansiera SVT och SR. Men, hör och häpna, att ta emot lönen från SR gick tydligen bra! Konstigt, då medarbetare där enligt hennes agerande borde ha lite eller ingenting alls i lön. Varför inte föregå med gott exempel och avstå från lönen då i sånt fall?

  ”Medverkade i Sveriges Radio
  Den nye kulturministern har varit krönikör för Sveriges Radio i programmet Studio 1. Stegö Chilò medverkade i genomsnitt varannan vecka under ett drygt år. Enligt Resumé bör hon ha fått ungefär 30 000 kronor för krönikorna, vilket räcker till licensen i 16 år – länge som Stegö Chilò avstod från att betala tv-licensen.”

 26. Nu tror jag inte att CSC vägrade betala TV-avgiften helt och hållet av skälet att i egoistiskt vinstintresse berika sig själv.
  Nej skälet var nog till stor del även av en ideologisk ultrahögermarknadskraft-karaktär, dvs att vägra betala till en statlig public-service-inrättning (besatt av rödvinsvänstern) som hon ansåg och anser skall vara kommersiell fullt ut! Dvs hon vill ta (skatte)lagen i sina egna ideologiska händer.

 27. Magistern>> Vad i mitt tidigare inlägg fick dig att helt tappa tråden i debatten och istället gå till personangrepp?

 28. Johnny: ”något som jag som sann demokrat respekterar”

  Skämtare där! Nyss skrev du positivt om Sverigedemokraterna och mycket är ni, men DEMOKRATER är ni inte!

 29. Bengt Nilsson>> Kan det tänkas sända ut en signal att det är OK att ta lagen i egna händer bara det är av ideologiska skäl?

 30. Martin: Ber om ursäkt att jag sänkt debatten till en så låg intellektuell nivå. Herrarna du refererar till har jag tyvärr aldrig läst, på sin höjd möjligtvis något enstaka citat.
  Det är uppenbart att mina förståndsgåvor är klena eftersom jag är totalt obekant med Mills ”harm principle”.
  Jag erkänner mig därför som okunnig och besegrad.
  Jag inser naturligtvis att du har rätt eftersom du, enligt uppgift, besitter riktiga argument mot min gymnasiala pseudoargument.

  Självklart ska alla betala TV-licens så att dina högre insikter kan fortsätta förmedlas till massorna. För om inte du eller politikerklassen väljer och tänker åt folket, vem skulle då göra det!?!

 31. Jinge>> Och vad grundar du det på? Om sd släpptes in i debatten skulle man få chansen att bemöta en förljugen nidbild. Det är lätt att anklaga någon för att vara antidemokrat när man själv bestämmer vad någon har för åsikt. Det är väl ganska unikt i Sverige att man systematiskt publicerar artiklar om ett parti utan att genmälen någonsin får bemöta lögner(ibland framförda under pseudonym). Är det demokrati?

  För övrigt tycker jag att man kan diskutera en sakfråga utan att haka upp sig på partitillhörighet.

 32. Vad hände med ”Dina nedsättande adjektiv mot de som inte delar dina värderingar tyder inte på någon större tolerans mot åsikter som avviker från dina”??? Lololol.

  Du sätter dig på höga stolar och definierar andra personers demokratisyn; du argumenterar utifrån pinsamt inaktuella föreställningar om frihet som möjligen var giltiga under Fukuyamas 90-tal; kort och gott, vad vill du att jag skall säga? Om din argumentation är dålig och okunnig skall jag väl säga det på precis samma sätt som jag lovar att säga den är bra när den förtjänar det.

  Skall vi ha en representativ demokrati där regeringschefen utser ministrar som i sista ledet är folkets representanter blir det väl jävligt ointressant vilken personlig övertygelse ett enskilt statsråd har. Till och med Henrik Brors på DN skriver att hon under lång tid har motarbetat ett av de viktigaste verksamhetsområden hon är politiskt ansvarig för. Om du är så jävla dum att du inte kan inse denna uppenbara problematik får du faktiskt stå ut med att bli kallad det ena och det andra.

 33. Helt rät!

  Jag har aldrig betalt TV-licen och kommer aldrig at göra det heller. TV-license är endast en omodern skatt som betalas av de ”korrekta”. Jag personligen betala för det jag använder. SVT och SR är i mina ögon och öron skräp och därför tittar eller lyssnar jag inte på det.

  Public service? Jo tack, ge mig valfriheten att inte betala för det jag inte vill se eller höra. Det är Public service

 34. höhöhö d ä fan cool o hoppa över tv licens. d ska ja oxå göra för dem jävlarna vill vi ska betala för skit program på tv 1 o tv 2

  i stället borde alla betala för bara d som d vill se d ä mer rätt vist

  då ska ja se på mkt porr

 35. Kurt skriver; ”När det gäller Cecilia Stegö Chilò så är det väl egenligen Fredrik Reinfeldt som borde kritiseras. Han har valt en olämplig kulturminister, och det påpekade hela kultursverige samma dag som hon utsågs!”

  Jag kan köpa att han valt en olämplig kulturminister men att hela kultursverige påpekat detta är väl föga förvånande då dessa starkt vänstervridna människor sannolikt inte skulle gillat något val utav kulturminister på högersidan.

 36. Regeringen slopar gratis inträde på museer. Snyltaren Cecilia Stegö Chilò sätter stopp för detta allmänna folknöje och fortbildning som gynnar fattiga familjer utan miljoninkomster. Skandal tycker jag.

 37. Snyggt sagt Patrik ”Jag har aldrig betalt TV-licen och kommer aldrig at göra det heller. TV-license är endast en omodern skatt som betalas av de “korrekta”. Jag personligen betala för det jag använder.” Inte.

  Jag går inte i grundskola i Sverige, ändå betalar jag genom skatten grundskolan. Jag åker inte båt och ändå så går många av mina skattekronor till Stockholms Hamn. Jag eldar inte löv inomhus och har aldrig ringt till brandkåren men tänk ändå, ÄNDÅ går mina surt förvärvade skattekronor till brandkåren!

  Lever man i ett demokratiskt samhälle får man acceptera att vara med att betala saker man inte tror på. Varför? För att vi gemensamt bestämt att vissa saker ska vi alla vara med och betala. TV-licensen är en halvprodukt, istället för en skatt behöver bara de som har en tevemottagare betala den. Kanske inte helt rättvist men mer rättvist än att det ska betalas över skattesedeln.

  Men Patrik, det finns ett enkelt sätt att lösa det här på, så att du slipper tv-licensen helt och hållet! Rösta på ett parti som vill det du vill – eller om det inte finns något – starta ett eget! Det är så demokrati fungerar.

 38. Att hon nu betalar TV-licensen retroaktivt kan man tolka på två sätt:
  1. Hon har en ny ideologisk övertygelse
  2. Hon betalar bara för att hon blivit påkommen
  Ni kan ju bara gissa vilket alternativ jag tror är mest sannolikt.

 39. Snart kommer vi få höra nazister som anser sig ha rätt att misshandla homosexuella och invandrare, bara för att det är en del av deras ideologiska övertygelse…

 40. Både Borelius och Stegö-Chilòs förklaringar kan man ju bara tolka på ett sätt(så korkade som de är): De utgår från att en stor del av det svenska folket är dumma i huvudet.

 41. Kapitalist – Sätter den egna äganderätten framför allt annat, pengar styr världen och är allt av betydelse. Sköt dig själv, tyck att alla andra som klarar samma sak är ok, alla som inte klarar det är misslyckade och har sig själva o skylla.

  Dit Sverige är på väg är att bli en USA kopia, om ni kollar där så är det ett extremt klassamhälle, redan socialdemokraterna la in den banan tyvärr, som socialdemokraterna styrt Sverige dom senaste 10 åren så är det samma sak som Nya Moderaterna bara det att dom Nya Moderaterna är ett jäkla bluff parti.

  Reinfeldt sa att det ska löna sig att arbeta, då borde det betyda att folk som jobbar 40 timmar i veckan ska ha råd att leva, att ha städhjälp, 2 semestrar per år o så! Om löna sig att arbeta blir som jag tror så är det väldigt illa för Sverige.

  I min värld kan jag inte förstå hur en människa kan vara värd 10ggr mer än en annan i månaden, det är för extremt, någon stans längst vägen har alla tappat förståndet och kontakten med värkligheten.

  Genomför alliansen alla saker dom tänker så kommer dom behöva mer än dom 20 000 nya poliser dom har pratat om, för blir det som det ser ut så kommer nog alla som är medel/låginkomsttagare att behöva fylla på sin plånbok om man inte väljer att jobba 2 heltidsjobb, men då lönar det sig ju att arbeta.

  Idag har jag 20 000kr före skatt, enl. dom Nya Moderaterna så skulle jag få mer pengar över, i dagsläget så kommer jag få sälja bilen, lämna facket och gå till jobbet med dom nya busskostnaderna.

  En annan sak, dom säger att dom är för arbetarna.. bull shit! Dom säger att dom ska sänka skatten för låg/medelinkomsttagarna, hur gör dom det.. idag så betalar alla som tjänar upp till 315 000 kr ca 30% skatt beroende på vart du bor, jag tjänar således 240 000kr sänker dom skatten med 5% får jag 12000 kr mer per år eller 1000kr i månanden, en som tjänar en miljon får 15750 kr mer per år eller 1312,5 kr mer i månaden.. åter igen vinner dom rika!

  Dom tar bort hemdatorn o ersätter den med billigare hemtjänst, men vem har råd o lägga 1000kr i månaden på att någon kommer o städar hos dig när du redan ska betala 1000 tals kr mer för bil o fack o allt!?!

  Humanist – Vill att alla ska ha möjligheten att kunna leva. Bryr sig om sina medmänniskor!

  Vad är rättvist, att en person sitter och tjänar 1 000 000kr om året och gör precis som den vill eller att alla kan få ut i varje fall så dom klarar o stoppa lite mat i magen, även om vårt bidragssystem har varit slappt så har det inte varit fett.

  Hur som jag bävar för vad som kommer att hända i Sverige, det är tråkigt att se hur det som byggts upp under årtionden ska förstöras utav Nya Socialdemokrater och Nya Moderater.

 42. Bryr mig inte så mycket om att dessa 2 givit katten i att betala det ena eller det andra, förmodar att det är ganska vanligt. Vad jag däremot ogillar är deras mer än lovligt korkade bortförklaringar. Tror bägge 2 får ganska svårt att sitta kvar.

 43. Martin: ”Din vad hände med…”-fråga förstår jag uppriktigt inte… Men det var säkert kul.

  Vad du menar med ”höga stolar” förstår jag uppriktigt inte heller. Bengt Nilssons demokratisyn definierades av honom själv i sitt uttalande. Att jag tycker varje individ själv har rätt att avgöra vilka medier de vill prenumerera på ser jag inte som något utslag av elitism. Snarare tvärtom…
  På vilket sätt är tilltron till vuxna människors rätt att göra fria val ”pinsamt inaktuellt”?

  Ditt namedroppande har jag svårt att validisera som argument mot mina ”pseudoargument”.
  Men du vet bäst, det förstår jag!
  (inte för att du presterat några motargument, men jag får lita på ditt ord helt enkelt.)

  Att man inte skulle kunna vara kulturminister om man motarbetat statlig television finner jag smått häpnadsväckande. Är man alltså bara ministerämne om man samtycker med den gällande socialdemokratiska ordningen? Jag ser Stegö Chilòs engagemang mot skattefinansiering av kultur- och mediasektorn som hennes främsta kvalifikation just för kulturministerposten.

  Däremot är jag väldigt besviken över att hon nu vill betala TV-licens retroaktivt. Ynkligt!
  Självklart borde hon stå för sina åsikter och förklara att hon vill legalisera möjligheten för alla svenskar att själva välja vilka medier de vill betala för.

 44. Monodermon: ”Självklart borde hon stå för sina åsikter och förklara att hon vill legalisera möjligheten för alla svenskar att själva välja vilka medier de vill betala för.”

  Det betyder således att vi inte längre ska ha någon Public Service? Ptja, det vore väl ok om man kunde lita på att de som äger TV-bolag sätter en ära i att ge allmänheten en sann och korrekt behandling av nyheter, men det är nog bara idioter som tror på en sådan saga.

  Se t.ex. på USA. Där tror fortfarande över hälsften av medborgarna att Saddam Hussein låg bakom 9/11, så skulle det bli här oxo med dina lysande idéer..

  Tänk jag betackar mig för sådant skitprat!

 45. Äh jag kommer aldrig att betala tv-avgift då jag inte tittar på licens tv när radiotjänst knackar på min dörr struntar jag helt sonika i att öppna
  Och nej avgiften finansierar ingen grundtrygghet men ni kanske kan utveckla det där.

 46. Jinge: ”Det betyder således att vi inte längre ska ha någon Public Service?”
  Det betyder att vi inte ska ha någon tvångsfinansierad Public Service, ja.

  ”Ptja, det vore väl ok om man kunde lita på att de som äger TV-bolag sätter en ära i att ge allmänheten en sann och korrekt behandling av nyheter, men det är nog bara idioter som tror på en sådan saga.”

  Om du tror att statligt ägda TV-bolag är en garant för sann och korrekt förmedling av nyheter så är du milt sagt felunderrättad.

  Men är det så att debattdeltagarna på denna sida förlitar sig till svensk Public Service för sin omvärldsbild så förstår jag definitivt er oro över att den svenska modellen ifrågasätts…