Skratta inte. Bygghjälmarna är på allvar.

Så skriver Aftonbladet i sin ingress till en gammal artikel som nu lagts ut på nätet. Det är samma sak som med nattvandringen, ett fototillfälle.

Regeringen menar på fullt allvar att Sveriges folk ska tro på deras ambitioner på miljöområdet trots att det inte finns några som helst planer på att göra något för miljön. Man har i stället gjort sina stora satsningar på vägar för bilisterna, man ska bygga fler kringfartsleder runt Stockholm och eventuellt bygga motorväg över (eller under) Ekerö. I Stockholm blir kollektivresandet dyrare och dyrare för varje år.

Under det socialdemokratiska styret så kunde man resa på en kupong vart man ville inom länet, något som givetvis gynnade kollektivresande. En barnfamilj kunde på det sättet åka till stan för att gå på bio, eller vad de nu ville göra, för mindre än en hundralapp. Var det dessutom mindre barn så kostade resan åttio kronor oavsett antal barn.

Idag kostar samma resa med tre barn närmare sex hundra kronor, och efter årsskiftet så blir det ännu dyrare. Man har återinfört trängselavgifterna i Stockholm vilket givetvis är bra. Men man lägger inte intäkterna från dessa, och inte heller från bensinskattehöjningen på kollektivtrafiken. I praktiken behöver pendeltågstrafiken byggas ut rejält. I fallet Nynäshamn så behöver man bygga dubbelspår mellan Västerhaninge och Nynäshamn men om och när det ska ske är skrivet i stjärnorna.

Nynäshamnsborna är dessutom antagligen de mest missgynnade av den borgerliga regeringen. För ett tag sedan så blev de hundraprocentigt isolerade i ett helt dygn på grund av ett snöoväder. För inte ens den väghållning som numera marknaden tar hand om sköttes. Folk tvingades tillbringa natten i sina bilar eller på bussar.

Därför blir det ett patetiskt intryck dessa politiker gör när de klär ut sig som clowner för att figurera i pressen. Hade de brytt sig om miljön det minsta så hade de agerat på annat sätt än att flinande kolla upp ett bygge.

Med all respekt för Aftonbladets journalister, men jag skrattar. Bygghjälmarna är inte på allvar, de är bara en del i ett regisserat fototillfälle. Det borde Aftonbladet ha berättat.

AB 1 AB Ledare 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Floskler, Mediekritik, Fototillfälle, Högerregeringen, Kollektivtrafik, Miljöpolitik, Motorvägsbygge, Nynäshamn, Pendeltåg, Politik[/tags]

  6 comments for “Skratta inte. Bygghjälmarna är på allvar.

 1. Christer W
  13 december, 2007 at 10:03

  Vad fasen ska de med hjälmar till? Nått av värde finns väl inte att skydda, va.

 2. Leo
  13 december, 2007 at 10:13

  Ja det är en riktig grupp skojare dom där mupparna, med eller utan hjälm..
  ALLT som genomförts inom mijlöområdet av s, mp, v har under ett decennium har dessa clowner röstet emot, både på riks- och lokalnivå, och inte ens haft ngn miljöpolitik utan ökad produktion, tillväxt och företagens vinster har varit deras fokus. Och nu när dom insett att folk i allmänhet tar klimatrapporterna på fullast allvar är de helt plötsligt miljöintiktade och tar oblygt och fräckt åt sig äran av att det som genomförts och som dom röstade emot, är deras verk. Fräckt och oförskämt så det förslår men även det slär nog snart tillbaka på dessa hycklare! Och ”väljarstödet” rasar ytterligare..

 3. Sara G skriver
  13 december, 2007 at 10:34

  Ja men Christer W, dom är ju ”det nya arbetarpartiet”, ju!
  De måste ju i varje fall se ut som ”såssar” i byggsvängen.

 4. NATURE
  13 december, 2007 at 11:51

  Alliansen får mycket på huvudet, på den här bloggen. Är ni inte lite väl hårda mot dem? De har ju vunnit Svenska Mästerskapet i arbetsfrågan i vart fall! Aldrig har så få varit arbetslösa!

  Nu vet jag inte personligen om det är värt något eller inte? Själv är jag något avogt inställd till arbete, vilket är en smula märkligt med tanke på att jag är egenföretager! Jag njuter något oerhört av att få vara ledig, för då kan jag ägna mig åt alla min hobbys som är många; och det bästa sättet att vara ledig är att bli egenföretagare. Det låter kanske motsägelsefullt men vore jag anställd så finge jag arbeta heltid för halvtidslön och nu som egen så arbetar jag halvtid för heltidslön.

 5. Hans
  13 december, 2007 at 14:49

  Finns det inte hackspettar även på vintern?

 6. Sara G skriver
  14 december, 2007 at 10:12

  Att arbetslösheten minskat beror mer på högkonjukturen än på alliansens sunkiga politik…
  Där man rider på bidragsfusk, tar ifrån sjuka deras enda trygghet och sänker kostnaderna för de redan rika och välmående..
  Men man tar inte itu med det VERKLIGA fusket, där det tarvar finansiella tillgångar för att kunna riktigt fuska sig fram till storkosingen.
  Petter Larsson på Aftonbladets kulturredaktion redovisade den 19 november att FUT-delegationen, lika med Fölster och kompani ”fuskade om fusket”, där en grov skattning uppgick till i 20 miljarder. Pengar som ändå blir futtiga i jämförelse med de som verkligen kan fuska.
  Enligt skatteverkets egen skattefelskarta ser det ut så här i VERKLIGHETEN.
  – Icke betald skatt på kapital 65 procent, lika med 11 miljarder fuskas bort
  – Inkomstskatt inom näringsverkssamhet, företag, har ett svinn på 33 procent, 32 miljarder.
  – Momssvinnet är 1 procent, 35 miljarder.
  – Sociala avgifter 8 procent, 30 miljarder.
  – Inkomstskatt av tjänst 5 procent, 20 miljarder.
  – Punktskatt 5 procent, 4 miljarder.
  – Övriga skatter, i miljard.
  Tillsammans blir det 133 miljarder försvunna skattekronor!!!

Comments are closed.