Sionisters dubbelmoral


För ett tag sedan var det viss turbulens kring en ”konstnärs” skildring av Muhammed både i form av en teckning men även en rondellhund.

De svenska sionistbloggarna stämde upp i ett samfällt vrål om att man måste acceptera konst. Vissa gick till och med så långt att de nästintill heligförklarade all konst, samtidigt som de inte nog kunde fördöma muslimer och hela religionen islam. Allehanda konspirationsteorier torgfördes, parat med antydningar om hur illa de har det i Israel på grund av alla muslimska funda-
mentalister.

De var högröstade försvarare av ”konstnärlig frihet” och motståndare till ”åsiktsförtryck” i alla former. Men det var då det, den konst det då gällde var en illa utförd teckning och en medioker rondellhund. Men den konstnärliga friheten försvarade de som om det vore deras mor.

Nu har en annan konstnär, en författare, skrivit en pjäs där det påstås att judar stjäl organ av avlidna palestinier. Själv kan jag inte bedöma om utsagan innehåller något spår av sanning, men plötsligen så anklagas både författaren och Sveriges Radio för antisemitism. Nedanstående citat kommer från en av sionistbloggarna.

Anders Engström: ”Judar som stjäl organ. Ett “avslöjande” som hörts förr. Det är en sak att public service har en slagsida för anti-israelisk propaganda. Det är illa nog, och något vi till viss del lärt oss att leva med. Det är långt allvarligare när propagandan tar avstamp i seglivade myter om judiskt ritualslaktande. Ren antisemitism som under århundraden (årtusenden) lett till pogromer och avhumanisering av judarna…

…Och det är väl just där jag blir rädd. Värst är inte att aktörer som Sveriges Radio är så ensidiga i sin skildring av Mellanösterns mest inflammerade konflikt. Inte heller att det förekommer direkta lögner. Eller ens den direkt antisemitiska klangbotten. Allra värst är att lögnen sprids så öppet och ogenerat av Sveriges Radio. Utan att någon reagerar.”

Nu är konsten plötsligen anti-israelisk propaganda, ja värre än så, det är rena antisemitismen. Och det som kallas lögn sprids öppet och ogenerat av Sveriges Radio. Inte en enda stavelse om konst eller konstnärlig frihet. Inte med ett ljud säger man något om rondellhundar eller försöker minnas vad man själv skrev på sina bloggar då den hypade affären var aktuell. Minnet är kort men intensivt.

För att balansera upp citatet ovan så har jag klippt nästa citat från Rawia Morras blogg. Jag kan givetvis inte bedöma huruvida det hon för fram är någon del av verkligheten. Jag känner till att dessa rykten är i omlopp på Västbanken och i Gaza, men det intressanta är givetvis inte huruvida det är sant eller inte i det här sammanhanget. Det intressanta är den dubbelmoral som svenska judar och andra israel-kramare uppvisar. Det som är konst ena dagen är ett angrepp på ett folk den andra.


En inte alltför vacker ”rondellhund” eller vad det är..

Rawia Morra: ”I mer än ett decennium har jag hört och läst om palestinska familjer som inte kunnat undersöka kropparna efter sina dödade anhöriga utan fått begrava dem i totalt mörker och under övervakning av den israeliska militärmakten. Folk som skjutits mitt på ljusa dagen av israeliska soldater och ändå, tagits till israeliska sjukhus där de obducerats och lämnats tillbaka senare med ett Y-format skär- och symärke över hela torson. Familjer som gråtit och skrikit “Varför en obduktion? Alla vet ju hur han dödats?”

Och misstankarna började vakna redan under slutet av 1980-talet och ryktena spreds. Och många av oss som inte var drabbade ville inte ens höra talas om det. Det finns ju en gräns för vad en människa kan ta in.”

Radioteaterns pjäs heter ”Mellan detta andetag och dig” och är skriven av Naomi Wallace. Den har sänts två gånger redan och det är inte helt omöjligt att den går att lyssna till via nätet, jag har inte undersökt den saken. Själv uppmärk-
sammades jag på detta av sionistbloggarna och Rawias inlägg i debatten. Längst ner finns också en recension av pjäsen från SvD.

Det är skillnad på folk och folk, det är vad jag alltid har hävdat. Men störst skillnad alla kategorier förefaller sionister göra.

Källor: Rawia Morra om pjäsen SvD:s recension SR om pjäsen SvD ledarblogg

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Sionism, Antisemitism, Konst, Israel, Palestina, Dubbelmoral, Hyckleri, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


16 svar till “Sionisters dubbelmoral”

 1. har alltid sagt det
  att framställa mohammed som rondell hund är ok för min del(en muslim) för vi har åsikts frihet och tyckfrihet. men som vanligt får man inte säga något om zionist staten för då är man anti semit…..
  så absurt

 2. Sionisternas organstölder på mördade icke-judar är väldokomenterat, men syns naturligtvis aldrig i papegojmedia. Detta är ett sätt att föra fram budskapet om dessa fruktansvärda brott mot mänskligheten. En pjäs gjordes också om den mördade Rachel Corrie ang. det kallblodiga förfaringssättet i mordet på henne. AIPAC & Co gjorde allt för att tysta ner saken, media höll käft och alla som såg den var givetvis ”anti-semiter”.

  När det gäller sionisternas krig mot islam med hån och karikatyrer av heliga ikoner
  är ju det bästa man kan göra ett vanligt lackmus-test för att se var toleransen i konstvärlden går.

  Om jag satte ut en av förintelseindustrins heliga gestalter, en Anne Frank som hora i någon rondell te.x. Vad skulle hända då? Om jag satte ut ett gäng sionistiska rabbiner med pälshattar böneremsor och korkskruvslockar som hundar…..

 3. Du är knappast i position att ifrågasätta att Vilks är en konstnär. Men sen är det upp till dig att tycka att han är kass eller en narcissistisk provokatör eller något annat osmickrande.

 4. Jag vet inte om det är medicinskt möjligt att ta organ från dödsskjutna människor då icke-förvarat organ är en färskvara, men man blir inte förvånad över sionismens nycker. Lägger man ett land som USA under sina fötter så är ett och annat organ inte någon utmaning precis….

 5. M!
  Jag studerade konst i Italien.
  I Leonardos Florens!
  Lars Vilks saknar följande:
  form, ljus, balans och konstriktning inom Mohammedtecningar.

  Konst som saknar konstriktning – saknar automatiskt identitet – och konst som inte har identitet kan inte kallas som konst.

  mvh / Ida D.

 6. Okej Jinge. Eftersom du kan bedöma vem som är en konstnär – definiera då även vad som är konst. Det följer helt naturligt. Jag slår vad om att det blir en världssensation och till stor gagn för de som vill reglera pengaflödet till konstnärlig verksamhet.

  Ida, jag vet inte riktigt vad jag skall säga. Du har pluggat konst och tittar på ett enskilt verk som du inte kan klassificera och kan utifrån det säga att Vilks inte är en konstnär. Fick du betala mycket för kursen?

  Det finns många usla konstnärer. Vilks är en av dem i mitt tycke. Men hur pompösa och småborgerligt självgoda är ni egentligen när ni tar er rätten att konstatera att Vilks inte är en konstnär. Get a grip.

 7. Eftersom du kan bedöma vem som är en konstnär – definiera då även vad som är konst.

  Jag inser att ditt egentliga mål med kommentaren är att flytta fokus från den egentliga frågan, göra något slags ärendeglidning, för att undvika en diskussion om Sionisters dubbelmoral. Varför du vill det vet inte jag, men från och med nu besvarar jag inte något vidare surr om ”konst”.

  Har du något att tillägga om själva ämnet för bloggposten så är du välkommen. Konstdiskussioner får vänta till den dagen jag skriver om konst, och inte bara nämner det i en bisats.

 8. Margot Schnyder
  ”Snickarens hus” heter Donald Boströms kapitel med bilder och text i Inshallah.

  Den innehåller inga som helst bevis för organstöld.

 9. Här, talas det om nazisterna som vandaliserade konstverk…med yxor! (Tänk om en muslim har gjort någonting liknande)

  http://www.aftonbladet.se/malmolund/article954099.ab

  Samma grupp gav enorm stöd till Mohammedteckningar.

  Alltså, det är inte konstigt att nazisterna ger så mycket stöd till israelisk ockupation. Man ser att en del israeler började mer eller mindre likna sin tidigare fiende. Tyvärr. man kan lätt koppla dom med samma hyckleri också.

  Framtiden ser inte ljust ut: Vi har nazister och extrema sionister som försvarare av Sveriges demokrati & yttrandefrihet!

 10. Ja, Sara, men jag är mycket ledsen att se om att en del helt blinda besöker utställningar och sten döva går på konsert.
  Man vill bedöma att någonting är konstverk, bara för att detta är slag mot någon man hatar – liksom Mohamedteckningar av Vilks!

  Men jag rekommenderar gärna att ni läser om den senaste pijäsen om organdonation och det som Jasenko Selimovic sa (gogla hans namn).
  Ingen talar om organstöld eller liknande fast allt togs upp som antisemitisk antisemitism.