Sieg Heil skrek LUF:s Isak Bergdahl


Socialdemokraterna Gustaf Lantz och Niklas Lundengård i Uppsala drabbades av en obehaglig överraskning när de vid Valborgshelgen var ute och gick i Uppsala.

DN: ”- Vi såg hur (FPU:s) Isak Bergdahl och några kamrater kom gående en bit bort och när de kom närmare hörde vi honom säga att ”där kommer två sossar”, berättar Gustaf Lantz för DN.se. Han uppträdde mycket aggressivt och hotfullt. Då gör han plötsligt en hitlerhälsning och skriker ”Sieg Heil”. Vi blir väldigt förvånade och upprörda. Det är 50-tal personer runt och det kändes som han pekade ut oss som nazister för dem.”

Isak Bergdahl arbetar dessutom som gästlärare vid Uppsala Universitets juridiska institution, något som rimligen borde innebära att han är medveten om att hitlerhälsningar och utropande av ”Sieg Heil” är ett brott mot svensk lag. Ett skinnhuvud eller en sverige-
demokrat hade gripits av polis med ett liknande uppträdande.

Att Folkpartiet ibland kallas för ”Volkspartei”, med tydlig anspelning på partiets främlings-
fientliga och populistiska agerande i modern tid, kanske inte blir så konstigt sett i ljuset från händelsen i Uppsala? Först spionerar Liberala Ungdomsförbundet på socialdemokraterna i valet, sedan visar en styrelseledamot i samma förbund tydligt var han står politiskt.

Andra om: , , , , , , , , , ,


LUF:s Isak Bergdahl

SvD DN

[tags]Isak Bergdahl, Sieg Heil, Folkpartiet, LUF, Nazisthälsning, Främlingsfientlighet, Rasism, Populism, Politik, Uppsala Universitet, Juridiska Institutionen[/tags]


15 svar till “Sieg Heil skrek LUF:s Isak Bergdahl”

 1. Det var nog trots allt ett misstag. Isak Bergdahl var ju lite glad i hatten, och fick för sig att han mötte två av sina politiska kollegor inom (sd), och hälsade då som de brukar göra vid sina möten interna mellan LUF och (sd).

 2. Intressant att de breddat och annat samma antisemittänk som den övriga extremhögern till slut. Tidigare ingick ju bara araberna i deras hetspropaganda.

 3. Den här Isak har väl egentligen bara väldigt dåligt omdöme. Det är ju ett inträdeskrav hos dagens folkpart. Han ville väl bara visa att klarat skolningen, och därigenom är klar för moderpartiet. (eller kanske Faderpartiet, jag vet inte vad dom kallar sitt internt. :)

 4. Dåligt omdöme är väl det mest lindrigt sagda!
  Alkohol gör att kontrollen släpper och de innersta tankarna kommer fram…
  Att det just var en folkpartist som ropade ”sieg heil”,
  låt vara i berusat tillstånd,” är symtomatiskt och inte ett dugg förvånande efter det ”neoliberala” partiets mer eller mindre rasistiska utspel inom asylpolitiken, som till fullo är inspirerade av danskan Pia Kjersgaard.

 5. Folkpartister … say no more.

  Jag väntar med spänning på när WHO slutligen ska klassa fenomenet som personlighetsstörning.

 6. Till nr 2.

  Araber är semiter. Fortfarande lite att läsa på innan nobelpriset

 7. Det är tragiskt hur ett av allianspartiernas UF:are agerar. jag ber om ursäkt från oss CUF:are…

 8. Till Camilio (nr 9): Det var ju det jag skrev. LuF har numera utökat sin antisemitism till att även inkludera judarna. Tidigare var den enkom ett mål för araberna.

 9. Alltså…
  Detta bevisar väl återigen egentligen att skolväsendet är åt helvete, men samtidigt att Det statliga historieinstitutet har misslyckats med sitt uppdrag om undervisningen om nazismen och borde läggas ner.

  Nu har visst dock muf norrmalm tagit bort titeln überführer om ordförandeposten, men det finns ju andra såsom:karl malmqvist
  han okynnesheilar lite sådär på CUF:s förbundsstämma.
  Det gäller att hålla traditionerna igång…
  Finns det mer exempel? Jag har glömt av dom flesta… det är ju fler än vad folk tror.