Segrare – Den Amerikanska Militärindustrin

Oavsett vem som nu än hade nominerats av befolkningen i Florida så hade jag varit kritisk till valet, det är visst och sant.


Men jag kan inte få in
i mitt huvud att Floridaborna väljer en kandidat som är 71 år. Han skulle, i händelse av att han vinner presidentvalet vara 72 innan han tillträder posten, analogt med detta så är han 76 när han ska väljas om, och 80 när det är dags att byta president. Det är som om den svenska högeralliansen med Per Schlingmann, Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund i spetsen drömt våta drömmar och fått rätt om vem som skulle vinna.

Dessa herrar driver något som de lanserat som ”utanförskapet”, ett utanförskap som bland annat innefattar åldringar, halta och lytta. Man vill skapa incitament för dessa att återvända till arbetsmarknaden, och man gör det genom ”arbetslinjen” och moroten är skattemässiga fördelar för dem som arbetar. Är man sjuk-
pensionerad, lever på studiebidrag, a-kassa eller har vanlig pension så har man, jämfört med dem som kan arbeta, fått en väsentlig sänkning av ekonomisk standard.

Då passar det som handen i handsken att gamlingar i USA kandiderar till landtes högsta ämbete. Kan amerikanska 72-åringar bli presidenter så kan väl även svenska åldringar arbeta 7-8 år till, så tänker man.

Att sedan vederbörande är Vietnamveteran och allmänt betraktas som en stridis gillas givetvis av högern. Vi är redan med på de amerikanska truppernas sida i kriget i Afghanistan, visserligen kallas de svenska trupperna fredsbevarande men såvitt jag vet har de inte satts in som något slags mänskliga sköldar mellan amerikaner och talibaner.

John McCain har förklarat sig beredd att sätta in amerikanska trupper mot hart när vem som helst som USA kan betrakta som en fiende. Vad det betyder inser vi alla, och vi har anledning att

huka oss rejält. Nu är det väl inte till att tänka på att en amerikansk republikan skulle vara en duva, alla är hökar per default. Men vi måste också inse att demokraterna i USA är lika hökaktiga och att de dessutom bäddat för en republikan i Vita Huset i ytterligare fyra år. För det är så det är eftersom de demokrater som är valbara är en kvinna och en färgad man.

Med andra ord så kommer jag idag börja dammsuga vadslagningsfirmorna för att sätta ett par hundringar på att nästa amerikanska president heter John McCain. Utanförskapet kommer jag att återkomma till.

AB1 DN SvD

Andra om , , , , , , , , ,

[tags]USA, John McCain, Promärvalet, Florida, Militärindustrin, Demokrati, Utanförskapet, Presidentval, Politik, Hökar[/tags]

  21 comments for “Segrare – Den Amerikanska Militärindustrin

 1. Kurt
  30 januari, 2008 at 08:07

  Fördelen med John McCains seger är man kanske börjar fokusera på vem som är bästa kandidaten att möta honom i ett presidentval.

 2. Rawia Morra
  30 januari, 2008 at 08:16

  Helt otroligt. Ännu en senil gubbe som USA och världen ska dras med medan andra jobbar bakom kulisserna. Det är ingen slump Jinge. Han är handplockad.

  Varför har ännu ingen kommit på tanken på en fredsbevarande styrka till Kenya? Landet är på väg att bli ett nytt Rwanda. Man där finns varken olja eller pengar att tjäna på vapenaffärer… stackars människor…

 3. 30 januari, 2008 at 08:51

  Det är väl bara i Sverige man verkligen tror på att en kvinnna eller en färgad kan bli president i USA. Den här mannen förefaller vara ”vit”…

 4. Sara G
  30 januari, 2008 at 09:22

  Jinge, jag som trodde att vi skulle få drömma om frihet, färre krig och en gnutta framtidstro
  ett tag till.
  Men så kommer du dragandes med gubben McCaine!
  Och förmodligen har du rätt! McCaine kommer troligtvis att bli USA:s nästa president. Han är den man oljeiindustrin, vapenindustrin och sionistlobbyn vill ha.
  Och det är hur enkelt som helst att trixa med rösterna, det har man gjort förr…

 5. Daniel
  30 januari, 2008 at 10:59

  Utnämningarna i USA och deras presidentval påminner ibland om vem som skulle bli kommunistledaren i Sovjet. För det första så väljer dom en halvdöd gubbe som inte har jobbat, och sedan så är inte valen direkt fria med registreringar innan. Och sedan kommer säkert Högsta Domstolen korrigera valresultatet än en gång. Även om svenska valsystemet är långt ifrån perfekt (Reinfelt kan ju t.ex. väljas på livstid, det kan dom ju inte ens i venezuela :), så avgörs i alla fall inte våra val av domstolen.

 6. 30 januari, 2008 at 11:03

  Det är till och med så att McCain fyller 73 år samma år som han hoppas flytta in i vita huset. Alltså kommer han att vara 81 år gammal 2017.

  Jag gillar visserligen inte McCain, men hans ålder är inget bra argument i och för sig. Konrad Adenauer var vid betydligt högre ålder Västtysklands förbundskansler.

 7. Kurt
  30 januari, 2008 at 11:08

  Rudy Giuliani kastade bort 30 milj. dollar på sitt lilla äventyr.

 8. Sara G
  30 januari, 2008 at 11:39

  Rawia Morra, Kenya har råvaror som olja och mineraler och en mycket bördig jordmån.
  Landet skulle mycket väl kunna klara sig själv på vad de producerar om korrumption och västs nykolonials intressen var mindre.

 9. lasse_x
  30 januari, 2008 at 11:58

  Enligt Ha’aretz ”Israel Factor” där 10 är ”best for Israel” och 1 ”worst” rankas kandidaterna.

  McCain har klättrat förbi Hillary (7,5) och intagit en andra plats med 7,75 efter Tel Avivs favorit son Rudy Giuliani som har en topplacering med 8,37.
  Barack Obama endast 5,12
  Trots tappra försök i att själv åka till norra Israel och heja på anfallet på Libanon och diverse andra försök att säga att Israel gör allting rätt. Men han har ju för ett antal år en halkat på tungan och haft några vänliga ord tillövers för palestinier, sånt drar ner poängen.

  McCain är trots allt den ende av de Republikanska kandidaterna, förutom Ron P, som sagt sig vara emot tortyr och Guantanamo.

  På vilket sätt militärindustrin skulle vara sämre ute med Obama eller Hillary är svårt att se. Obama skall ju istället för att utkämpa fel krig ägna sig åt rätt krig, om krigen är rätt eller fel har nog ingen större betydelse för militärindustrin.

  Historiskt lär statistiken visa att Demokraterna är mer krigiska än Republikanerna.

 10. Thomas E
  30 januari, 2008 at 12:32

  När det gäller just utrikespolitik så är väl skillnaden mellan Clinton/McCain/Obama inte särskillt stora. De som stod för en annorlunda utrikespolitik Ron Paul och Dennis Kucinich hade ju aldrig någon chans.

 11. Christer W
  30 januari, 2008 at 13:39

  Vad fan betyder ålder egentligen. En tjugoåring kan vara så förstenad i sitt intellekt att han/hon i det närmaste kan verka senil. En åttioåring kan var så snabb i sitt intellekt så att han/hon verkar ha en hel evighet till sin död.
  Dessvärre ser det ju ut som är Mc Cain mer begåvad än Hillary Clinton, trots sin höga ålder.
  Spå världen får nog förberedda sig på ytterligare en republikansk president, dessvärre.

 12. Christer W
  30 januari, 2008 at 13:41

  Det skulle stå; …ser det ju ut som Mc Cain är mer begåvad än Hillary Clinton…

  Får skylla felet på min höga feber.
  Nu går jag till sjuksängen.

 13. Rawia Morra
  30 januari, 2008 at 14:02

  Sara G,

  Jag trodde att det de hade inte varit tillräckligt lockande i alla fall. FN borde åtminstone börja titta på det som sker i Kenya trots att USA väljer president och krigar över halva jordklotet. Det borde i alla fall mer intressant än sanktionerna mot Iran. Fasansfulle scener utspelar sig där och så skickar man dig menlöse Annan… Har han någonsin lyckats stoppa några massakrer för att skickas till Kenya?

 14. 30 januari, 2008 at 14:15

  Infokrigaren!

  Gör man som du, pytsar in en massa länkar trots att det framgår klart att jag inte vill ha sådana om de inte är till etablerade mediasiter så tär man på mitt tålamod…

 15. Rawia Morra
  30 januari, 2008 at 14:43

  Du har rätt nog Infokrigaren. Och Jinge, håll med om att vissa länkar som skickats till din blog har ibland varit guldvärda :-)

 16. 30 januari, 2008 at 14:55

  Jodå Info!

  Men DIGG.COM känns inte igen av mig som en mediesite, MSNBS/CBS är ok, men har man en jäkla bunt kommentarer så hinner man inte kolla allt.

  Det här har varit uppe förut ett antal gånger, ÄVEN om en del av länkarna du lämnar är intressanta som Rawia skriver.

  Och jag hinner inte alltid följa allt. Och ids inte heller…

 17. Sara G
  30 januari, 2008 at 15:25

  Rawia Morra, hoppas att du inte tog det jag skrev som kritik. Jag ville bara ytterligare inskärpa att Kenya, liksom så många afrikanska länder är mycket rika på olja och diamanter och annat. Så rika att dom skulle klara sig helt utan bistånd om de bara fick vara ifred för västliga utsugare och få sköta sig själva.
  Det har bara gått drygt fyrtio år sedan länderna i Afrika blev självständiga, men västliga intressen är hela tiden på, mutar, missionerar och försöker sätta folkgrupper mot varandra.
  Medan man under tiden stjäl deras naturtillgångar. Kort sagt, man agerar precis som man gjorde under kolonialtiden…
  Vi behöver en annan mediabild än den vi får, vi behöver kunskap om de VERKLIGA orsakerna till Afrikas fattigdom, oc medvetenhet om att vi är en del av utsugningen och striderna.

 18. mL
  30 januari, 2008 at 16:00

  digg.com räknas väl snarare som en PR-sida, tänkt att skapa en hype kring visa ämnen, oavsett kvaliteten av innehållet. Liknar mer ett forum eller blog med möjlighet för användarna att ”digga” och rösta fram populära inlägg. digg.com har dessutom väldigt lite eget innehåll, och är en dålig primärkälla.

 19. 30 januari, 2008 at 19:24

  Att påstå att McCain skulle vara en senil gubbe är feministiskt snick-snack och inget argument. McCain verkar smartare än Hillary!
  McCain är den enda som har uttalat sig emot tortyr t.ex.

  Obama ang. Iran: ”All options are on the table.” Jag hörde INTE honom säga att det exkluderade en kärnvapenattack.

  Junior senator från Illinois (Obama) är inte mogen än för president titeln. Om fyra eller åtta år blir JFK, sorry Obama, en bra president.
  Hillary Clinton vinner nomineringen och presidentvalet med Obama som vice-president. Paret kommer att slänga alla motsättningar åt sidan och bli ett tag-team som kommer att vinna över republikanerna McCain/(insert running mate) i valet.

  Paret Clinton/Obama kommer massivt att utöka antalet trupper i mellanöstern i ett försök att få ett snabbare slut på kriget i Iraq och Afghanistan till skillnad från Bush som har halvt försökt i 6 år…Vad denna massiva truppförstärkning kommer att åstadkomma återstår att se.

  Historiskt sett är Demokraterna mer ”krigiska” är republikaner som mestadels har ägnat sig åt isoleringspolitik…

  Min kandidat är Ron Paul, men han har ingen chans då folk tydligen inte vill vara fria från en stor stat och korporationers inflytande på dagligt liv…

 20. 30 januari, 2008 at 19:29

  Bli inte förvånade om Mike Bloomberg NYC major blir en independent presidentkandidat i Mars…Inte för att han har en chans men har kommer att stjäla röster från de övriga två kandidaterna, och öppnar dörren för ett tredje oberoende parti i framtiden…

 21. Rawia Morra
  30 januari, 2008 at 19:49

  Nej, Sara, Jag tog inte det som kritik och det är inte förbjudet att kritisera mig :)

  I överigt så håller jag med dig fullständigt.

Comments are closed.