Saudiarabien på väg bort från USA?


Min gamle skolkamrat Brage Norin vid hal (högre allmänna läroverket) i Boden för drygt 50 år sedan är också anti-imperialist, och socialist, före mig fast han ät något yngre. Brage blev disputerade fysiker och har arbetat en hel del i Kina, samt har en hytta i Norge, där han fiskar. Brage ”vill gärna tillägga att han föddes hemma på sofflocket i en avlägsen by i Norrbottens inland. Detta är jag stolt över. Jag brukar skämtsamt hävda att BB-ungar inte fått uppleva livets hårda skola.” Han skriver från Skogså Tankesmedja utanför ”en stad i Norden där solen aldrig ler”, som det hette i soldatvisan om Boden. Men det märkte inte vi.

Han presenterar märgfulla politiska betraktelser, som nog förtjänstfull för många kontrasterar mot mina skriverier som nog mer faller under kategorin ”akademisk byråkratsvenska” . Här en om Saudiarabien. Är Saudi på väg att fjärma sig från USA trots vapenkontraktet?

Boden_centrumSkoltidens Boden med Wallströms hörna

Artikeln.

CIA:s storsatsning på ISIS i Irak och Syrien var en förberedelse för den allra viktigaste uppgiften – kriget mot Iran.Men CIA:s jättelika legoarmé slogs i spillror när Putin ställde upp i kampen mot ISIS. Ryssland krossade ISIS väldiga infrastruktur på några månader. Kriget ändrade karaktär. Till slut kunde det syriska folket med rysk och iransk hjälp och med hjälp av libanesiska Hezbollah – krossa legoarmén. Misslyckandet för CIA/Mossad är en storskalig katastrof. Hela världen började förstå vem som var ISIS verkliga arbetsgivare. ”Västvärlden” stod med byxorna neddragna ända ner till knäna. Ett så stor politisk katastrof har sällan skakat den förljugna västvärlden.

Mohammad_bin_Salman_Al_SaudMuhammed bin Salman
Översatt: (Saudiarabiens nya kronprins) – ”Muhammed bin Salman har framfört sin önskan till mig (inrikesministern Araji) att Irak ska gå in som medlare mellan Iran och Saudiarabien för att reducera spänningarna … Vi tror att vänskapliga relationer mellan våra länder är viktiga för den regionala säkerheten”.
Detta är ett budskap som borde fylla förstasidorna i alla massmedia i världen – men det är tyst i väst.

Hela ”västvärlden” iakttar även tystnad om kuppen i Mekka den 21:a juni 2017.

Den 21:a juni 2017 – i det kungliga palatset i Mekka – svors trohet till den nya kronprinsen Muhammad bin Salman – en son till den åldrande saudiska kungen – ”King Salman” (Salman bin Abdul Aziz). MbS är mycket ung. Den 31:a augusti fyller han 32 år. (Han föddes år 1985).

Prins Khaled bin Salman ”KbS” – ny saudisk ambassadör i USA.
Den 22:a juli 2017 utsågs kronprinsens yngre broder prins Khaled bin Salman till landet ambassadör i USA – den tionde saudiska ambassadören i USA sedan 1945. Khaled föddes 1988 och fyller således 30 år först nästa år 2018. Den tidigare ambassadören fick sparken på direkten.

Före detta kronprins Muhammed bin Nayef ”KbN”.
Han utsågs till kronprins den 29:e april 2015 – men avsattes i en oblodig palatskupp den 21: juni 2017.
Han föddes den 30:e augusti 1959. Han fyller 58 år om en månad. KbN är således 25 år äldre än landets nya kronprins MbS. KbN var landets inrikesminister mellan 2012 – 2017.
Muhammed bin NayefMuhammed bin Nayef
CIA har ännu en gång lyckats med konststycket att stöta ifrån sig en viktig allierad – denna gång en oerhört viktig medspelare. Det är helt ofattbart – men den nakna sanningen är att Saudiarabien kanske är på väg att bryta med USA. Detta är så skrämmande att hela ”väst” tappat talförmågan.

* Hans far – Saudiarabiens kung – ska göra något av mycket stor symbolisk betydelse. Han genomför ett ”historiskt statsbesök”. Han besöker Ryssland. Han kommer att tas snart emot under mycket stor prakt av president Vladimir Putin i Kreml. Snacka om röda mattor.

CIA fattar inte att läget är kört – eller så hoppas man på ett mirakel. Mordors rike hade redan utsett sin favorit till ”kronprins” – Muhammed bin Nayef. Allt var redan klart. Men nu sitter han i husarrest – helt isolerad från CIA. Några hatartiklar där den nya kronprinsen Muhammed bin Salman jämfördes med Kim Jung-Un släpptes i några utvalda länder – men den planerade hatkampanjen ställdes in. CIA vågade inte sätta igång drevet!

Bevisen på vad som hänt i Mekka strömmar fram.
Under årets första fem månader exporterade Saudiarabien i genomsnitt 1,2 miljoner fat olja per dag (”bpd”) till USA. Nu har de saudiska oljekranarna plötsligt strypts. 0,8 miljoner fat per dag levereras till USA. De amerikanska oljereserverna ska minskas – detta är självklart Saudiarabiens målsättning. De amerikanska ”strategiska oljereserverna” ska tvingas ner. På det sättes hoppas landet att oljan ska återgå till normala prisnivåer – priser som gällde före CIA:s oljekrig mot Ryssland.

Det betyder att CIA:s viktigaste allierade i oljekriget mot Ryssland har vänt oljevapnet mot USA. Nu är det i stället USA som får känna av effekterna av att oljekranarna stryps i Saudiarabien. Observera att de tidigare leveranserna till USA (1,2 milj bpd) var hela 50% högre än dagens leveranser (0,8 milj bpd).
Saudiarabien har visserligen strypt den totala exporten av olja i enlighet med ett OPEC-beslut, men denna reduktion är bara en bråkdel jämfört med den dramatiska saudiska minskningen av olja till USA.

CIA as organized crime

Frågor och svar:
Vem bröt CIA:s oljekrig mot Ryssland? Svar: Muhammed bin Salman.
Vem har beordrat att strypa oljetillförseln till USA? Svar: Muhammed bin Salman.
Vem har utformat framtidsvisionen ”Vision 2030”? Svar: Muhammed bin Salman.
(Där tas den superkänsliga frågan upp om att oljan i fortsättningen ska kunna betalas i alla valutor – inte bara i dollar).
Vem har planerat den saudiska kungens historiska statsbesök hos Putin i Kreml? Svar: Samma person – Muhammed bin Salman.

Stackars CIA.
Rysslands BNP formligen exploderade det andra kvartalet i år trots alla CIA:s gamla och nya handelskrig. Rysslands BNP var som lägst nere på minus 4 %. Det var när oljepriset var som värst kört i botten. Men det senaste kvartalet 2017 var den ryska recessionen definitivt över – BNP låg ordentligt på plussidan (+ 2,5%). Uppgången skedde på mycket bred front. Snacka om stormfiasko för CIA:s alla handelskrig.

Är det ondskan som gjort att krigarimperiets agenter tappat förståndet?
Blir man förblindad av ondska – eller kan ”imperial hybris” förklara krigarimperiets snabba förfall? Hur är det möjligt att stöta bort en hel serie av tidigare allierade på en enda historisk sekund? Trump träffar mitt i prick – det är en fruktansvärd mental soptipp i Washington – ”a terrible dump”. Kanske har Trump själv dukat under för droger. Det är mycket som talar för detta.

Politiker vaknar nu upp i massomfattning i hela världen. USA är snart borta från den historiska arenan. En helt ny värld är redan en realitet. Det ”amerikanska århundradet” är över. Vi måste inse att kasinoekonomin i väst håller på att krascha. Dollarn kollapsar. USA är på väg mot ”The Fiscal Cliff”. Ingenting kan stoppa skeendet.

Trots att allt är så enastående uppenbart – vägrar våra hjärnor att hänga med. Kanske är det en skyddsmekanism att avskärma hjärnan från verkligheten när den börjar bli alltför obehaglig?

Under finanskraschen 2007 – 2008 var banksystemet i väst nära att stängas ner.
Om detta hade skett hade även öst drabbats svårt. Denna gång är Kina, Ryssland, Iran och en hel serie andra länder mycket bättre förberedda.
En ny valutakorg kommer att ta över världshandeln. Den kommande bankkraschen drabbar hela EU hårt – men ingenting kan jämföras med vad som händer i USA när imperiet kollapsar.

Jag lider trots att jag vet att krigarimperiets fall är det bästa som hänt mänskligheten under hela Homo Sapiens tid på jorden.

intressant Andra om:
, , , , , , , ,


11 svar till “Saudiarabien på väg bort från USA?”

 1. Låter spännande. Skulle gärna vilja veta mer om USAs oljekrig mot Ryssland. Känner till de låga världsmarknadspriserna på inte bara olja utan de flesta råvaror. Men trodde att det hade med fallande efterfrågan att göra. Nu säger du att USA bedriver ett oljekrig mot Ryssland så det skulle vara kul att veta mer. Fallande oljepriser har om jag förstår det rätt även drabbat USAs fracking-industri. Sist jag kollade krävde fracking ett oljepris på minst 80 usd per fat för att vara lönsam eftersom det är lika med kostnaden. Efter en snabb googling hittar jag bara spekulationer om ett oljekrig mellan Ryssland och Saudi men det är möjligt att Saudis palatsrevolution har ändrat allt. Det är också möjligt att det finns folk inom vänstern som alltför snabbt ställer alldeles för stora förhoppningar till minsta förändring i maktkonstellationerna hos världens reaktionära eliter. För inte så länge sedan var Trump snudd på att bli världsproletariatets ledare, med sina guldkranar och allt. Och nu håller Saudis kungahus på att ställa sig på de anti-imperialistiska barrikaderna. Kan rentav Kung Salman bli en ny Maduro? Likheterna finns, bägge lever på att andra pumpar olja ur marken. Bägge hade ganska generösa bidrag till sina medborgare innan oljepriset föll. Och nu är bägge anti-imperialister. Min enda kvarvarande tvekan gällde frågan om att Saudi faktiskt är en monarki medan Maduro är demokratiskt vald. Men så började jag bläddra i gamla nummer av Proletären och insåg att en monarki faktiskt kan vara det progressivaste som finns! Titta bara på kungahuset i Nord-Korea! Som Proletären skriver skapar ju regimer som går i arv stabilitet! Men (r):arna har ju en historia av att ta ut svängarna lite grand så jag gick in på 8 dagar, Stefan Lindgrens blogg. Och eftersom Stefan och jag är gamla partikamrater från SKP 2.0 så tänkte jag, där hittar jag väl en stabil marxist-leninistisk analys! När jag så bläddrat tillbaka till 2014 så hittar jag Stefans egen lilla valplattform (http://www.8dagar.com/2014/09/sa-ska-du-rosta.html?m=0). Efter intressant läsning om stopp för invandring och tiggeri kommer jag till en av de sista punkterna i Stefans ”valmanifest” och där har vi det igen, monarkin! Så här skriver Stefan:
  ”Rösta på det parti som vill slå vakt om familjen, barnens rätt, kyrkan, kungahuset och arbetarrörelsen”. Så vad gör man, bara att inse att man haft fel och välkomna det Saudiska kungahuset till socialismen och den anti-imperialistiska kampen.Eller?

  • Artikeln med dess värderingar står Brage Norin för. Jag är inte så insatt i detta med oljepriser. William F. Engdahl har skrivit om det http://www.globalresearch.ca/perhaps-60-of-today-s-oil-price-is-pure-speculation/8878

   Där står bland annat ”The oil market is rigged. Speculators push it up (as described in this article) and then push it down. The recent and abrupt downward movement of the price of oil is also motivated by geopolitical objectives. It is directed against Russia, Venezuela, Iran.

   (M. Ch. GR Editor).

   The price of crude oil today is not made according to any traditional relation of supply to demand. It’s controlled by an elaborate financial market system as well as by the four major Anglo-American oil companies. As much as 60% of today’s crude oil price is pure speculation driven by large trader banks and hedge funds. It has nothing to do with the convenient myths of Peak Oil. It has to do with control of oil and its price. How?

 2. För dem har krig högsta prioritet.
  Den politiske analytikern James Kirchick kan berätta att mer än hälften av republikanerna ser Ryssland som en bundsförvant och bara en minoritet tror att Kreml sökte att påverka presidentvalet. Men eftersom stödet för sanktioner var överväldigande så man kan misstänka att det var någon som drog i trådarna.
  Helt klart är att de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland är iscensatta av en liten lobby som har intresse av att skada Ryssland men även Europa. Dessa sanktioner håller nu i dagarna på att backas upp av USA,s militära uppladdningar i Georgien och Ukraina.
  För elva år sedan kunde den georgiske presidenten, Micheil Saakasjvili med ett massivt stöd från USA ta initiativet till att etniskt rensa Sydossetien från ryssar. Men han sprang på pumpen och efter sex dagar fick han se sig besegrad.
  När vi nu skriver 2017 är USA där igen, men inte ensam. Tillsammans med andra NATO-länder däribland England och Tyskland genomför man stora militärövningar nära den ryska gränsen. Syftet är delvis att träna in Georgien i en NATO-gemenskap. I den positionen skulle landet lätt kunna provocera sin mäktige granne Ryssland till vapen-aktiviteter som skulle få hela NATO-svärmen på fötter.
  Samtidigt ökar provokationerna från det av USA styrda Ukraina. Pentagon planerar nu hur man snabbt ska kunna förstärka den Ukrainska armen med bl.a. anti-tank stridsspetsar och andra dödliga vapen för att på det sättet åstadkomma ett hett krig mot Ryssland.
  Washington har förutom stora vapenleveranser till landet även berikat ett ukrainskt armécenter nära Lviv med 22 miljoner USD och kommer nu att leverera ytterligare 20 miljoner USD till olika träningsläger i Ukraina. Under 2018 kommer Ukrainas försvarsindustri att berikas med hela 410 miljoner dollar – alltmedan amerikanska medborgare svälter på gatorna hemma i “lyckolandet” The United States.
  Så United är man dock troligtvis inte i Washington för närvarande. Mycket talar för att man är djupt oense om vilken stat som först bör provoceras till krigshandling; är det Ryssland, Kina, Nordkorea eller Iran? Kanske vår försvarsminister, som har goda vänner i Pentagon, kan hjälpa till att peka ut åt vilket håll kanonerna bör riktas.
  https://nyadagbladet.se/kronikor/dem-har-krig-hogsta-prioritet/

  • Korp, där höjde du temperaturen ytterligare lite. Så det är feta judiska bankirer och kultur-marxister som ligger bakom allt ont i världen (enligt artikeln du länkar till)? Låter som en sekvens från filmen Cabaret där konstigt nog en lika fet tysk satt och lyssnade på radions nazistiska propagandautsändningar. När programmet nämnde konsirationen mellan judar, bolsjeviker och kapitalister så nickade fetknoppen sakta. På den tiden när jag såg filmen så skrattade jag gott och tänkte hur jävla dum får man vara. Aldrig trodde jag att de dumheterna skulle komma tillbaka. Så Stalin skulle alltså tillsammans med Beria diskuterat en judisk socialistisk stat på Krim, finansierat av feta judiska amerikanska bankirer i mitten på 40-talet? Konstigt med tanke på att i mitten på 40-talet var sovjetledningen just i färd med att ta beslutet om att stödja bildandet av staten Israel. Även de överviktiga amerikanska bankirerna borde ha varit mer intresserade av det projektet. Intressant också det där med att Georgien genomförde en etnisk utrensning av ryssar i Syd-Ossetien. Jag var där några gånger långt innan kriget och träffade inte en enda ryss. Däremot så ville många syd-ossetier som är ett folk som pratar en form av gammalpersiska förenas med sina bröder i nord-ossetien som ligger på ryskt område. Så vitt jag vet var de enda ryssar som var inblandade de fredsbevarande trupper som var stationerade där. Så den där etno-pluralistiska blaskan där du hämtar din information Korp behöver kolla sina källor. Förresten om Georgien genomförde en etnisk rensning av ryssar så måste det väl ha varit bra enligt ett etnopluralistiskt synsätt, dvs att olika etniska grupper skall få existera men var och en på sitt håll?
   När det gäller Anders kommentar så undrar jag varför de flesta råvarupriser (metaller tex) faller samtidigt som oljepriserna. Hur mäktiga de banker är som handlar i rå-olja än är, så låter det inte troligt att de kan kontrollera hela råvarumarknaden.

   • Jag skulle inte heller argumentera som Korp.
    Men. Det var Britterna som lurade judiska bankirer att helt ÖPPET stödja Bolsjevikrevolutionen(och att du tycks vara okunnig om det gör din analys värdelös även om det är humant) därför att dessa bankirer liksom andra inflytelserika judar trodde att kontinentaleuropa inkl Ryssland konspirerade mot judarna.
    Ett skäl till att det gick att lura judarna var sannolikt att dom fäste för stor tillit till Britterna underrättelsetjänst, som vanligen verkade som ett användbart verktyg för finansvärlden. Britternas motiv var att stärka judiska nätverks koppling till Brittiska intressen genom att försämra judarnas relationer till Britternas rivaler. Utan Britternas ca hundraåriga konspiration mot judarna, vilken bla innefattade Simon Vises Protokoll(som bla anglofila kretsar i Ryssland lät diktera) som det kallas på svenska, hade sannolikt Tyskland tagit över rollen som den i flera avseenden dominerande nationen. Antagligen i samarbete med judarna, som ju assisterade Bismarck, Tysklands enare och tillika judarnas emanciperare. Och det fanns då bättre förutsättningar för att Bankväsendets utpräglat parasitära funktionssätt skulle normaliseras till mer av det som för de flesta av oss är det naturliga: nämligen för långsiktigt stabiliserande buffert för de produktiva verksamheterna medan skadlig spekulation skulle kunna modereras bort i viss mån. Istf att som nu, spekulation är det dominerande fenomenet inom ekonomin.

 3. Om Saudiarabiens ledare verkligen försöker få bättre relationer med Iran torde det vara mycket besvärande för krigspartiet i Israel som snarare vill ha krig mot Iran, exempelvis med just Saudi som ombud.

 4. DET AMERIKANSKA ÅRHUNDRADET ÄR ÖVER – ÄVEN SIONISTERNA HAR FÖRSTÅTT.
  I DESPERATION SATSAR SIONISTERNAS ALLA KORT PÅ GAZA.
  Tanken att en tvåstatslösning skulle innefatta ett Palestina med eget territorialvatten är sionismens ”röda linje”. Sionisterna vill ha Gaza i första hand. Västbanken kan de tänkas överge – men inte Gaza. Den halva miljon palestinier som har överlevt i koncentrationslägret Gaza ska drivas ut till lämplig plats på Sinaihalvön. Västbanken är sionismens viktigaste förhandlingskort – så ser dom det.

  FN SKULLE ALDRIG ACCEPTERA EN SÅDAN REALITET – MEN OM DEN REDAN ÄR EN REALITET?
  Precis så tänker Mossad och alla sionisternas mäktiga krafter i USA. Allt satsas på denna politiska ”kompromiss”. Den israeliska säkerhetstjänsten går på högvarv – de jobbar fyrskift. Israel måste ha med sig Saudiarabien i första hand – för att militärt våga gå in och med våld tömma Gaza.

  SAUDIARABIENS nya kronprins Muhammed bin Salman ”MbS” får aldrig sova. CIA har gett upp alla planer på att försöka avsätta honom. I stället lovar CIA och Mossad att hjälpa till att tillsätta honom som kung i Saudiarabien om han bara går med på att ställa sig på sionisternas sida i frågan om den tvåstatslösning som sionisterna önskar sig – ett Palestina utan Gaza. Ett Palestinskt land utan egna hamnar och utan kust vid Medelhavets östra strand – det är sionisternas sista desperata krav.

  Jordanien har glidit ur sionismens grepp. Libanon är befriat. Landet är absolut säkert mot israelisk expansion. Egypten har vänt sig österut. Likaså Libyen. Turkiet har också vänt sig österut. Irak är på väg att befria sig från CIA:s strypsnara runt halsen. Syriens folk har lyckats besegra CIA/Mossads legoarmé ISIS. Alla planer på att hetsa fram ett storkrig mot Iran har havererat. Precis allt har gått åt helvetet för sionisternas dröm om ”Storisrael”. Nu återstår bara ett alternativ för sionisterna – att med militärt våld erövra Gaza och driva ut palestinierna ur detta område.

  HELA DEN FÖRLJUGNA VÄRLDEN IAKTTAR TYSTNAD.
  Nästan varenda land i världen är på väg att frigöra sig från Mordors rike. Krigarimperiet i väst är redan i upplösning. Alla ser det och försöker nu finna sin egen identitet. Hela EU är förvirrat. EU-maskineriet har nästan kollapsat. Stridigheterna paralyserar organisationen. Turkiet har praktiken brutit sig ut ur NATO. Allt har gått på en historisk sekund. En ny värld har fötts och förvirringen är stor. Tystnaden har lägrat sig i den så kallade ”fria världen”.

  HAR DET ”LILLA STORISRAEL” (Israel plus Gaza) EN CHANS?
  Jag VET att projektet är lönlöst. Tro mer än gärna att jag är galen – men jag VET detta med exakt ett hundra procents säkerhet. Det finns inte ens en promilles chans att lyckas med detta sista desperata sionistiska projekt. Nelson Mandelas dröm om ett befriat palestinskt folk är på väg att bli verklighet.
  Nelson Mandelas var och är en ängel. Hans tankar och känslor var rena inför Gud.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  • Brage du har nu under en längre tid förutspått det amerikanska imperiets kollaps men trots det så verkar det som om den amerikanska ekonomin tickar på bra. BNP tillväxten är god, börskurserna höga och arbetslösheten var låg. Hur var det annars med det Sovjetiska imperiet. Förutsåg du dess kollaps också eller kom det som en överraskning för dig precis som för många andra?

  • ”Sionisterna vill ha Gaza i första hand. Västbanken kan de tänkas överge – men inte Gaza.”

   Jag ger inte så mycket för din analys. Säkerhetspolitiskt är den så kallade Västbanken oerhört mycket mer värdefull än Gaza.
   Gaza utrymde Israel 2005 för att ”byta land mot fred”, som man tidigare gjort med Egypten.
   Jag har lagt några minuter för att leta upp den här filmen som förklarar saken https://youtu.be/ytWmPqY8TE0

 5. Sven, kriget, eller rättare sagt beskrivningen av kriget i Sydossentien var intressant att följa i svenska medier. Vore värt en avhandling! Fortfarande används det som exempel när Rysslands aggressivitet ska exemplifieras och motivera närmare samarbete med NATO. Trots att EU-rapporten 2009 om kriget pekar ut Georgien så fortsätter Bildt, Hökmark och Margot Wallström m.fl. att Ryssland var angriparen. Argumentet om ryska truppförflyttningar, som bland annat använts för att påstå att Ryssland provocerade fram kriget saknar belägg. Fredrik Wadström rapporterar i SR att Ryssland provocerade fram kriget – han ger sig inte tid att läsa innantill innan han basunerar ut ”sanningen”.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kriget_i_Georgien_2008
  https://www.svd.se/georgien-startade-kriget
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3134901
  Rekomenderas: Se filmen Mandarinodlaren

  • Sanningen är inget för politruker som Wadström! I ett land med fungerande säkerhetspolis hade figurer som Wadström, Bildt och andra USA- informatörer hamnat under luppen för länge sedan. Problemet är att läckor till ”rätt” främmande makt inte anses brottsligt i Sverige, ett läge som snabbt kan ändras i och med den politiska utvecklingen i USA som går mot ett sammanbrott. Vem vet vilka gangsters som kliver fram efter att Trump avsatts?