Robyn är Kanon!

Det är inte ofta jag skriver om popmusik faktiskt, mest kanske för att jag ytterst sällan lyssnar på pop annars än när det sker ofrivilligt i radions P4.

För ett tag sedan så fick jag en kopia på Robyns framträdande hos David Letterman där hon gjorde en playback på Teddybears gamla Cobrastyle. Framträdandet gjorde intryck, dels hade hennes medmusiker något slags huvuden som såg ut björnhuvuden, dels var de bara tre, två trummisar och en kille på synt/keyboard. Men det som gjorde mest intryck var arrangemanget på den gamla Teddybearslåten.

Den var klart tillrättalagd för poppubliken och det är ingen som helst tvekan att den har kapacitet att nå mycket högt på alla slags topplistor. Jag har väl i.o.f.s. alltid ansett att det Robyn gör är tuggummipop eller musik för fjortisar, men jag kan inte påstå att det är helt fel när jag lyssnat på videon tio gånger för då vore jag inte ärlig. Nu skriver Aftonbladet att hon är Sveriges största stjärna, ok det köper jag, men jag undrar fortfarande om inte Teddybears originallåt är snäppet bättre.

AB1 HD DN1 SDS1 SvD1 it Andra om: , , , , , , ,

[tags]Robyn, Hultsfred, Letterman, Cobrastyle, Teddybears, Pop, Musik, Kultur[/tags]

  1 comment for “Robyn är Kanon!

  1. jonas
    15 juni, 2008 at 22:31

    350.000 såg Paul i KIEV. Allt är ju relativt som sagt.
    http://www.nme.com/news/paul-mccartney/37366

Comments are closed.