Religiösa dårar sänker Israel?


Vissa av dem som kommenterar här på hemsidan hamnar i mitt spamfilter, en del av dessa beter sig så illa att jag inte ens vill att de ska kunna läsa bloggen, då vidaresänder jag dessa till – Livets Ord.

Möjligen är det ett elakt drag från min sida, men jag blir så trött på konspirationsteoretiker, fascister och andra rasister som från och till försöker göra sin stämma hörd på min hemsida så att jag skickar dem till den värsta hemsida jag känner till. Det råkar vara den religiöst förvirrade sekten Livets Ords hemsida.

Livets Ord: ”Nationen Israel som på ett sätt föddes ut ur askan från Förintelsens gasugnar firar nu sin 60-åriga födelsedag! Men naturligtvis var det inte bara Europas och världens dåliga samvete som låg till grund för att nationen fick födas – det var ett verk av Gud planerat sedan årtusenden! Israel är ett Guds mirakel…”

Vissa religiösa yttringar har absoluta drag av psykisk sjukdom. Sekter som Livets Ord, Plymouthbröderna, Knutbysekten, Opus Dei och Scientologkyrkan tillhör den kategori av religiös fanatism som till art och grad borde beredas möjlighet till akut behandling inom psykiatrin.

Att Livets Ord ljuger om Israel bryr jag mig inte om, den rörelse som ville att judarna skulle få en hemvist i ”ett land utan folk” började omkring 50 år före gasugnarna som sekten påstår att nationen föddes ur. Men det är typiskt för religiösa fanatiker, man påstår till och med att ”Gud” skapade världen för ca 6000 år sedan. Att Palestina var bebott bryr jag mig inte om i detta sammanhang, det skriver jag normalt mycket om ändå.

Ulf Ekman har den senaste tiden varit omskriven på grund av ekonomiska oegentligheter. Han skiljer sig därmed inte från andra frireligiösa ledare som ofta gör vad de kan

för att sko sig själva på församlingsmedlem-
marnas bekostnad. Det säger sig självt att den som ljuger om människans historia, om Gud och landet Israel, självklart också använder lögner i allt annat han företar sig. Det mest sannolika är att Ulf Ekman inte alls tror på någon gud utan bara använder Gud för att stärka sin egen pekuniära situation.

Jag tror att israels judiska befolkning skulle tjäna på att skaka av sig dessa religiösa extremister oavsett vilka länder de kommer ifrån. Samtidigt så tjänar givetvis palestinierna i landet på denna dårskap, och framförallt de på västbanken och i Gaza. För när Israel förknippas med personer som Ulf Ekman och Pingstkyrkan så ökar givetvis ifrågasättandet av landet.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Ulf Ekman, Livets Ord, Pingstkyrkan, Extremism, Fundamentalism, Gud, Lögner, Politik[/tags]


19 svar till “Religiösa dårar sänker Israel?”

 1. Som tack för ditt inlägg har du överst på sidan fått en googleannons för israelringsignaler samt en för Livets Ord bibelcenter.

  Frånsett det: med tanke på att Sovjetunionens stöd spelade en avgörande roll för att Israel upprättades måste man väl anta att de s.k. tokkristna ser Guds hand bakom Stalins hand?

 2. Tack Jinge för att du uppmärksammar dessa ”dårar” Jag är själv kristen, men ställer inte upp på denna Israelsyn. Dessa kristna som ”välsignar Israel” men när man konfronterar dem med verkligheten och frågar dem hur de kan stödja ett förtryck av som även drabbar de palestinska kristna, vill de inte diskutera längre.

 3. Jag har inget problem med kristna Egon, men jag reagerar på all sorts religiös fundamentalism. När det gäller Livets Ord så är jag övertygad om att deras medlemmar behöver en psykiater i.s.f. ”Gud”. Moderat religiositet är knappast fel, även om jag personligen inte tror på Gud eller Tomten…

 4. Egon, du tycks vara en god kristen – och goda människor oavsett tro eller vantro behövs i en värld som vår.
  Respekt!

 5. Sedan kan ju alltid nämnas att det aldrig fanns några ”Förintelsens gasugnar”. Krematoriumen, som kropparna brändes i, drevs på kol. Gaskamrarna hade inte det minska med ugnar att göra. Livets Ord gör sitt bästa för att ge historierevisionisterna vatten på sin kran. Känns som de borde gå en grundkurs i nazisternas historia.

 6. Regimen Israel som på ett sätt föddes ut ur askan
  från palestinska byar och genom brutalt våld på urinvånarna palestinierna –
  ska det rätteligen stå om den
  penninggalna pastor Ekman
  föredrog sannning framför lögn.
  Men det är väl för mycket begärt, antar jag.

  Carola och Madonna är ytterligare två förvirrade galningar som inte ser klart – eller också krasst betraktar tron som en pekuniär stabil grund att fortsätta bygga sin karriär på…

 7. Men man ska inte glömma hur mycket Livets Ord gör i världen. De är en av de (från Sverige) som hjälper till mest runt om i världen.

 8. Jaha,Andreas, berätta!
  Då är väl Livets Ord ett verkligt undantag från alla missionärer som gått hand i hand med imperalismen genom historien…

 9. Tyvärr så tjänar inte palestinierna heller på dessa ”dårar”. Så här skriver Helle Klein i en ledarkrönika 2004-04-26
  ”Ulf Ekman är ett stort problem för oss Kristna här i Palestina, förklarar den palestinske lutherske biskopen Munib Younan. Vi samtalar en kväll i Jerusalem om problemet med den religiösa extremismen. De högerkristna arbetar snarare för konflikt mellan religioner än samförstånd och absolut inte för någon rättvis fred, enligt biskopen.” se länk
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/helleklein/article207441.ab

 10. Jinge: Att sätta ? efter dina påståenden i rubrikerna är ungefär av samma klas som det Fox News håller på med.

 11. Om man ska förstå ditt citat från livets mord rätt så var det alltså planerat av gud sedan årtusenden, max. sex får man förmoda, att Hitler skulle få igång ett världskrig, gasa ca sex miljoner människor, mest judar, förutom alla andra som dog. För att inte nämna allt övrigt jävelskap. För att åstadkomma ”miraklet Israel”. Inte illa. I och för sig kan det ju varit mer än sex årtusenden. Han kan ju gått och grunnat oxå i några årtusenden till: ”Få se nu, vad ska jag roa mig med för att få tiden att gå?”.
  För mig låter det mer som en beskrivning av fan själv. Heter det inte ”sådan herde, sådana får”? Gäller det omvänt så hamnar man i samma slutsats. Jag menar om man ska döma efter fårskocken i Uppsala.

 12. Israel består till stor del av religiösa dårar. Inte majoriteten, men det är de ortodoxa som har den reella makten.

  Plan Dalet fungerar!

 13. Jinge, du som har så många läsare du borde tipsa om det här i nån post:
  ”LÖRDAGEN DEN 27 OKTOBER KLOCKAN 12 på Södermalmstorg vid Slussen, Stockholm. Tal av författaren Jan Myrdal och riksdagsman Gunnar Andrén. Myrdal talar för att de svenska trupperna i Afghanistan skall hemkallas. Andrén talar för folkpartiets politik, att skicka mer och stridande trupp, inklusive JAS-plan till Afghanistan. Det finns möjlighet att ställa frågor till talarna.
  Arr: Föreningen Afghanistansolidaritet,Folket i Bild/Kulturfront,Kvinnor för fred och Nätverket mot krig.”
  Affisch: http://www.afghanistan.nu/arkiv/affisch2710.pdf