Reinfeldt försvinner snabbare än isen vid Nordpolen?


Är man utländsk och ska skapa stora rubriker i svenska tidningar så ska man säga något positivt om Sverige.

Det är en väl beprövad metod, och troligen har Gores rådgivare varit extra noga med att påpeka detta. Nu har visserligen Al Gore skapat rubriker i hela världen sedan han valdes till USA:s president år 2000. Att George W Bush lyckades stjäla presidentposten från honom tar han numera med viss humor, dessvärre har världen i övrigt svårt att skratta åt saken.

Nu låter hans sig fotograferas med Rajendra K. Pachauri från FN:s klimatpanel och Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt ser f.ö. vettskrämd ut på bilden i SvD men det är hans normala utseende nuförtiden som alla har sett. Gore själv sade i Riksdagen att Nordpolen skulle komma att försvinna inom de närmaste 6-7 åren, vilket är lång tid om man ser det ur Reinfeldts synvinkel. Den senare försvinner nämligen redan om knappt tre år. Redan idag visar medieuppgifter att den mäktigaste personen i Sverige heter Anders Borg till stor nesa för Reinfeldt.

Al Gore säger till Aftonbladet att han skulle införa skatter på koldioxidutsläpp om han vore president i USA. Något som antagligen är en bra förklaring till varför han inte ställer upp i det kommande presidentvalet. Han kunde lika gärna ha sagt att han ville införa kraftiga restriktioner mot skjutvapen, eller lägga på en dollar per liter i skatt på bensinen.

Sådana idéer är inte populära i USA, inte ens om de kommer från mannen som blev bestulen på presidentämbetet.

SvD 1 2 3 DN AB

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Gore, Miljö, Global uppvärmning, Västhuseffekten, Klimat, Reinfeldt, Politik, USA, FN, Nobel[/tags]


6 svar till “Reinfeldt försvinner snabbare än isen vid Nordpolen?”

 1. Och Andreas Carlgren tycker att resten av världen skall göra som Sverige. D v s satsa på utbyggnad av motorvägar, ta bort allt stöd för enskilda hushåll att byta till förnyelsebar energi och slopa skrotningspremierna på gamla bilar.

 2. #3 Infokrigaren – Skatt på att andas och skatt på att föda barn är inte riktigt jämförbart. Kina har tagit sitt ansvar för länge sedan när det gäller överbefolkning (även om deras 1 barn-policy har skapat vissa sociala problem).
  En unge född i USA använder ungefär dubbelt så mycket naturresurser som nr 2 på listan vilket är en unge född i Japan.

  I Sverige liksom i Australien så gör man ju tvärtom – man gynnar folk som föder fler barn. Jag har inga barn själv men har haft en diskussion med vänner som har; är det verkligen dyrare per barn att ha flera barn? Dvs om du har en unge som kostar säg 1000 kr i månaden, kostar nästa unge du har 1200kr i månaden? Yngre barn kan ju ärva kläder och liknande från äldre barn så borde inte fler barn vara billigare per barn?
  Flerbarnstillägget kom väl till när barnafödandet var lågt i Sverige.

  Om det sedan blir en skatt eller en avgift beror ju på vilket parti det är som styr. ;)

 3. Dagen vi får börja betala för inandingsluften, är nog samma dag som vi får en skatt på utandningen av CO². Och den dagen lär vi aldrig uppleva.

 4. #6 Infokrigaren – Den där andra sidan du länkade till verkar ju bara bestå av fjanterier, kan du hitta det där någon annanstans?

  Georgia Guidestones och dokumentären är kanske kul om man gillar konspirationsteorier.

  ”For the New World Order, a world government is just the beginning. Once in place they can engage their plan to exterminate 80% of the world’s population, while enabling the ”elites” to live forever with the aid of advanced technology. For the first time, crusading filmmaker ALEX JONES reveals their secret plan for humanity’s extermination: Operation ENDGAME.” – jösses, det där är inte ens dålig science fiction…

  Är det inte troligare att det är miljövänstern som vill utrota människor för att kunna leva bättre med naturen (vad heter nu den där Finska extremisten igen) medans kapitalisthögern vill ha fler människor för att kunna utnyttja dem?

 5. #8 Infokrigaren – Vilka andra konspirationsteorier tror du på då? Har du foliehatt också? Och ändrade man inte sekretesstiden på tsunamibanden till en mycket lägre tid efter kritik från JK?

  #9

  ”None of these suggestions is as silly as the carbon trading which the Government proposes,” he said.

  Du tror möjligtvis inte att han var sarkastisk när han la fram förslagen?