Rasistmarschen i Salem

Idag får landets rasister igenom sin vilja att demonstrera i Salem. Det är givetvis bra, även rasister omfattas av yttrande- och demonstrationsfrihet.


Tyvärr kommer de
att utsättas för motdemonstrationer från olika autonoma och sektliknande grupper, något som bara innebär större fokusering på händelsen än vad den egentligen är värd. Rasistdemonstrationen blir mindre och mindre för varje år, om ungdomarna som tänker ägna sig åt motdemonstrationer istället hade åkt in till Södermalmstorg så hade inte rasisterna kunnat samla mer än en handfull anhängare, nu blir det säkert närmare ett hundratal.

Motdemonstranterna skylls för att vara ”vänsterungdomar” men jag tvivlar starkt på det. Det verkar inte speciellt sannolikt att några medvetna vänsterungdomar åker till Salem när bland annat Ung Vänster är med och arrangerar en demonstration centralt i Stockholm. För det är på Södermalmstorg som antirasisterna samlas.

På bilden syns ett klipp från rasisternas hemsida, observera särskilt facklan, det är samma fackla som Sverigedemokraterna hade som partisymbol och som de bytte ut mot en – blåsippa. Ett sätt att försöka förvilla allmänheten och dölja att partiet är rasistiskt med en rent nazistisk historia.

De som marscherar i Salem idag, vilka tror ni att de röstar på i riksdagsvalet år 2010?

Plats: Södermalmstorg, T-Slussen

Tid: Lördag 8 december, kl 15.00

Arrangörer:

Byggettan, Fastighetsettan, Grafiska fackföreningen, Handels avd 20, IF Metall Stockholm, Kommunal Stockholms län, Kristna Socialdemokrater Sthlms län, LO-distriktet i Stockholms län, Lärarförbundet Stockholm, SEKO Stockholm, SoS Rasism, SSU Stockholm, SSU Stockholms län, Sveriges Unga Muslimer, TCO Stockholms län, Ung Vänster Storstockholm, Unga Örnar, och Vänsterpartiet Storstockholm.

SvD DN Dagen HD SydSv 1 SvD1 AB

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Demonstration, Främlingsfientliga, Nazister, Politik, Rasister, Salem, Salemmarschen, Sverigedemokraterna[/tags]

  45 comments for “Rasistmarschen i Salem

 1. 8 december, 2007 at 08:53

  Som sagt yttrandefriheten är viktig och grundläggande, oavsett vad man tycerl.

  Men att det helt ska lamslå en liten kommun tycker jag är riktigt fel. Rasistmarschen är bara så fel och onödig.

 2. 8 december, 2007 at 08:59

  Man behöver inte ge dem tillstånd att gå från Rönninge Centrum. De kan ju få gå nånstans ute i skogen… :-)

 3. 8 december, 2007 at 09:43

  Ja precis, ute i skogen. Jag har ju tidigare skrivit om det där ;-). Man kanske kunde stanna tåget för avstigning någonstans mittemellan stationerna. I oländig terräng och hopp om djävligt dåligt väder…

 4. Sara G skriver
  8 december, 2007 at 10:06

  Nazisterna i Sverige har lyckat skapa en alldeles egen Hortz Wessel i Salem och gjort minnet av en 17-åring med svensk bakgrund som 2000 mördades av en jämnårig med utländsk bakgrund till en årlig maktdemonstration.
  Det hela är mycket osmakligt – och jag kan inte förstå varför nazisterna år efter år tillåts demonstrera, när man vet att det alltid blir bråk.

 5. Jan
  8 december, 2007 at 11:03

  Jag är visserligen för demonstrationsrätten, men jag undrar samtidigt sverigedemokraterna och nazistgrupperna måste demonstrera i just Salem? Killen som mördades var ju till och med mobbad bland rassarna. En av mina jobbarkompisar är aktiv Sverigedemokrat, han berättar att det är många från SD som ska demonstrera, men att partiet vill att de inte går i främsta ledet för att det ska bli snack i media. Sjukt!

 6. Palestinier
  8 december, 2007 at 13:43

  Det är mycket svårt med rasisterna , De dyker upp utan att man ana och då blir man skit rädd när de är för många
  Det värsta är när man möter rasister på arbetsplatsen då kan man inte stå ut
  Jag får erkänna att jag var nära på att få stryk men jag hade tur
  Jag har bott i sverige i över tre decennier och har lärt mig hur man kan argumentera med rasisterna och det har gått bra hittils
  Rasismen finns i alla länder till och med hos de troende människor oavsett om de är Muslimer , Kristna eller Judar
  Jag hör mina landsmän som jobbar i gulfstaterna och som diskrimineras av människor som har samma religion och språk , Det måste vara mycket svårare än en invandrare som bor i sverige

 7. 8 december, 2007 at 13:49

  För att inte tala om de palestinier som är israeliska medborgare. De diskrimineras i sitt eget land.

  Vansinnigt!

 8. 8 december, 2007 at 14:24

  Mormor – det är jättemycket poliser i Rönninge Centrum, jag har aldrig sett så många… Vi får inte gå ut idag.

  Ringde barnbarnet just och sa.

  Jag gillar inte det här alls…

 9. 8 december, 2007 at 15:30

  Jag tror att de som marscherar röstar på sverigedemokraterna, nationaldemokraterna och nationalsocialistisk front till största delen.

 10. 8 december, 2007 at 15:34

  SD är väl de enda som ställer upp i riksdagsvalet?

 11. 8 december, 2007 at 15:53

  Marschen har fått ett oerhört symbolvärde för Nazister och högerextremister. Men för oss utomstående så förstår jag inte detta? Det kunde väl vara precis vad som helst som förenar?

  I övrigt verkar det vara bråk på gång om man läser SVT:s nyheter?

 12. Magnuson
  8 december, 2007 at 16:13

  Jag tycker att det är fel att låta rassarna demonstrera. Hur tror ni att alla judar mår när de ser de bruna kängorna tåga fram?

 13. 8 december, 2007 at 16:47

  Det är verkligen märkligt när man kan läsa att poliserna slår en ring kring högerextremisterna för att skydda dem mot de andra. Jag gillar iofs ingen av dem och tycker att de kan slåss någon annanstans. Men jag kan förstå och sympatisera med att det motdemonstreras, men det är metoden med huvjackor, utklädnad och tillhyggen som gör det hela besvärligt.

  Men det otäcka på sätt och vis är ju att högerextremisterna är så disciplinerade, usch…
  jag har förvisso mina sympatier åt höger men inte är jag rasist.

  Hur alla judar känner sig som Magnuson ovan påpekar vill man inte tänka på. Det är förfärligt…

 14. el persson
  8 december, 2007 at 16:54

  Vadå tillstånd för att demonstrera? Ska vi behöva tillstånd för att yttra oss? Förr, när jag arbetade i Lunds FNL-grupp, begärde vi inte demonstrationstillstånd, vi meddelade tid och plats till polisen och sedan gick vi enligt det. Samarbetet fungerade med tiden mycket bra.
  Polisen har agerat rätt när den inte motsätter sig demonstrationerna i Salem. De försvarar faktiskt yttrandefriheten. De som kräver att tillstånd inte ska ges angriper yttrandefriheten. Eller är det som så att vi bara ska ha yttrandefrihet i skogen, men inte i Rönninge C? Eller bara för vissa, och i så fall vilka? Visst det är ju bara nassar, men är de värda att vi börjar tulla på yttrandefriheten? Vilken grupp ska därnäst tystas i ”samhällsordningens” namn”?
  Jag hävdar fortfarande att om ingen bryr sig om nassarnas (makt)demonstration så kommer de att tröttna. Det enda den visar är ju hur litet gehör de har.
  Skratta åt dem, men glöm Salem denna dag. Då kommer massmedia att glömma Salem. Och om ingen bryr sig så kommer nassarna också att glömma Salem. Och Salemborna kommer att slippa detta.
  Kom ihåg och besök sedan gärna Salem efter eget skön årets övriga dagar.

 15. Andre
  8 december, 2007 at 17:04

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 16. 8 december, 2007 at 17:13

  Man kan/ska inte tumma på yttrandefriheten. Det är bara så att just i lilla Salem tar det sig ganska märkliga uttryck.

  På sätt och vis har du rätt el Persson, utan uppmärksamhet skulle det hela kanske tonas ner. Men vad ska Salem/Rönningeborna göra under tiden. Sticka hemifrån?

 17. Hans
  8 december, 2007 at 17:22

  ”[…] så hade inte rasisterna kunnat samla mer än en handfull anhängare, nu blir det säkert närmare ett hundratal.”

  Vad pratar Jinge om? Nazistmarschen i Salem är efterkrigstidens största nazistiska manifestation, stor till och med i kontinentala mått mätt. Över tusen, upp emot två tusen i bland, har marscherat i Salem år efter år. Ej organiserade och väldigt unga personer, egentligen inga nazister, utgör en ansenlig del av nazistmarschen. Salem har varit och är kanske än den nazistiska rörelsens absolut främsta tillfälle för rekrytering, och det på ett halvt sekel.

  När jag skriver kanske syftar jag på att motdemonstrationerna hårdnat och så även polisens agerande. Att åka ut till Salem och marschera tillsammans med Sveriges nazister är inte längre enkelt. Man måste passa sig för att inte åka på stryk av vänsteraktivister, ofta är tågen inställda p.g.a. sabotage eller bråk och man blir visiterad av polisen och riskerar att frihetsberövas. Det är helt enkelt jävligt jobbigt att ta sig ut till och vara i Salem. Mycket riktigt har också marschen krympt. Detta hade den inte gjort om den ignorerats. Tvärtom.

 18. 8 december, 2007 at 17:29

  Mary! Det är nazzarnas affärsidé! Ordning och reda. På det sättet skjuter man oxo över skulden på andra som lite missvisande kallas ”vänster”.

 19. 8 december, 2007 at 17:36

  Jag är medveten om att det är deras affärsidé Jinge. Det gör det inte mindre läskigt…

 20. Calle
  8 december, 2007 at 17:38

  Läs igenom kommentarsreglerna! / Jinge

 21. 8 december, 2007 at 17:42

  Ja, för demokratiens och yttrandefrihetens skull släpper man nazistisk parad över gatorna, helt öppet och fritt, och samtidigt är troende muslimer under förföljerse av SÄPO (!)
  Sen håller jag med palestiniern där han säger i kommentaren ovan:
  ”…Rasismen finns i alla länder till och med hos de troende människor oavsett om de är Muslimer , Kristna eller Judar
  Jag hör mina landsmän som jobbar i gulfstaterna och som diskrimineras av människor som har samma religion och språk , Det måste vara mycket svårare än en invandrare som bor i sverige…”
  Bingo! :o) Jag ska skriva om det på FFF.
  En stor del av araber känner att islam är deras egen exklusiva rättighet! Det är bara dom som kan & vet någonting om islam, medan vi, europeiska muslimer är inte ”riktiga muslimer”! Själv, var jag mobbad under en period bland muslimer i en förening, och sen fick jag förstå att en enda motiv för detta var att jag är en vit kvinna utan slöja..!
  Talar man inte arabiska – då kan man inte vara ”en riktig muslim”.

  Ja, och exakt samma människor lämnar hos mig anmälan om att dom var diskriminerade någonstans i det svenska samhället (!) Tragikomiskt!

 22. 8 december, 2007 at 17:45

  Det var någon som skrev om hur judar känner det, det kan man verkligen undra. Här finns den ideologi som gasade 6 000 000 judar, de kräver dessutom rätt att demonstrera, dessutom vill de inte att folk med andra åsikter ska få visa vad de tycker.

  Av 20 kommentarer har jag varit tvungen att radera sex pga att de skrivits av nazzar eller länkat till nazzesidor. Man blir mörkrädd…

 23. mL
  8 december, 2007 at 18:11

  en liten liten positiv sak med att de år efter år fortsätter med den här marschdemonstrationen är att den föhoppningsvis ger en ganska smaklös och dålig PR istället för att attrahera och skapa goodwill för tramsorganisationen då förhoppningsvis de flesta som är normalt funtade reagerar med avsky, och ser det som mycket osmakligt att shanghai’a en så pass ung avliden familjemedlem och försöka skapa en slags martyr av honom.

 24. el persson
  8 december, 2007 at 18:20

  Hans. ”Ej organiserade och väldigt unga personer, egentligen inga nazister, utgör en ansenlig del av nazistmarschen.” Och varför?
  Mary. Ja, tyvärr. Ge dem ingen uppmärksamhet.
  Magnusson. ”Hur tror ni att alla judar mår när de ser de bruna kängorna tåga fram?” Och alla romer (det påstås att zigenarna drabbades procentuellt hårdare av utrotningen)? Och ja, egentligen, alla tänkande och kännade människor?
  De odlar offermyten. Neka dem något ”alla andra” har så göder det deras självkänsla. Att en ”kommunist” slår ner dem stärker deras övertygelse.
  Det som oroar mig mest är att brunskjortorna och svartskjortorna, nassarna och AFA, mycket påminner om fotbollens firmor. Att de har kommit överens om att träffas varje år i Salem för att göra upp. Då kan de hålla på länge. Firmorna har ju sina minifirmor med småglin. Och för firmorna verkar slagsmålen vara viktigare än pressen.

 25. pler
  8 december, 2007 at 18:21

  Jag tycker faktiskt att det är väldigt fel att man säger att de inte skulle få demonstrera.

  Är det några som inte ska få demonstrera (men det är det inte, det ska alla få) så är det väl vänsteraktivisterna, eftersom det är de som bråkar.

  Dessutom måste det väl vara fel att kalla dem högerextrema? Nazism skulle ju ligga närmre socialdemokraterna än moderaterna t.ex.

  Egentligen kunde man ju se Salem-demonstrationen som en demonstration mot gatuvåld, de demonstrerar ju mot en dödsmisshandel.

 26. el persson
  8 december, 2007 at 18:47

  Om demonstrationsrätten.
  Som framgått anser jag att demonstrationsrätten är en viktig del av yttrandefriheten. Rätten att kunna demonstrera sin uppfattning bör alltså inte inskränkas.
  Men demonstrerar man sin uppfattning iklädd rånarhuva? På 1970-talet i Italien gick fascister, enligt uppgift också medlemmar i säkerhetstjänsten, maskerade med i vänsterns demonstrationståg enbart för att provocera fram kravaller som vänstern skulle få skulden för.
  Att demonstrera för en uppfattning som man inte är beredd att stå för anser jag inte är en del av yttrandefriheten. Förbjud därför maskering vid demonstrationer. De som tas med rånarluva i fickan eller på huvudet bör anhållas för förberedelse för brott eller brott, och dömas samma dag
  För Salem skulle man då kunna förbereda med domstol i Säbyskolan som dömer av målen direkt. Förbered också förvaring för de dömda över natten. Döm sedan de som tas i Salem den till dryga böter, och utegångsförbud den 8 dec de närmsta 10 åren (det är därför de måste ”förvaras” över natt).
  Polis eller väktare får sedan kontrollera att de är hemma. Kostnaden för kontrollen får den dömde själv stå för.

 27. Anonymous
  8 december, 2007 at 19:30

  Ja det var nog mest svärjedemokrater som demade, de övar väl inför riksdagens högtidliga öppnande 2010 :)

 28. el persson
  8 december, 2007 at 20:02

  Pler.
  Jag kan gå med på att nassarna inte är högerextrema. De är ju extremt kollektivistiska och den svenska högerna slåss ju idag om vem som är mest liberal, dvs antikollektivistisk. Men att påstå att nassarna skulle ligga nära SAP är skitsnack. Även om jag har svårt för SAP så måste jag försvara dem här.
  Men du gör samma fel själv när du talar om ”vänsteraktivisterna”. På vilket sätt är de vänster? I princip är de samma skrot och korn som nassarna.
  Om man nu ser Salemdemonstrationen som en manifestation mot gatuvåld varför beväpnar man sig? maskerar sig? Tror du att de kommer att demonstrera mot gatuvåld orsakat av nassar? Och ja. Jag vet att motdemonstranterna gör detsamma. Som sagt: samma … !

 29. Oscar
  8 december, 2007 at 21:21

  Man får inte ljuga här! / Jinge

 30. Rosa
  9 december, 2007 at 07:47

  Men allvarligt talat. Om folk tycker att det var rätt att kriga (alltså på riktigt kriga) mot nazisterna när de hade makten i Tyskland, så undrar jag hur ett sånt här motstånd kan väcka sånt anstöt? Folk (jag skulle kunna kalla dem vänsterfolk för det är där på skalan de ligger. Vänsterpartiet har inte patent på ordet vänster) bråkar och ställer till oreda för att polisen inte ska släppa fram nazisterna.

  Man kan inte tiga ihjäl nazismen eftersom de inte är beroende av uppmärksamhet utan av helt andra saker (kolla historieböckerna).

  Nazisterna mördade ca 12 000 000 människor. Hälften av dem judar, men man får inte glömma den andra hälften som bestod av romer, handikappade, vänsterfolk mm.

  Och inte ens om man skulle få för sig (av någon outgrundlig anledning) att alla de som kallar sig antifascister skulle vara sovjetkommunister/stalinister skulle det vara samma sak. Det skulle vara illa (av både ena och andra anledningen), men absolut inte samma sak.

 31. Niclas
  9 december, 2007 at 08:50

  Häftigt! Jag testade Googlesökningen för att se om du visat SD:s bild förut, jag mindes inte hur den såg ut. Och ja, det är den fackla som jag tror användes av fascisterna i Italien. Bra att du pekar ut SD Jinge! Folk tror i värsta fall att de ”bara” är främlingsfientliga. Det bör vara tydligt att de är … Fascister!

 32. Sara G skriver
  9 december, 2007 at 11:54

  Hoppas att Säpo får ordentliga foton på de sd:are som var med i demonstrationen…

 33. 9 december, 2007 at 13:21

  Alla ni som har den ordentliga fnurran om bakfoten att bara för att nazismen är kolektivistisk, skulle den ligga ”nära” socialdemokratin! Det är HELT fel. Den reformistiska socialismen är nationalsocialismens raka motsats. Nazimen är rasistisk. Det är inte socialdemokratin. Nazismen är för en stark härskare. Det är inte socialdemokratin. Nazismen är korporativistisk. Det är inte socialdemokratin. Nazismen är anitdemokratisk. Det är inte socialdemokratin.

  Visst, ett certain mått av kollektivism ingår i båda ideologierna, men eftersom nazismen som sagt är korporativistisk (en ideologi som främst förekommit i fascistiska stater som Salazars Portugal och Mussolinins Italien) utgår den kollektiva tanken från en förljugen bild av en ”folkgemenskap” medan den reformistiska socialismen utgår från klassgemenskapen som innefattar alla, av vilka härkomster som helst.

  Jag kan fortsätta hur länge som helst att räkna upp skillnader. Det finns kosmetiska likheter, visst. Vad tror ni det beror på???

 34. Mats
  9 december, 2007 at 13:42

  Hur många har AFA mördat?

  Hur många har Nazisterna mördat?

 35. 9 december, 2007 at 14:01

  Jag räknade mellan tummen och pekfingret vad det skulle kosta att ha 500 poliser utkommenderade till Salem och uppskattade det till ca 10 miljoner. Nu har tidningarna presenterat siffran 6 miljoner och det kanske stämmer? Årets upplaga av Salem demonstrationerna är nog den värsta någonsin. Tyvärr är det vänsteraktivisterna som är värst som vanligt.

 36. Victor
  9 december, 2007 at 14:11

  Jag tycker nog att Jinge kunde varit lite mer kritisk mot den bild som media målat upp av händelserna. Det verkar vara en grej från just vänsterpartister att vara väldigt kritiska mot media i allmänhet men när det gäller rapportering om den autonoma vänstern så är det helt tvärt om. Då passar man på att stämma in i mediadrevet – kanske för att vinna politiska poänger i internstriderna.

  Att demonstranterna ute i Salem i sin tur inte skulle vara vänster är ett ännu mer underligt påfund. Personligen såg jag folk från SSU, Ung vänster, SUF, AFA samt Ungdomshusaktivister från Danmark ute i Salem. Alla dessa organisationer och grupperingar har en tradition av vänstermotstånd. Alla medvetna vänsterungdomar är inte tillhörande Ung vänster. Vi har en stor icke marxist-leninistisk vänsterrörelse till vänster om dessa också. Tack och lov.

  Antirasisternas samling inne i Stockholm var ju också planerad långt efter den ute i Salem. På tal om vilken som är den ”riktiga” demonstrationen.

  Jag tycker också att Nätverket mot rasisms pressmeddelande är läsvärt. Det finns att läsa på motkraft.net.

  Annars gillar jag Jinge-bloggen. Men skärpning på den här punkten.

 37. 9 december, 2007 at 14:54

  Det är möjligt Victor. Men du kan glömma att det handlar om att vinna politiska poänger från min sida i alla fall. Jag tycker precis vad jag skrev. Det är onödigt att ge det där gänget mer uppmärksamhet. Att det sedan kan finnas enskilda deltagare ibland motdemonstranterna som har åsikter som liknar mina egna är en annan sak.

  Men någon skärpning ska du inte förvänta dig Victor! Jag tycker att det är onödigt att ge nazister / fascister större medialt utrymme, det tycker jag idag och så har jag tyckt en herrans massa år. Och det har ingenting med vänsterpartiet att göra. Det råkar bara vara så att jag oftast har ungefär samma åsikt som (v). Glädjande nog så har i och med det partiet samma åsikter som jag själv i alla avgörande frågor.

  F.ö. är jag grymt imponerad av din personkännedom… :)

  ”Personligen såg jag folk från SSU, Ung vänster, SUF, AFA samt Ungdomshusaktivister från Danmark ute i Salem.”

  Stiligt! En kommande karriär inom Säpo kanske hägrar? :)

 38. David
  9 december, 2007 at 15:07

  Kom igen med källa till dina påståenden och lämpligen länkar till Wikin! // Jinge

 39. 9 december, 2007 at 15:12

  Jinge,

  … Stiligt! En kommande karriär inom Säpo kanske hägrar? :)

  Det var dagens garv det!

 40. Victor
  9 december, 2007 at 16:19

  Jinge: Att man känner folk utanför sin egen organisation är ingenting konstigt så länge man inte tillhör en neomaoistisk sekt.

  Istället för att sluta upp i samma kritik som allmän, borgerlig, media kanske det skulle vara vettigt att försöka måla upp en motbild. Det är inte antifascisterna som det senaste året lyckats med allt från grov misshandel och mordförsök till direkta mord. Vi ser en naziströrelse som på många sätt blir mer utåtagerande och då tror jag det är viktigt att möta dem på plats istället för att blunda för problemet och rikta kritik mot antifascister. Det känns verkligen att det blåser högervindar och detta går rakt in i vår egen vänsterrörelse.

  Jag skulle istället vilja ge en bild av att folk agerade lugnt och organiserat trots enorma polisprovokationer. En viss skadegörelse vid narrikadbyggande – visst är det tråkigt för dem som drabbas. Det absolut bästa hade ju varit om alla Salembor gått man ur huse för att stoppa nazisterna. Som i Lund 30 november 1991.

 41. 9 december, 2007 at 16:42

  Det är inte antifascisterna som det senaste året lyckats med allt från grov misshandel och mordförsök till direkta mord. Vi ser en naziströrelse som på många sätt blir mer utåtagerande och då tror jag det är viktigt att möta dem på plats istället för att blunda för problemet och rikta kritik mot antifascister.

  Men en sådan slutsats haltar betänkligt. Det är sant att det är nazisterna som mördar, men att gå ut och möta den på plats är galet i kubik. Det är inte NAZISTERNA som är problemet idag, det är den extrema marknadsekonomin och de nyliberala trender som gör att skillnaderna mellan dem som har och dem som inte har växer i lavinartad fart.

  Att springa och lalla runt ett antal nazzar tjänar ingenting till. Det skapar bara mer uppmärksamhet och igår kunde de värva ytterligare en bunt vilsna personer tack vare den uppblåsta uppmärksamheten. Dessutom medverkar ungarnas agerande till att folk i allmänhet hör talas om extremister i båda läger som beskrivs som problem. Oavsett deras eventuella partisympatier (på vilka jag tvivlar) så tjänar det inte någon god sak.

  Det känns verkligen att det blåser högervindar och detta går rakt in i vår egen vänsterrörelse.

  Det är alltid en extra krydda när man får höra att man är revisionist. Representerar jag högervindarna i ditt huvud så bör du kanske skaffa glasögon så att du kan se vad vår regering är på väg att genomföra.

 42. Tim
  10 december, 2007 at 11:59

  Det var nazister ur SD som skickade in fyrverkerierna i Säbyskolan. Förklädda så att det skulle se ut som AFA.

  DET ligger de lågt med!!

 43. 10 december, 2007 at 12:54

  Korrekt Victor, kryptokommunisterna och nyliberalerna tycks leva helt i sina egna bubblor utan minsta önskan att se vad resten av världen har för argument. Något jag häpnade över i intressant.se var alla dessa nyliberaler som ständigt länkade till varandra med gratulerande fraser utan att tillföra det minsta argumentation.

  Bubbeltänk är aldrig trevligt om det så är kommunistiska bokstavskombinationer eller kryptoliberalers märkliga självgratulationer.

 44. 10 december, 2007 at 14:21

  Nyliberala ser jag som demokratiens extremistisk grupp. Låter kanske konstigt, men med tanke på att varje ideologin eller religion har sina egna extrema grupper, tycker jag att demokratin som ideologi har fått sina extremister … :o(

  Allt är sååååå obegränsad att man kan trampa på vem som helst, när som helst och hur som helst. Den här extremismen kan leda till total anarki.

  … nej, politik är definitivt inte min grej men det kändes att det kijar i fingrarna, så var jag tvungen att skriva :o)

 45. tompa
  11 december, 2007 at 10:38

  Liberalerna är klart extremast i deras tänk, mest vapen och mest våld. fattar inte hur en rakad skalle eller en svart huva kan ses som farligt, när den liberala demokratin har dödat flest människor och den siffran stadigt stiger.

Comments are closed.