Våldtäkter i krig: ”Yankiees go home” mot våldtäkter och brott av USA-soldater i Japan


Våldtäkter som vapen i krig har fått ökad uppmärksamhet. ISIS sysslar med detta bland sina brutaliteter. DN har för 6 år sedan haft artiklar som:EU-pengar till våldtäktsoffer i Kongo-Kinshasa Jag har själv här publicerat bland annat Sexuella övergrepp mot flickor i Tyskland, av franska soldater i Mali och av svenska i Kongo. Den fanns en tid på en känd bloggsite sexism och kapitalism. Och vi har förhoppningsvis inte glömt FN-skandalen med Anders Kompass. SvT.

Nu för tiden återpublicerar jag relevanta inlägg på kvällarna, som jag publicerade ett år tidigare. Om de fortfarande kan vara av intresse. Här nedan ett sådant inlägg!

Jag har översatt en liten artikel av Christof Lehmann på nsnbc om protester mot brott av och närvaron av USA-militärer i Okinawa och Japan i övrigt, vilket jag hört om i minst 50 år. Vad har USA där att göra? Japanska protester kräver att USA-trupper lämnar Japan efter en epidemi av våldtäkter och mord

Japan protester mot USA-soldater
Artikeln.
Massiva protester hölls då Japan sörjer en ung kvinna, som mördades av amerikansk militär personal på den japanska ön Okinawa. Den 19 juni protesterade tusentals demonstranter mot en våldtäkt och mord framför parlamentet i huvudstaden Tokyo genom att kräva ett tillbakadragande av amerikanska militären från Okinawa och från Japan i allmänhet.
I Okinawa, Japans sydligaste prefektur gick tiotusentals ut på gatorna för att uttrycka sin vrede över den oproportionerliga närvaro av amerikanska militär personal på ön Okinawa och den tsunamin (störtflod) för brott som följer i kölvattnet av närvaron av amerikanska trupper i landet.
Militär personal och civila amerikaner som arbetar för militären har gång på gång kopplats till särskilt brutala och våldsamma incidenter av våldtäkt, mord och våldtäkt följt av mord på kvinnor i trakten.
USA:s militär personal, amerikanska civila som arbetar för militära och entreprenörer har upprepade gånger varit kopplade till särskilt avskyvärda och våldsamma incidenter av våldtäkt, mord och våldtäkt + mord på lokala kvinnor.
Den senaste händelsen avser en före detta marinsoldat som arbetade som civil anställd av USA:s militär på Kadena flygbas. Polisen anmälde att mannen erkände våldtäkten och mordet på den 20-åriga flickan och visade polisen till den plats där han hade placerat hennes kropp.
Den tragiska och brutala handlingen skedde knappt sex veckor efter det en amerikansk sjöman vid basen Camp Schwab greps för våldtäkt på en japansk kvinna i en Haha hotell. Den senaste ”incidenten” var bara en av mer än 500 brutala brott som utreds enligt japansk lag, inklusive omkring 120 våldtäkter som begåtts av amerikanska styrkor i Okinawa sedan 1972 då USA:s militära ockupation återgått till japansk administration. Man bedömer att otaliga andra brott inte rapporteras.
Den japanska regeringen är emellertid praktiskt taget maktlös mot amerikanska soldater i Japan. Fast ”ockupationen” återgått till japanska förvaltning 1972 får regeringen i Tokyo inte kräva att amerikanska trupper dras tillbaka, även om den ville. Japan betecknas tillsammans med Italien och Tyskland fortfarande som en fiende-stat enligt FN.
Detta innebär att varje medlemsstat i FN kan starta ”förebyggande militära operation eller krig” mot Japan utan krav på krigsförklaring. Regeringen i Tokyo har ingen möjlighet att kräva att amerikanska trupper dras tillbaka.

Japan_Protests_Jun-2016-300x154

Det finns dock åtgärder som realistiskt kan genomföras av nationella, regionala och lokala myndigheter. Nya lagar och administrativa åtgärder skulle till exempel allvarligt kunna begränsa rörligheten för amerikanska trupper samt för civila som är anställda av, eller arbetar för militären.
Man kan förklara offentliga restauranger, barer, biografer, hotell, och områden utanför en exakt definierad radie runt militärbaser för ”tabu”. Det är särskilt lokala lagstiftare som kan genomföra dessa åtgärder ”administrativt”.”

En översikt om Okinawa Översiktsartikel om Okinawa Ett utdrag ”The confrontation pits the Prime Minister and Cabinet of Japan against the Governor and people of Okinawa. Since assuming office (for his second term) in December 2012, Abe has pursued a radical agenda, not only oriented towards enforcing his will over Okinawa but towards transforming the national polity: reinterpreting the constitution, committing Japan to global military support for the US, and joining the Trans-Pacific Partnership. Yet for none of these things did he have a mandate, and it is salutary to remember that the political dominance (holding 61.3 per cent of seats in the lower house) that allows Abe such concentration of power rests on an electoral victory in December 2012 in which his coalition secured just 33.4 per cent of the votes in the proportional system. That is, since only 52.4 per cent of people voted, Abe’s team gained the support of just 17.4 per cent of eligible voters.”

* Mycket kontroversiella planer finns att bygga en ny bas USA:s marinkår på en närbelägen ö NY marinkårsbas nära Okinawa?

intressant.se, , , , , ,


10 svar till “Våldtäkter i krig: ”Yankiees go home” mot våldtäkter och brott av USA-soldater i Japan”

 1. USA våldför sig inte bara på Japan utan på hela världen, undantaget Ryssland, Kina och Iran.

 2. De militära Värvningskampanjerna borde trycka på att uniform inte automatisk ger charm. Att hugade pojkar blir violenta våldtäktsmän kan ju tyda på att något i drillen borrar bort eller ersätter väsentliga delar av sympatiska systemet. Precis som coca cola inte ger liv, stil eller annat, utan får hjärnan att visa hur desperat man egentligen är..

  Det svenska försvaret borde se över sina kampanjer också. De senaste nyheterna tyder på att man värvat under förvillande mänskliga och sexuella premisser…

 3. Några andra intressanta länkar om Okinawa:

  Vietnam: Okinawa’s Forgotten War
  http://www.truth-out.org/news/item/30616-vietnam-okinawa-s-forgotten-war

  Tens of Thousands Call for ’Okinawa Without US Bases’
  http://www.commondreams.org/news/2015/05/17/tens-thousands-call-okinawa-without-us-bases

  På den senare kan man bland annat läsa följande träffande kommentar:

  Were this 1982 and protestors in the old Warsaw Pact nations holding up signs calling for the Soviets to get out , rest assured the Media in the US would be relentless in reporting on it.

  The difference being the Russians in fact pulled out.

 4. Jag har varit pa Okinawa. Det ar den renaste och mest vaelorganiserade platsen jag varit pa och folket dar ar otroligt trevliga och fortjanar nagpt battre an att ha utlandska trupper dar som beter sig saa.
  Jag har sett valdtakter anvandas som ett led i krigforingen I de krigszoner jag varit i.
  Det som ar intressant med Varldens Samvete och Humanitara Stormakt (Sverige) med varldens forsta feministiska regering ar att de fullstandigt ignorerar de fruktansvarda overfalls och gruppvaldtakter som begas haer mot svenska flickor och kvinnor dar signalementen morkas i 99% av fallen enligt polisens Kod 291.
  Endast 8% av anmalningarna leder till atal och polisen saeger att de lagger ned minst 13 utredningar om valdtakt om dagen. Detta ar sinnessjukt och existerar inte forutom I krigforande laender.
  I svensk media rapporterar de pliktskyldigast om valdtakter i Indien men morkar och ljuger om valdtakterna haer. Dar jag bode tidigare kom en 52-arig kvinna hem fran jobbet och I tradgarden gomde sig 3 asylsokare som knuffade in henne I huset och gruppvaldtog henne. Hon overlevde och blev tillsagd av polisen att halla tyst om detta (for att inte gynna Sverigedemokraterna?). Elin i Goteborg valdtogs och slogs ihjal med stenar och gomdes i en park. En kvinnlig arbetare pa ett asylboende I Mariannelund gruppvaldtogs och hamnade I rullstol. En rulstolsbunden kvinna pa Gotland gruppvaldtogs. Skolflickor valdtas pa skoltoaletter och det ar offren som tvingas byta skola. Inte garningsmannen. En ung kvinna skrev pa Facebook haeromdagen hur det ringde pa hennes dorr. Nar hon oppnade rusade det in tva maen. De misshandlade och valdtog henne. Polisen lyckades senare fa fast dessa tva och I den foljande rattegangen givk de fria. Det slutade med att den unga kvinnan tog sitt liv. Ett annat uppmarksammat fall senaste veckan handlade om en annan bevisad gruppvaldtakt med fem garningsmaen som gick fria. Vad ar detta? Pagar det ett krig mot vaar befolkning? Och star det saa kallade raettsvasendet pa fiendens sida?

  • Varför tar du enbart upp våldtäkter som har begåtts av migranter? De flesta våldtäkter som begås är av en nära anhörig inom hemmets dörrar. Mörkertalet är stort eftersom många offer vill inte lägga in en anmälan. Sedan finns det män som lägger något i flickans/kvinnans drink och sedan begår våldtäkt. Hur många av dessa är invandrare vet jag inte, men det spelar ingen roll. Det är män – oavsett nationalitet – som begår sexuella övergrepp.

   • Varför förringar du dessa överfalls och gruppvåldtäkter som är exakt likadana som de som begås i krig? Varför kommer ni i vänstern ALLTID med ursäkter när svenska kvinnor och flickor våldtas? Det är illa nog att svenska män våldtar men varför ska vi acceptera att ta in hundratusentals män med en så vidrig kvinnosyn som de har? Är det värt att flera tusen flickor våldtas bara för att ni ska känna er goda? Var är er empati för svenska offer? Har ni någon överhuvudtaget? Ni låter mördare och våldtäktsmän komma in i landet och försvarar deras beteende. Monstren från IS får ju till och med skuldsanering, höga bidrag och skyddad identitet. Jag tycker det är sjukt.

    • Jag har aldrig ursäktat någon man – oavsett nationalitet och religionstillhörighet – som begår våldtäkt. Men det gör du när du enbart tar upp våldtäkter som har begåtts av migranter.

     Det finns absolut ingen gen hos ett folkslag som gör människor till våldtäktsmän. Man kan inte utrota våldtäkten som sådan genom att utrota en folkgrupp eller en religion. Vi vita och kristna har begått brottsliga sexuella handlingar genom hela historien som har varit värre än vad de olika grupperna av muslimerna gör idag och har gjort.

     Givetvis finns det grupper – såsom IS – som har hjärntvättat andra muslimer att begå fruktansvärda bott. Men det har även de vita och kristna gjort. Nazisterna försökte utrota en hel folkgrupp under 2:a Världskriget. I Australien och Amerika har de kristna vita grupperna skilt urbefolkningen från deras religion och kultur. De kristna vita har tagit deras barn med ett enda syfte – att begå incest.

     • Men inte en enda gång har jag sett någon från vänstern protestera mot dessa fruktansvärda gruppvåldtäkter. Inte en gang har jag sett någon från vänstern protestera när svenska pensionärer blir misshandlade och rånade. Inte en gang har jag sett nagon fran vanstern protestera nar svenskar dor I mordbrander. Inte en gang har jag sett nagon fran vanstern protestera nar kyrkor brans ner. Inte en gang har jag sett nagon fran vanstern protestera nar svenska pensionarer kastas ut fran alderdomshemmen for att ge plats at immigranter. Inte en gang har jag sett nagon fran vanstern protestera svenskar far illa.
      Daremot nar en moske brinner saa blir det stora protester (och saa visar det sig att branden startade I en spis inne I mosken) Det blir protesternar nagon ryckt av en sloja pa en muslimsk kvinna (och saa visar det sig att det var hennes egen man).
      Jag skulle respektera vanstern om ni kande empati aven for ert eget folk men det gor ni uppenbart inte. Vanstern var en gang bra och behovdes I varlden men nu springer ni globalisternas, bankirernas och islamisternas arenden.
      Inte alla av er men manga.

      • Har du fakta för att äldre måste lämna äldreboendet för att ge plats för migranter? I så fall ställer den aktuella kommunen en utsatt grupp mot en annan, och då kan man ställa frågan vems beslut var detta.
       Alla dessa här händelser måste ha skrivits i någon lokal tidning (och då menar jag inte Nya Tider eller Fria Tider eller någon annan av dessa sekteristiska tidningarna, jag anser att dom inte är tillförlitliga) och då kan du hänvisa till några av artiklarna. Du kan inte bara häva ut anklagelser som inte visar sig stämma, eller som passar din uppfattning om muslimer.

       Det är sant att vänstern inte protesterar mer än vad den gör. Men det gäller även när det är andra saker, t ex borde fredsorganisationerna var större än vad dom är. Men även att du inte hör något om att vänstern protesterar är kanske för att mainstream media inte tar upp socialistiska demonstranter eller protester. Public Service har t ex inte rapporterat om de stora demonstranter på Irland under ett par tre har samlat 30 000 till 40 000 varje gång i protester mot korruptionen och svångremspolitiken som den irländska högerregeringen för.
       Men även här i Sverige har MSM försökt ignorerar den socialistiska kampen in i det sista, t ex hamnkonflikten. Bara för att du inte hör eller läser något så finns kampen där, men den kampen kan du inte läsa något positivt i högertidningarna.

     • Nej, nu har jag också begått ett klassiskt misstag – omvänd rasism. Jag skriver i sista meningen ’De kristna vita har tagit deras barn med ett enda syfte – att begå incest’. Jag menar så här: Det är individuella kristna vita som har tagit deras barn med ett enda syfte – att begå incest. Våldtäkt och annan brottslighet ska betraktas som individuella brott – man är ensam ansvarig för vad man gör. Det är man alltid. Även i krig. Man kan inte beskylla någon grupp (som IS eller nazism eller kommunism eller kapitalism, eller land eller religion) för brottslighet – såvida den inte begår brottet som en grupptillhörighet eller att det är ideologiskt. Sedan är ju synen på vad som är brott olika i alla länder. Och straffen för dessa brott är från barbariska (såsom att bli piskad, få handen avkapad eller att bli avrättad) till den svenska formen som är en av de mildaste i hela världen.