Sexuella övergrepp mot flickor i Tyskland, av franska soldater i Mali och av svenska i Kongo.

Aftonbladet skrev igår under rubriken ”Massövergrepp väcker tysk avsky” och vidare ”Ett 90-tal anmälningar har enligt tyska medier kommit in om sexuella övergrepp i vimlet under nyårsfirandet vid stadens centralstation. Anmälarna vittnar om hur grupper av 20-30 unga män omringat kvinnor, antastat dem och rånat dem.”
Dessutom Kölnpolisen säger enligt Süddeutsche Zeitung att förövarna tycks ha haft ursprung i Mellanöstern eller Nordafrika men att flera indicier pekar på att det rör sig om organiserade kriminella snarare än asylsökande
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22046714.ab
Andra massmedia ger liknande rapporter.

* Så mycket är väl klart att den utbredda pornografin på nätet och den sexualiserade framställningen av unga kvinnor för att främja försäljningen i kapitalismen är en bakomliggande bidragande orsak till att främja en kvinnosyn som kan leda till sexuella övergrepp.
* Detta är ett nytt ämne för bloggen och jag vill bl.a. vidga perspektivet av övergreppen i Tyskland.

Min gamle skolkamrat Brage Norin från Skogås tankesmedja utanför Boden – en gång Sveriges främsta militärstad – ligger inte på latsidan. Han har tidigt igår morse mailat mig detta ”VARNING – MYCKET OBEHAGLIG INFORMATION”, med information och diskussion, vilket jag nu finner skäl att föra vidare. Det handlar om övergrepp av de unga männen i Tyskland, av franska elitsoldater i Afrika, av svenska soldater i Kongo mm.

Brages artikel.
Några översatta axplock från den tyska pressen. ”Betraktare från norr” – Beobachter vom Norden – Brage Norin.
* ”Silvesternacht” (Sylvester har namnsdag den 31:a december)
Massiva sexuella övergrepp mot flickor i Köln, Stuttgart och Hamburg. (Massive Übergriffe auf junge Frauen in Köln, Stuttgart und Hamburg)

Tyskland - massiva sexövergrepp

(Silvesterfeuerwerk in Hamburg – Fyrverkerier på Nyårsafton i Hamburg).© DPA

* Feuerwerk zum Jahreswechsel: In der Silvesternacht soll es auch in Hamburg Übergriffe auf viele feiernde Frauen gegeben haben. Fyrverkerier vid årsskiftet. Under nyårsnatten i Hamburg skall övergrepp mot flera firande kvinnor ha ägt rum.

Polisen i Hamburg hade satt in fler än ett tusen polispatruller och det talades om en lugn nyårsfest. Men på natten när mörkret föll började det bli oroligt på Reeperbahn och i stadsdelen St. Pauli. Anmälningar om sexuella övergrepp började strömma in till polisen. Grupper av unga arabiska män omringade och tryckte fast unga flickor och grävde sig med våld in under trosor och bysthållare. Fingrar trycktes in i alla kroppsöppningar berättar flera antastade kvinnor. Många unga flickor miste sina smycken och mobiltelefoner.

Massiva sexuella övergrepp och stölder rapporteras även från Köln

Tyskland - sexövergrepp i Köln
Dom und Hauptbahnhof in Köln

* Zwischen Domtreppe und Kölner Hauptbahnhof kam es in der Silvesternacht offenbar zu schweren Übergriffen auf Frauen. Mellan domkyrkotrappan och Kölns järnvägsstation skedde uppenbarligen svåra övergrepp mot kvinnor. © DPA

Nordrhein-Westfalens inrikesminister Ralf Jäger berättade att grupper av unga män från Nordafrika – ”nordafrikanischen Männergruppen“ – uppenbart hade planerat övergreppen som plötsligt bröt ut på flera ställen. Runt järnvägsstationen och kyrkan ägde omfattande sexuella trakasserier och stölder rum. Polisen uppger att det sannolikt var samma nordafrikaner som under en månads tid hade gjort sig ökända för sina omfattande stölder från tågresenärer. Polisen hade fått rycka ut många gånger tidigare.

EUROPA STÖRTAR IN I KAOS

Problemet är att frågan om dessa vidriga sexuella övergrepp på unga flickor är tabubelagd. En extremt patriarkatisk kultur – en ”manssvinkultur” – går naturligtvis inte att blanda med en kultur där kvinnan anses ha lika värde som mannen. Vem som helst med IQ över 40 förstår detta – men politikerna vägrar tala om saken.
Alltför få vågar försvara kvinnans självklara rättigheter. Det är den bittra sanningen. Att med våld gräva sig fram i en ung kvinnas underliv borde naturligtvis leda till stränga straff. Vilka drabbas hårdast av dessa övergrepp? Naturligtvis alla verkliga flyktingar och de unga flickor som blivit så djävulskt förnedrade..

Grupper av unga arbetslösa berusade män, som ser kvinnan som mannens egendom, beter sig som många män gör i krig. Överallt på jorden där krig eller svåra konflikter råder mellan olika befolkningsgrupper, upprepas beteendet. Det är den nakna tragiska sanningen.

Det var enligt rapporter från folk på platsen likadant under den svenska FN-insatsen under ”Kongo-krisen”. Massor av svenska FN-soldater hade sexuellt umgänge med underåriga afrikanska flickor regelbundet under sin tjänstgöring i Kongo. ”Ingen av oss hade sex med flickor som var äldre än tretton år” – så var det. Långt ifrån alla var skyldiga – men ingen stoppade den omfattande pedofilin. De unga flickorna kunde tjäna pengar till sina föräldrar genom att prostituera sig. Unga fredsbevarande soldater i FN-tjänst har betett sig på precis samma sätt runtom i världen.
Och det är väl känt att sexövergrepp är vanliga i det nuvarande, långvariga kriget i Kongo.

Anders lägger till: Övergrepp av franska soldater i Afrika 2013.
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/04/30/franska-soldater-misstanks-valdtakt
Finska Yle rapporterade 30/4 ”Flera barn misstänks ha blivit utsatta för sexuella övergrepp av franska soldater i Centralafrikanska republiken. Övergreppen ska ha skett i slutet av 2013. En intern FN-rapport som länge hållits hemligstämplad har nu avslöjats av den brittiska tidningen The Guardian http://www.theguardian.com/world/2015/apr/29/un-aid-worker-suspended-leaking-report-child-abuse-french-troops-car, av den svenske FN-tjänstemannen Anders Kompass.
Frankrike soldater i Afrika
”I FN-rapporten beskrivs hur pojkar i åldern nio till tretton år blivit utsatta för sexuella övergrepp i utbyte mot mat, husrum eller pengar. Övergreppen ska ha skett i närheten av ett flyktingcenter i huvudstaden Bangui som de franska soldaterna vaktade. Enligt tidningen Le Monde kan det röra sig om ett femtontal soldater som utfört övergreppen”. Det hela tystades ned av ansvarig kvinnlig FN-tjänsteman, som senare fick en ansvarsfull post inom FN:s narkotikaprogram. Anders Kompass blev avstängd från sitt arbete av FN:s high commissioner for human rights i några månader, men blev sedan rehabiliterad. SvD skrev ”Olagligt att stänga av Anders Kompass fastslår FN-domstol.” http://www.svd.se/olagligt-att-stanga-av-anders-kompass-fastslar-fn-domstol

Brage: Mannen kan ofta inte kontrollera sin sexualitet i krig. Det är därför fältbordeller alltid ansetts vara nödvändiga i krig. ISIS legosoldater i Syrien och Irak har försetts med tusentals sexslavar från hela Mellanöstern. Vi får aldrig slut på svineriet om vi inte lyckas stoppa krigen. Vi är genetisk mycket nära besläktade med schimpanser. Vi måste fatta detta.

Anders. Vi har också hört talas om negativ behandling av ”tyskungar” i Norge, i Frankrike, av barn till amerikanska soldater i bl.a. Vietnam, om ISIS sexslavar.
Jag har bara några enkla förslag: Arbeta förebyggande och kontrollerande. Uppfostran i politik, demokrati och människosyn.Information och uppfostran i skolan, i samhället. Rejäla straff för förövarna. Kontroll, övervakning bland soldater utomlands.

intressant.se sex, , , , , ,

Lördagsintrvjun

  18 comments for “Sexuella övergrepp mot flickor i Tyskland, av franska soldater i Mali och av svenska i Kongo.

 1. 7 januari, 2016 at 09:02

  Ni blandar ihop äpplen och päron. De vidriga övergrepp som franska och svenska begick hade inte bakgrunden att en hemlig armé hade smugglats in i landet, som skall tränas för att ta över makten. Se mer över den till Tyskland och Sverige insmugglade ISIS-armén som hade generalrepetition under nyårsnatten på http://www.whitetv.se
  Ni gör felet som fulmedia att ni vill mörklägga sambandet mellan invandringen och ökad brottslighet mot kvinnor. Dags att vakna Brage och Anders.

 2. 7 januari, 2016 at 10:28

  Hur förklara sexuella övergrepp av västerländska soldater då?

  Alkoholen spelar en viktig roll som förklaringsfaktor, jämte annan kvinnosyn och upplevd diskriminering tror jag.

  • Gammal krigare
   9 januari, 2016 at 11:35

   Jag säger som Henning – ni blandar äpplen och päron. Svenska FN-soldater sysslar knappast med organiserade våldtäktsattacker mot kvinnor och barn och det vore intressant att få veta hela bakgrunden till de franska soldaternas vidrigheter i CAR. Var det soldater med invandrarbakgrund eller etniskt franska? Har de fått sina rättmätiga straff? Har den som försökte mörka händelsen straffats?
   I Köln och övriga städer handlade det helt uppenbart om en organiserad attack. Kanske en generalrepetition inför någonting större. Denna vår och sommar kommer att bli svår för flickor och kvinnor i Västeuropa. Den som tror annat bedrar sig själv.

 3. 7 januari, 2016 at 12:15

  Ovanligt bra av Brage Norin. Den enda invändningen jag har är hans åsikt att män inte kan behärska sin sexualitet i krig, eftersom vi är så nära släkt med schimpanserna. Vi är väl inte mer släkt med dom i krig än i fred, men under krigets laglösa tillstånd är risken för efterräkningar mindre, så då struntar vissa i att behärska sig

 4. 7 januari, 2016 at 13:45

  Ni har inte utrett händelserna i Tyskland ordentligt. Polis, politiker och fulmedia medger att det handlar om en helt ny typ av brottslighet. Därför är det missvisande att jämföra med svenska och franska illgärningar.
  Men huvudpoängen är att rapporteringen kommit så sent. Hela Tyskland kokar av ilska att gammelmedia, politiker och polisen försökt mörklägga kvinnoövergreppen för att vara politiskt korrekt. Men tack vare alternativa media och det ovanligt stora antalet kvinnooffer misslyckades mörkläggningen.
  Dessutom missar ni att denna nya typ av brottslighet även förekom i Sverige under nyår, vilket t.o.m. lågvattenmärket Expressen rapporterade om igår, också försenat.

 5. ERIK
  7 januari, 2016 at 16:42

  Av rapporterna från Köln har de samma tillvägagångssätt (modus operandi skulle GW säga) som på Tahrirtorget. Stor folksamling och mycket väsen (Kairo – demonstrationer, Köln-fyrverkeri), männen bildar en ring runt offret. Ringen hindrar insyn och larmet hindrar att offrets skrik hörs. Det är något annat än utnyttjandet av fattigdom i Afrika eller Thailand där pengar eller mat/gåvor är inblandat, dvs prostitution. Dessutom har våldtäkter i krig inte främst en sexuell orsak utan är i huvudsak en del i en utarbetat taktik och strategi. Nu senast kan vi se det som en del av IS strategi i Syrien och Irak

 6. Brage Norin
  7 januari, 2016 at 16:53

  Svar till Henning Witte.
  Jag har under en tioårsperiod åkt skytteltrafik till och från Kina – och jobbat där i perioder. Många gånger i början av detta århundrade var planen fulla med små underbara kinesiska flickebarn. Överallt bara flickebarn. Adoptivföräldrarna älskade sina barn. Hela planet var fullt av kärlek. Men de kinesiska flygvärdinnorna var inte lika lyckliga. Det låg lite sorg i luften samtidigt. Denna trafik upphörde nästan fullständigt efter några år.

  Man måste komma ihåg att Kina ligger mycket bra till när det gäller kvinnans jämställdhet. FN:s ”Gender Index” bevisar detta år efter år. Betydligt värre är det i Indien och Pakistan. I flera byar existerar bara gossebarn på grund av de selektiva aborterna. Av det kvinnliga könet finns endast mammorna kvar i byarna.

  Kulturer ändras inte i en handvändning. Jag är väl medveten om detta. Så kallade ”hederskulturer” går inte ihop med kulturer där kvinnan anses vara en fullvärdig människa. Detta är helt självklart – även om ingen vill prata om det eller skriva om det.

  Men om hela sanningen ska tas fram, måste man även belysa vilka sexuella övergrepp som förekommer än idag av unga soldater i FN:s tjänst – över hela jordens yta. Det är inte att blanda bort korten. Det är precis tvärtom – det är att redovisa den nakna sanningen – hela sanningen. Om denna aspekt inte tas upp – då har man blandat bort korten. Dessutom – i ett kort blogg-inlägg kan man inte behandla frågan ur alla perspektiv.

 7. koijen
  7 januari, 2016 at 18:13

  ursäkta mitt intrång , mycket egendomliga förklaringar om varför sexuella övergrepp utförs, jag tvivlar på att offret analyserar varför han eller hon förnedras till det värsta som kan hända , sätt er i offrets sits så behövs inga ursäkter eller förklaringar det är lika svinigt oavsett vem eller var det händer.

 8. Thomas Åkerblad
  7 januari, 2016 at 18:19

  Hittade denna information om hur man i Belgien försöker hantera detta (enbart på tyska. Tyska är ett av de tre belgiska nationalspråken):

  ”Kurse im Umgang mit Frauen werden Pflicht für Asylbewerber
  In allen Asylbewerberheimen in Belgien werden Kurse ”zum Umgang mit Frauen” eingeführt. Der Staatssekretär für Asyl und Migration, Theo Francken (N-VA), will, dass die Kurse verpflichtend sind. Ihm zufolge seien diese Kurse dringend notwendig, denn der Zustrom von alleinstehenden jungen Männern sei sehr hoch. ”Sie kommen aus einer Kultur, die ganz anders mit Frauen umgeht als wir im Westen”, so Francken in unserem Sender VRT.

  In den Kursen werden den Asylbewerbern die Grundprinzipien im Umgang mit Frauen hierzulande erklärt. ”Es handelt sich um Grundregeln im Allgemeinen und sexuellen Umgang mit Frauen in der westlichen Welt”, erklärte Francken.

  ”Es geht um die Tatsache, dass es normal ist, dass Frauen hier arbeiten und wählen gehen. Es wird aber auch darauf eingegangen, dass Frauen hier in kurzen Kleidern auf der Straße herumlaufen können und dass man Frauen nicht so einfach anfassen darf.”

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.deutsch/nachrichten/1.2540357

 9. False flag
  8 januari, 2016 at 14:29
  • 8 januari, 2016 at 14:57

   I artikeln i ”Veterans Today” står bl.a. ”“It seems like everything was planned in advance,” said the German Minister of Justice, Heiko Maas.”Something like that does not come from nowhere, there must be someone behind it,” says the minister.”

 10. Erik
  8 januari, 2016 at 15:24

  Det finns vittnen och kvinnorna ljuger inte. Polisen har efter kritik om varför de inte ingrep medgett att se sett att kvinnor flydde efteråt med män efter sig. Polisen skyller på att de förlorade kontrollen. FN soldaterna i Kongo också false flag? Det är väl dokumenterat både Kairo, CAR och Köln. Jag blir så förbannad när mäns våld mot kvinnor försvaras, vare sig det är med svår barndom eller kultur!

 11. ERIK
  8 januari, 2016 at 15:31

  Sedan måste jag tillägga till Brage att varje övergrepp måste analyseras och en våldtäkt är en typ och att FN-soldater utnyttjar barn för sexuella tjänster är en annan. Bägge är vidriga men våld är våld och utnyttja fattigdom för sexuella tjänster en annan.

  • jax
   9 januari, 2016 at 11:56

   Erik,
   Du menar då att om man har råd och möjlighet att betala för sig när man gör ett övergrepp så är det mer ursäktat?

 12. Erik
  10 januari, 2016 at 15:11

  Självklart NEJ, jax! Ibland blir man desillusionerad när kommentatorer inte läst eller och inte begripit tillräckligt! Ber dig läsa igen.

 13. 10 januari, 2016 at 23:32

  Ny bok avslöjar ”Massvåldtäkterna som tystades ner. Ny bok avslöjar västallierade soldaternas övergrepp på hundratusentals tyska kvinnor”. ” Detta har gjort historikern och skribenten Miriam Gebhardts färska bok om våldtäkterna av tyska kvinnor under andra världskriget slutskede, Als die Soldaten kamen, till hett nyhetsstoff, inte bara i Tyskland utan även internationellt.”

  (http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article20786829.ab)

Comments are closed.