Prostituerad 2007 års politiska bloggare?


Jag känner inte pseudonymen Isabella Lund, men när årets politiska blogg blir en enfrågeblogg som Isabellas finns det anledning att höja på ögonbrynen.


Visserligen vet vi ingenting
om omröstningen verkligen var en omröstning, det vi vet är att alla bloggar inte tilläts vara med. Vissa på grund av att dess skribenter är politiskt aktiva, andra för att de inte velat vara med förra gången. Men det självklara är att man inte kan ha en sådan omröstning utan att redan i förväg se till att slutresultatet inte kan manipuleras, och att alla bloggar ska få vara med.

För egen del fick jag höra att ”- Eftersom du inte ville vara med förra året så…” Nu kan jag inte påstå att jag bryr mig speciellt mycket, ryckningarna i mungiporna skulle avslöjat mig, men det är minst sagt anmärkningsvärt att en så stor andel högerbloggare placerar sig högt, och att en prostituerad vinner. Isabella själv skriver att hon är något slags vänster, möjligen socialliberal, men personligen tror jag att resultatet är ett resultat av någon sorts handpåläggning.

Nu spelar det som sagt ingen större roll, men ska den sortens ”tävling” anordnas även i slutet av 2008 så tycker jag att man allvarligt bör överväga att låta någon politiskt mer neutral ta hand om omröstningen. Dessutom bör man inte få rösta på alla bloggar utan bara ge sina fem favoriter en röst. Sker detta på någon av de etablerade omröstningssiter som finns på nätet så kan man sannolikt lita på att resultatet är representativt, inte annars.

Att jag personligen är motståndare till prostitution har inget med min avoghet att göra. Är jag negativt inställd så beror det givetvis på möjligheten till fusk, samt att alla bloggar inte

tilläts delta. Inget annat. Men som vanligt så kommer högerbloggarna att hacka på mig, tänk vad tråkigt de skulle ha om jag höll tyst…

Den moderatinfluerade Jonas Morian skriver på sin blogg att denna seger var en seger för yttrandefriheten. En något märkligt uttalande kan jag tycka efter att han varit ”kontrollant” i en tävling där inte alla fick vara med.

Bloggen Bendt om Årets Politiska Blogg

Andra om , , , , , ,

[tags]Isabella Lund, Årets politiska blogg, Bloggen Bendt, Promemorian, Omröstning, Högerbloggar, Politik[/tags]


31 svar till “Prostituerad 2007 års politiska bloggare?”

 1. Jonas Morian är en duktig företrädare för den nya socialdemokratin – marknadsliberalismen, som förre statsministern finslipade under sina regeringsår…

 2. Jinge jag roade mig med att ladda ner modulen bmsurvey som användes vid omröstningen och gjorde en liten genomgång av källkoderna samt testade den i min php XOOPS miljö.

  Trots att det är enkelt att ladda ner en lista över de vanligaste fria proxyservrarna och göra en kontroll över att inte någon fuskröstar finns inte detta implementerat i systemet, vem som helst hade alltså kunnat rösta valfritt antal gånger via proxy.org(1000-tals proxy).

  Man hade även kunnat valt att låta dem som ville rösta registrera sig och via en valid mailadress i kombination med anmälnings och avsändarmailip försvårat fusk men inte heller det gjorde man.

  Utöver ovanstående så fanns det också program för att radera röster vilket ju inte förbättrar säkerheten.

  KAS

 3. ”Nu kan jag inte påstå att jag bryr mig speciellt mycket”
  Åjo, det finns nog ingen som bryr sig så lite som herr Jan-Inge. Skulle vara jag då. ;)
  Men det var en väntad randanmärkning från din sida Jinge. Lovar du att ställa upp nästa år om en omröstning genomförs av oberoende insans och utan de vanligaste fuskmöjligheterna? Jag tror nämligen du är lite skraj att ställa upp, tänk om bloggkollegiets mest besökta och omdebatterade blogg inte skulle vinna omröstningen, tänk om… ;)

 4. Det är inget annat än skandal att en hora gör en blogg som många röstar på.

 5. Isabella: Om folk vore för yttrandefrihet, som du skriver, så borde inte vissa bloggar förhindras att delta.

  Erik: ”Jag tror nämligen du är lite skraj att ställa upp, tänk om bloggkollegiets mest besökta och omdebatterade blogg inte skulle vinna omröstningen, tänk om… ;)”

  Jag är fullständigt övertygad om att många av besökarna här skulle rösta på denna blogg. Jag skulle inte behöva skämmas för den placering den fick.

  Ja, om möjligheterna att fuska elimineras och omröstningen drivs av någon opartiskt, visst.

 6. Skulle den här bloggen inte nobbats vara med skulle den vunnit klart. Skulle Jinges dessutom ha gjort reklam för omröstningen som andra skulle det bli en jordskredsseger. Och som jag fattar saken var också det skälet till att den ströks.

 7. #9 Maria A – Ja det vore ju hemskt ifall man såg prostituerade som människor med samma rättigheter som andra.

  #10 Jinge – Jag skulle rösta på dig Jinge! Fast jag besöker iofs ingen annan blogg. ;)

 8. Tack Marcus! Jo jag inser att det finns tillräckligt många besökare här som skulle rösta på denna, i vart fall så jag slapp skämmas. Men det är oxo problemet. Antagligen ansågs det som så självklart att denna blogg valdes bort.

  Egentligen så är det smickrande! :-)

 9. Jag tycker åxå att det är konstigt att en blogg som jag aldrig vare sig sett eller hört talas om vunnit. Jag läser, förutom denna och ett antal andra vänsterbloggar, ett antal andra politiska bloggar men har aldrig ens hört talas om den som vann. Anmärkningsvärt är också att det är en blogg med enbart en sak som syfte. Att ragga kunder, för något annat kan det väl inte röra sig om? Det är självklart att sådana bloggar ska få finnas, men eftersom prostitution är förbjudet så är frågan inte helt enkel. Att denna blogg nobbats deltagande är skrattretande. Hur djävla korkade får man bli och ändå ordna omröstningar? Sedan en randanmärkning till någon som skrivit, Morian är inte marknadsliberal, han är nyliberal. Det finns flera sossar som är nyliberaler idag.

 10. Isabella, du vann för att du är kontroversiell, politiskt inkorrekt och något av en kuriositet. Gör dig inga illusioner :P

 11. Nu förstår jag inte, Isabella (#7). Din blogg verkar handla om prostitution. Jag har inte läst något om mänskliga rättigheter och det jag skymtat om yttrandefrihet verkar mest handla om dig själv.

  Sanningen är ju att din blogg vann för att den handlar om sex (sex säljer) och de som vill köpa sex är väldigt glada över att få rösta på dig. Det verkar mest vara till höger som sexköp är acceptabelt om man ser på de andra på topplistan.

  Annars förstod jag inte ens hur själva bloggförfarandet skulle gå till. Det fanns en lista på över 100 bloggar, de flesta som jag aldrig hört talas om. Sedan fanns det olika grader man kunde tycka om bloggarna utan någon information om hur viktingen skulle gå till vid vad man röstade på.

  Alltså röstade jag inte. Ska det vara en omröstning borde viktningen vara klar och man ska inte behöva ta ställning till hundratalsbloggar utan endast rösta på de få man känner till. Typ max 5.

 12. Varför din Blogg, Jinge, förhindrades att delta vet jag inte.

  Men jag tycker att du skall ge Isabella ett STORT erkännande, hon har verkligen givit en utsatt och viktig yrkesgrupp en plattform, trots massivt, motstånd, ffa från Gammelmedia med DN i spetsen. Och slått ett stort slag för yttrandefriheten.

  Jag röstade på Isabella, hade du varit med hade du fått en röst, dock ej som ”bäst”, trots att jag är oenig med dig i det mesta, förutom Slocum.

  Maria A, 9, vari ligger skandalen??

 13. Isabella, eller vad du nu heter. Det finns ingen konflikt mellan Bloggen Bendt och mig, om man nu undantar Jantelagen.

  För övrigt ber jag dig läsa igenom kommentarsreglerna. Bloggens kommentarsfunktion ska inte användas till sådant som kan avhandlas i mail. Men visst ska jag svara ändå. Jag tror inte för ett ögonblick att du gett ”rabatt” till bloggare för att de ska rösta på dig. Det tror jag inte att NÅGON annan tror heller. Därför raderade jag inte den typen av kommentarer eftersom jag inbillar mig att andra är lika övertygade som jag själv.

  Vad jag ”vet” kan du knappast uttala dig om, jag har tidigare redogjort för mitt arbete och vad det inneburit för mig själv. Att identifiera mördade småtjejer på rättsläkarstationen har inneburit ett trauma för mig som gör att jag är utomordentligt skeptisk till alla former av sexhandel och trafficking.

  Jodå Isabella! Jag är mot alla former av sexhandel, också mot sexarbetare. Men du trodde att jag ”hatade horor” vilket jag inte gör. I och med att jag arbetat med narkotikamissbrukare i trettio år så har jag lärt känna massor av flickor/kvinnor som säljer sin kropp för att få pengar till heroin/amfetamin och jag har gillat de flesta av dessa.

  Det jag H A T A R är de förhållanden som gör att både kvinnor och män är tvungna att sälja sitt kön som den sista resurs de har.

  Jag verkligen hatar att du och andra ska behöva förnedra er så!!

 14. Jag tycker att det finns all anledning att ifrågasätta den omröstning som varit på Bloggen Berndt. Att ”fel” blogg vann berodde med hundra prosents säkerhet på att de nyliberala trummade ihop en massa röstande samtidigt som vänstern abdikerade när Jinges inte fick vara med. Sedan tycker jag att debatten om prostitution ärt helt fel ute. Man ska inte straffa kunderna för den sexuella nöd de känner, men kan kan faktiskt fråga sig varför de inte kan klara av dessa problem med lite toalettpapper. Varför förnedra Isabella och hennes systrar?

 15. Surt sa räven Jinge. Själv blev jag uppenbarligen petad från omröstningen: varför är mig okänt och ärligt talat så känns det som skitsamma. Att du orerar vidare om det hela känns lite som dålig förlorare faktiskt. Och du kan inte riktigt förklara det med att min blogg är obetydlig :).

  Vad gäller diskussionen om ”rabatt”-grejerna så klingar din förklaring rätt ihåligt faktiskt. Om du är intresserad av att hålla kommentarerna fria från förtal så kanske det ska gå åt båda håll?

  När det gäller vissa kommentatorers mening att ”nyliberalerna har trummat ihop röster” så är det självklart så. Omröstningar handlar om det: att propagera för den man tycker är bäst. Menar S Berg-Eriksson att om Jinge skulle vara med i omröstningen så skulle vänsterbloggarna inte säga ett ljud om det? Yeah right.

  Så. Vi får helt enkelt se till att säkerställa nomineringar av såväl min som din blogg nästa år. Och gratulera Isabella, för hon har onekligen ett stort tålamod och nog med självdistans att inte tappa humöret trots ständiga påhopp från kommentatorer.

  Gott nytt år.

 16. Dagens läxa, man ska inte använda yttrandefriheten för att kritisera prostitution för då hatar man horor. Däremot ska man skriva om prostitution ur ett positivt perspektiv för då innefattar ämnet nämligen allt från demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

 17. Deeped! Säkerställa nomineringarna ??? :-)

  Min blogg nominerades av ett flertal som jag kan namnge. Och surt? Njae, surt därför att den inte fick vara med, men jag kan trösta mig med hyfsade besökssiffror så jag ligger knappast sömnlös.

  Kanske bör KAS vara den som tar hand om 2008 års politiska blogg” ??

  Han har både kompetens och trovärdighet.

 18. Det var väl ett dj%¤la tjat om denna omröstning. Se det i stället som ett tidens tecken, en horas blogg blir landets årets politiska blogg. Det visar väl tydligt var det politiska skåpet ska stå framöver. Hittar man inget riktigt arbete kan man dra ner byxorna mot betalning.

 19. Någon sexuell nöd hos könsköparna tror jag knappast det handlar om…
  Vid någon utredning för ett antal år sedan kom man fram till att de flesta köpare var gifta, medelålders medelklassmän…

 20. Det jag inte förstår är:
  1. Ingen förtroendevald fick delta. Hmm, vad jag vet är Erik Laakso förtroendevald i Tierp. Har jag fel? Så rätta mig.
  2. varför just Isabell? För att hon är hora? So what? Det är många som prostituerar sig, även om det inte sker fysiskt.

  Nä, hade jag fått välja, så hade det blivit Jinge och KAS som hade fått representera mina åsikter och tankar. Detta även om det skär sig mellan varven mellan dom.

 21. Ja, att nyliberala högerister röstar fram en blogg, som anser att kärleksrelationer människor emellan med all dess inneboende känslosamhet kan lösas genom en kommersiellt tillverkad snabb könsakt, tyder på ett fattigdomsbevis för medmänskliga känslor av höger-bloggvärldens skribeneter.

 22. #9:

  ”Maria A says:

  January 3rd, 2008 at 2:05 pm
  Det är inget annat än skandal att en hora gör en blogg som många röstar på.”

  Mmm, just det. Såna där ska hålla käften och fortsätta vara onämnbara. Om vi inte låtsas om att de finns så försvinner de.

  Så har vi tänkt i sextusen år. Och de är alltjämt här …

  Dags för lite medborgerliga rättigheter också för horor, kanske? Eller är de inte … ’fina’ nog?

 23. #29,
  B, Yepp jag sitter i fullmäktige och är därmed folkvald men regeln för de som inte kunde delta i omsröstningen var om de:
  * är professionella politiker
  och det kan knappast betecknas som professionellt att vara folkvald fritidspolitiker. Men du kanske tycker jag är proffsig? ;)

 24. KAS. Gärna för mig. Men det tror du antagligen inte på eftersom du är så inbilsk att du inte ens kan läsa?

 25. Jinge (#26), vad jag förstår nominerades även Deeped av flera personer han kan namnge. Ändå fanns han inte heller med. Nomineringsförfarandet tycks alltså redan det ha varit mycket slarvigt. Ska en sådan grej göras igen, oavsett av vem, bör kanske alla nominerade listas eftersom så att man vet att de kommit in.

 26. Laakso, definitionsfråga antar jag. Du får väl fortfarande arvoden för ditt uppdrag? Det får ju i och för sig Norberg också som jag själv definierar som proffspolitiker. Även en lobbyist måste ju kallas för politiker i någon form.