Pär Ström har gått vilse


Pär Ström har den senaste tiden gått rejält vilse bland kvinnorna. Han har blivit antifeminist och bränner nu sin tidigare välförtjänta ställning som en av Storebrors största kritiker.

Själv lyfte jag på ögonbrynen när Pär Ström plötsligt utkom med en bok betitlad ”Mansförtryck och kvinnovälde”. Det kändes ungefär lika naturligt som om ett hockeyproffs gav ut en bok om sömnad och virkning. Sigge Eklund sågade boken i Aftonbladet och själv blev jag närmast full i skratt. Jag har, precis som Eklund, kollat diverse intervjuer med Ström efter detta av rent intresse. Men jag har inte blivit ett dugg klokare.

Jodå, jag har träffat på ett par ”attackflator” genom åren, kvinnor som antagligen borde beskrivas som militanta feminister. Och visst har det hänt att kvinnor i min omedelbara närhet har muttrat surt om just min sorts feminism. Å andra sidan kallar jag mig inte feminist, men jag är givetvis för lika lön och rättigheter och samma ansvar för barn och hem. Att sträva efter jämlikhet behöver inte betyda att man nödvändigtvis måste etikettera sin uppfattning på något sätt.

Det jag istället undrar över är hur Pär Ström kunnat bli så – anti? Jag tänker inte använda denna bloggning till att spekulera, men jag kan konstatera att det sannolikt har med våra respektive kontakter med det motsatta könet att göra. Själv har jag arbetat i kvinno-
dominerade yrken i hela mitt liv och har aldrig upptäckt några manshatande feminister.

Ett resultat av hans hätska angrepp på feminister blir givetvis att man undrar om han är lika illa påläst när det gäller den personliga integriteten. Det är minst sagt storvulet att döpa sig själv till ”Integritetsombudsmannen”,

men han har kommit undan med det på grund av gamla meriter. Nu tycks han ägna sin tid åt att maila olika bloggare och påstå att media stryker feminister medhårs, samma sak tar stort utrymme i hans blogg.

Den nya inriktningen klär inte Pär Ström utan leder bara till att hans omdöme ifrågasätts. Aldrig har det varit så tydligt att skomakaren ska bli vid sin läst.

AB1 SvD1

Andra om , , , , , , ,

[tags]Pär Ström, Anti, Feminism, Kvinnohat, Integritetsombudsman, Den Nya Välfärden, Storebror, Politik[/tags]


9 svar till “Pär Ström har gått vilse”

 1. Det värsta är att det inte finns några direkta bevis för hans anklagelser, allt är bara påstående och axplock som knappast kan kallas för en grundlig undersökning av feminismen.

  Precis som du var inne på så finns det flera olka sorters feminism och olika sorters feminister och det är fullständigt orimligt att dra alla över en kam, en jämförelse skulle vara att säga att alla till vänster om centern är kommunister. (fast det finns det säkert folk som tycker…)

 2. Jo, läser man olika intervjusvar så blir man bara förvirrad. Han verkar inte riktigt ha alla hemma i den här frågan.

 3. Ett konststycke att en och samma person lyckas göra sig till åtlöje på båda sidor av ”debatten”. Stora journalistpriset någon?

 4. Per Ström har nog fått sina dåliga erfarenheter på sin arbetsplats hos svenskt näringsliv. Det är väl inte en speciellt trevlig arbetsplats, och därför måste han ge uttryck för sin frustration.

 5. Pär Ström har inte alla indianer i kanoten. Jag minns själv hur jag granskade hans ”bevis” för ”mansförtryck” när han intervjuades i City. Det kan läsas i min egen blogg.

  Min gissning är att Pär Ström riktar sin attack mot feminismen p.g.a. han dels inte lyckats få igenom mycket genom sitt ”integritetsmannaombudskap” eftersom han är i ett kollektiv (Näringslivet) som faktiskt själv har ett intresse av storebrorssamhälle. Svenskt Näringsliv vill gärna att företagen ska kunna få kolla mail och telefoner eftersom de vill motverka maskning. Samtidigt har FRA fått grönt ljus för att få spionera på oss, så Pär Ström har väl lagt ner verksamheten och kommit fram till att nu ska han attackera ”feminismen”. Emellertid så är han ännu mer attackerad och dessutom utskrattad.

  Gemensamt för alla s.k. ”maskulinister” är att de anklagar kvinnorna för att vara värst p.g.a. de är världsbäst på psykisk terror. Se där, hur man kan slippa bevisbördan! Man säger bara att kvinnor är bra på att psykiskt terra männen och så har vi en ”mansrörelse”.

 6. Även om jag inte anklagar dig för det så verkar i alla fall många yngre ”kritiker” av Pär Ström (och som inte ens läst hans alster) uppenbarligen vara ute för att samla cred och knullpoäng bland hobbyflatornas glada skara, kan man tycka (inte heller de vill debattera med Strömm i sak utan gör som en berömd lobby…..

  Varför? Det enda karln vill är ju lika rätt för alla.

 7. Bara för att man arbetar inom de yrken han arbetar inom så betyder det inte att han säger saker som är sanna.
  Bara för att han är ”man” så betyder det självklart inte att han har koll på feminismen.
  varför kan inte en man som Pär Ström vara så extremt korkad när det kommer till dessa frågor?
  Varför blir vi så himla upprörda över en persons korkade åsikter? finns ju tusen likadana.

 8. ”Varför blir vi så himla upprörda över en persons korkade åsikter? finns ju tusen likadana.”

  Det var ungefär det jag menade. ”Elin”, som inte heller läst Pärs alster och som konstant spammade hans blogg med dumheter innan han införde moderering, tycker att ”intelligenta” avfärdelser som ”korkad” och ”kass” räcker för en bedömning av vad Pär står för.

 9. Ja, det är intressant att det finns ett sånt uppdämnt behov av att hacka på feminister. Nästan lite synd att han inte gör det bra bara, nu vill man verkligen inte ens bemöta hans dumheter. Sjunka så lågt liksom.

  Ström samlar ihop några enstaka uttalanden ryckta ur sitt sammanhang och utan att källgranska. Förslaget om den så kallade ”manskatten” handlar inte om att enskilda män ska betala extra skatt, utan att arbetsgivare i mansdominerade och ”överbetalda” brancher ska få en liten extra arbetsgivaravgift som går till ett jämställdhetskonto. Något sätt måste vi ju föra över pengar för att få jämställda löner! Metall ger ju inte pengar till LO på eget bevåg direkt.

  Att låta en sån opåläst person få så mycket uttrymme är faktiskt konstigt. Som om jag skulle börja debattera IT-teknik. Lite grundkunskaper brukar det normalt krävas.