Opposition i Syrien vill slåss med regeringen och Ryssland mot IS

Den vanligen välunderrättade iranska nyhetsbyrån Fars http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13941221000601 rapporterar idag om positiv utveckling i Syrien. Syriens regering har sedan länge lämnat amnesti till rebeller som ger upp, en hänsynsfull politik som säkert bidragit till utvecklingen.

En rad av representanter från den väpnade syriska oppositionen är redo att ansluta sig till de ryska insatserna och till Damaskus regeringstrupper i kampen mot IS och Jabhat al-Nusra uppger det ryska FN-sändebudet i Genève, Alexey Borodavkin.
Enligt Borodavkin följs vapenvilan i Syrien i allmänt, men det finns naturligtvis kränkningar och vi förväntade oss att det skulle vara.Ryssland och USA nådde en överenskommelse om eldupphör i Syrien. Upphörande av fientligheterna trädde i kraft vid midnatt den 27 februari, Damaskus tid, i allmänhet håller hela landet trots rapporterade mindre överträdelser.
”Det är mycket trevligt att se att fler och fler väpnade oppositionsgrupper ansluter sig och har uttryckt sin beredvillighet att bekämpa terrorister från Daesh, Jabhat al-Nusra, och andra jihadist grupper. De vill förena sina krafter med de syriska väpnade styrkorna och de ryska flygstridskrafterna berättade Borodvakin för RIA Novosti i en intervju.”
Syrien 151108 Befriad stat

Nyligen (kl 10.35. Kl är 11.05 och jag sitter på en flygplats) rapporterade Fars om framgångar för den syriska arabarmén mot ISIS i landsbygden utanför Damaskus, i Homs, I Idlib och i Aleppo. http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13941222000261

Som jag skrivit flera gånger sedan ett par år är den syriska armén huvudkraften i den väpnande kampen mot terrorismen i Syrien – och nog därmed i världen. Så mycket lögner om Syrien, sådan demonisering som skett av ledare för USA, Sverige och andra ”demokratiska” västländer som vill att landets och arméns ledare Assad måste bort – oberoende av syrierna uppfattning. Vilket hån mot demokratin

i Andra om: , , ,, , , , , , , FN-stadgan

Rapport om planerat basbygge i Syrien Rapport i iransk nyhetsbyrå Media gör svält till anti-syrisk propaganda Sveriges Radio CNN SvD 9/1 Pål Steigans artikel USA vägrar samarbeta mot IS Pakistan motsäger sig att Assad ska bort Pakistan med i Saudiarabiens allians Amnestys fullständiga rapport Amnestys tidigare rapport i höst Rick Sterlings rapport Rick Sterlings kritik av Amnestys tidigare rapport Eva Bartletts hela artikel Eva Bartletts blogg

  8 comments for “Opposition i Syrien vill slåss med regeringen och Ryssland mot IS

 1. sl
  12 mars, 2016 at 14:06

  Ryssland och Iran flyttar fram sina positioner. Bägge stöder Assad, men av olika skäl. Assad är alewit, en shia-variant, därav Irans stöd, och den ömsesidiga sunnifientligheten. Väst har däremot inga positioner i Syrien, vars kristna förintats sen 700-talet. Turkiet har däremot intressen, av kurdfientlig natur. Nu ska vi betala Turkiet för att inte få flyktinginvasion.

 2. Benny
  12 mars, 2016 at 15:58

  På TV4 nyheterna så sa man häromdagen att att den USA-ledda koalitionen mot IS haft stora framgångar?? Man ”glömde” tala om att det är Ryssland och den syriska militären som stått för alla framgångar…men i propagandans förljugna värld så drar man sig inte för att ljuga. När USA ledde ”kampen” mot IS så växte den sig bara starkare av någon anledning! Tyvärr fungerar det nästan alltid att ljuga, för det stora flertalet har ingen aning om alla valser som MSM kommer med.

 3. 12 mars, 2016 at 16:41

  Utmärkt taktik. Frågan är om den taktiken långsiktigt kommer hjälpa mot de extrema sekterna?

  Sekter som avlar fram barn i explosionsartad takt och med psykologiska trix, hot, skam etc., skapade av mentalt sjuka profeter, håller kvar sina medlemmar kommer med den exponentiella funktionens logik snart rösta in sina egna lagar demokratiskt och kanske avskaffa demokrati och demokratiskt beteende ändå såsom skett i många länder där de religiösa sekterna är starka.

  De kan smyga in sina välrakade representanter och sedan ge sig på de mest demokratiska konsitutionerna eller bryta mot deras innehåll och det gör de.

  Därför finns det inget ”moderat” eller ”återhållsamt” med extrema sekter om man tittar lite närmare på de texter och ledare som som förkunnar dessa sekter. De kan dölja det, de kan ljuga om det, men sanningen om deras texter stirrar oss i vitögat.

  Endast ett parti i Sverige adresserar problemet med religion och sekterism och det är inte SD.

  • Gammal krigare
   13 mars, 2016 at 10:22

   Vilket parti skulle det vara om det inte är SD?
   Sjöstedt och Co var ju lika ivriga som övriga att bomba Libyen och lika lyriska som övriga partier, förutom SD, över den arabiska våren.

 4. Gösta Lilja
  13 mars, 2016 at 18:32

  Apropå religiösa sekter, vart tog den kristna lydmilisen i Libanon vägen? Med kristna symboler på gevären sköt dom tusentals havande kvinnor, spädbarn och åldringar i palestinska flyktingläger. Fick dom kanske asyl i Israel och USA? Och vad var det gudsmannen Sven Reichmann sa när bomberna regnade över barn och gamla i Irak? ”Humanisten bekämpar krigen medan den kristne bekämpar synden. Ofta är det samma sak men inte alltid.”

 5. sl
  13 mars, 2016 at 21:52

  Menar du druserna, hette han inte Jumblatt? De kristna araberna förföljs av muslimerna, det är grundscenariot.

 6. Gösta Lilja
  14 mars, 2016 at 08:08

  Den kristna lydmilisen bestod i huvudsak av kristna libaneser. Druserna är i huvudsak muslimer och samarbetade tidvis med PLO. I alla konflikter finns på alla sidor människor som avviker från huvudfåran. Quisling i Norge och Böök i Sverige saknade inte sympatisörer bland sina landsmän. Och sionismen samarbetade med den avknoppade herrefolksidén nazismen. Ja, var började civilisationskriget? Berättar man om Titanic bör man inte glömma isberget har någon klok man sagt.

  http://www.dn.se/arkiv/nyheter/dn-i-libanon-vallfard-till-oppna-celler-sodra-libanon-grat

  https://no.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8r-Libanon-Arm%C3%A9en

  • sl
   14 mars, 2016 at 20:27

   Blandade ihop druserna och maroniterna. De kristna flyr Libanon, det är grundscenariot.

Comments are closed.