Kom och blås på mig istället!


Nu varnas det seriöst i Storbritannien för en storm där till och med folk varnas för att vara nära kusten, en mycket ovanlig varning.


DN:
”Storbritannien förbereder sig för årets värsta storm. Människor varnas för att vistas i kustområdena de närmaste dagarna…
…Brittiska myndigheter varnar för att vinterns kraftigaste storm är på ingång över landets västra och södra delar. Vindar med stormstyrka kombinerade med kraftigt regn och högt tidvatten förväntas skapa översvämningar…
…David Rooke, som arbetar med att värdera riskerna i samband med oväder, kom med en skarp varning.
– Vi sänder ett starkt budskap, att (folk) ska hålla sig borta från kustområden. Det kommer att bli stora vågor, mycket stänkande vatten och vara ett väldigt farligt ställe att vara på, sade Rooke till BBC.”

Det råder ingen som helst tvekan längre om att vi redan är inne i en dramatisk förändring av väderleken, det är helt enkelt den globala uppvärmningen och växthuseffekten som vi nu ser resultatet av. Det är svårt att se på satellitbilderna hur stormen kommer att beröra Sverige, men skulle den ta den här vägen så ser det ut som om vi har en ny ”Gudrun” på gång.

Frågan är om vi inte ska överväga att plantera palmer där skogarna fälls…


Denna storm kommer närmast från mellanvästern..

Uppdatering 09.59: Nu berättar tidningarna att ett svenskt fartyg är i sjönöd, tyvärr kommer det kanske att bli mer av den varan…DN1 AB1 SvD12

Andra om , , , , , , , , , ,

[tags]Global Uppvärmning, Växthuseffekten, Klimat, Väder, Storm, Orkan, Busväder, Regn, Palmer, Gudrun, Politik[/tags]


6 svar till “Kom och blås på mig istället!”

 1. Det finns mycket som tyder på att trädlantering är det enda vettiga vi kan göra. Att bergränsa efterfrågan på fossila bränslen lär inte ha någon större effekt, tyvärr. Läs mer på http://xxx

 2. Nej, det är inte klimatförändringar du ser nu. Faktum är att det blåser mindre nu i medeltal än vad det gjorde kring sekelskiftet 1899/1900. Dessutom var vintrarna under början av 1990-talet mycket mer blåsiga än denna vintern. I år har det blåst ganska mycket, men inte på långa vägar kan du ens våga tänka på att det har med klimtförändringar att göra. I vart fall inte om du skall ha det korrekt vetenskapligt.

 3. Denna sortens storm har egentligen inte så mycket av global uppvärmning.
  Om man tittar historiskt är det inte så mycket mer stormar egentligen. Problemet är att för att det är klimathysteri, då skriver tidningarna om det jämt.
  Varje väderförändring som inte räknas som helt normal, är klimatförändring. Faktum är att vädret aldrig är normalt.
  I Al Gores film om global warming, pratade han om stormen katrina som översvämmade, new orleans. På 50 talet varnade amerikanska ingenjörer att en stad på en sådan plats skulle
  kunna drabbas av en översvämning. Delar av staden ligger under havsnivån, problemet var att det var en skyddsvall som brast.
  Översvämningar är den vanligaste katastrofen, och har plågat människan mycket, speciellt nu när man ska bygga så nära vattnet. Översvämningarna i göta älv är egentligen inte så konstigt, den floden har jämt pendlat fram och tillbaka. Problemet är att alla hus ska byggas på floddeltat, då tar naturen ut sin rätt.
  Hemsidan co2science.org är intressant, för den som vill hitta lite mer klimatneutral universitetsbaserad väderforskning.
  /Bjens

 4. Bland de mer intressanta nya rön är att man börjar få fram temperaturförändringar i norra hemisfären för de senaste 2000 åren. De diagram man haft hittils, har ofta täckt 1000 år. Man har haft 2000 år men inte så detaljerade som nu. Om man tittar på temperaturen i norra hemisfären, så var det lite varmare än nu i norra hemisfären. Man har även undersökt bergstoppar efter spår av trädens vandring i höjdled och att lövträd som börjar växa högre upp, växte högre upp för ca 1700 år sedan.
  Den perioden var varm och sammanföll ungefär med vår järnålder.

 5. Jag tycker att det har blivit mycket intressantare väder de senaste åren. Nu händer det saker minsann! Det tråkiga är att vintrarna inte är så vintriga längre.

 6. Det är massmedias hysteri som är problemet. Klimatet är icke stationärt! Det har alltid förekommit förändringar. Att påstå att våra CO2 utsläpp skulle påverka klimatet i större omfattning är groteskt. De som driver hysterin har mycket lite kött på benen. Faktum är att den globala temperaturökningen har avstannat sedan sekelskiftet!

  Ken: Att vintern har varit dålig i Sverige just i år betyder absolut ingenting. I USA har man haft kallare vinter än vanligt med mycket nederbörd. Samma i delar av Kina med. Och vädret i säg kanske har inte blivit intressantare utan medias rapportering bättre. Nu finns det kameror överallt, det är aldrig långt till en internet uppkoppling, nästintill alla mobiltelefoner har kameror… resten kan du räkna ut själv.