Ulrica Schenströms äktenskap problemet för Reinfeldt?

Ulrica Schenström är den statssekreterare som är ansvarig för regeringskansliet om det inträffar händelser i världen som påverkar Sverige eller svenskar som befinner sig utomlands.

Det är givetvis ett uppdrag som är mycket viktigt, ett uppdrag som bör fullgöras i nyktert tillstånd. Nu visar Aftonbladets bilder att Ulrica Schenström var – allt annat än nykter. Statsminister Reinfeldt vill inte kommentera saken med hänvisning till – Rikets Säkerhet. Känns tongångarna igen?

Maria Abrahamsson sade i radions P1-morgon att det syntes att Ulrica Schenström var rejält på ”kanelen” och enligt uppgift så lär hon ha betett sig olämpligt på krogen. TV4:s Anders Pihlblad var antagligen lika berusad, och problemet med medias trovärdighet kommer TV4 få åtgärda internt.

Men jag undrar om inte den rådande tystnaden från statsministern också beror på att Ulrica Schenström är gift med en annan Anders, nämligen Anders Johansson? Stämmer den uppgiften så försvåras Reinfeldts situation ytterligare ett snäpp. Statssekreterare behöver givetvis inte vara mindre otrogna än andra, men är de packade och hånglar offentligt med andra så bör man ställa sig frågan om inte det tyder på att ”Rikets Säkerhet” är ett eftersatt begrepp hos vår nuvarande regering?

Något som man tar till när man inte vill svara på obekväma frågor bara?

För även om Ulrica Schenström håller på att skiljas, vilket jag inte vet något om, så är offentligt fylleri och hångel något som inte passar den ansvariga statssekreteraren. När Lars Danielsson misstänktes fanns aldrig några försvårande omständigheter om höggradig berusning, och inte heller några bildbevis.

Jag undrar givetvis också om detta restaurang-
besök bekostades av skattebetalarna som varande ”representation”?

Relaterat: SvD SvD1 P1-morgon Dagen SvD2 DN

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Ulrica Schenström, Anders Pihlblad, Statssekreterare, Moderat, TV4, Rikets Säkerhet, Katastrofberedskap, Reinfeldt, Högerregeringen, Politik[/tags]

  59 comments for “Ulrica Schenströms äktenskap problemet för Reinfeldt?

 1. Sara G
  31 oktober, 2007 at 12:10

  Johan Kjellén, intressant att du också noterat Reinfelds ansiktsuttryck. Han har två, eller varför inte beskriva det som ETT janusansikte.
  När han vill beveka väljarna lägger han huvudet på sned och ser ut som en liten gullig Alfons – och det andra uttrycket är, som du beskriver så bra, när statsminstern spänner ögonen i journalisterna och aggressivt väser.

  Först angriper alliansen sossarnas krishantering, med viss rätt, och fullkomligt knäcker Danielsson. Därefter fortsätter Bildt att mobba honom genom att inte ge Danielsson några arbetsuppgifter – eller ännu värre, sabbar hans chanser att få ett nytt jobb.

  Därefter tillsätter Reinfeldt en ”robust” krishanteringsgrupp, i motsats till Perssons gamla, och Ulica Schengström, Reinfelds närmaste medarbetare, blir högsta ansvarig.

 2. Re do
  31 oktober, 2007 at 12:14

  Angående Jörgen L punkt 2. US hade varit lämplig kandidat att bli uppraggad av utländsk spionage – men med dessa bilder kan hon inte det längre. Och hon lär avgå.

 3. Galaxa
  31 oktober, 2007 at 12:29

  Detta liknar Veckorevyn! Hur kan ni jämföra det här med daielsson? Att det spekulerades om ev otrohet i hans fall, var ju bara var skvallerkärringar och skandaljournalister alltid gör! Det han kritiserades för av seriösa kritiker var ju något helt annat.

  Schenström var berusad och hånglade! Och? Har hon inte skött sitt jobb? DET är vad seriösa kritiker bör granska. Annat kan skvallerkärringarna och skandaljournalisterna ta hand om. Borgerliga eller icke-borgerliga dito – det är ju samma skrot och korn tydligen! Några av er är verkligen helt transparenta! Märker ni inte det?

 4. Christian L
  31 oktober, 2007 at 12:32

  Säger inte hanteringen av denna episod ganska mycket om regeringens förmåga till krishantering? De kan inte ens svara flera dygn efteråt vem som hade ansvaret och vad som hänt trots bilder och medaretare på plats. Mkt konstigt – eller?

 5. Frans
  31 oktober, 2007 at 13:31

  Eftersom Pihlblad är gay så är det i ett journalistiskt perspektiv intressant varför han kysste henne. Journalisterna kräver alla kort på bordet från Reifeldt, men kanske man borde kräva alla kort på bordet ifrån sina journalist kolleger också vad kyssen egentligen handlade om?

  Men journalister håller varandra om ryggen!

 6. Giovanna
  31 oktober, 2007 at 18:18

  Frans, håller med dig. Pihlblad har ju självklart ett egenintresse i att framställa Schenström i så tvivelaktig dager som möjligt och ge närning åt spekulationer. Han har ju redan gjort dundersuccé och blivit värsta mediakungen på den här kuppen.

 7. Master
  31 oktober, 2007 at 20:20

  Att det spekulerades om ev otrohet i hans fall, var ju bara var skvallerkärringar och skandaljournalister alltid gör!

  Det var inga skvallerjournalister som gjorde det. Det var bland annat Folkpartiets politiska sekreterare Johan Ingerö och folkpartisten Johanna Nylander som ägnade sig åt spekulerandet, dvs. Danielssons politiska motståndare.

  Schenström var berusad och hånglade! Och?

  Du ser inte ett problem med att en statssekreterare umgås intimt med en politisk journalist, och till råga på allt journalisten som ska bevaka statssekreterarens moderpartis stämma ett par dagar senare?

  Har hon inte skött sitt jobb? DET är vad seriösa kritiker bör granska. Annat kan skvallerkärringarna och skandaljournalisterna ta hand om.

  Och det är precis vad medierna försöker göra, men bemöts av tystnad, mörkläggning och hemligstämpling med hänvisning till rikets säkerhet från regeringens sida, vilket inte så lite påminner om den socialdemokratiska regeringens agerande i fallet Danielsson. Det är av intresse om hon var berusad, eftersom det strider mot bestämmelserna för hennes befattning om hon var i jour, vilket statsministern vägrar svara på.

  Det här är faktiskt ingenting annat än en politisk skandal, på flera plan. Och de enda man kan skylla på är inte media, utan moderaternas agerande, framförallt sett i ljuset av deras tidigare kritik mot socialdemokraternas krishantering och beredskap.

 8. 31 oktober, 2007 at 21:24

  Tydligen kan inte moderaterna idag plocka fram medarbetare som kan sköta sitt jobb och vet vad heder är!
  Tack Göran Hägglund för att Du finns!

 9. Susanné
  1 november, 2007 at 20:28

  Svenska folket får inte supa på arbetstid, men regeringen får!!!???
  Omval eller nyval eller va det heter…Men regeringen bör avgå omgående…Sverige har aldrig mått sämre, ja inte dom som tjänade bra innan, dom tjänar bättre nu. Men dom som hade det dåligt innan, har fått det ännu sämre…Och det är vi som betalar när regeringen super på arbetstid.
  SKÄMMS

Comments are closed.