Maud ”Skrikan” Olofsson i skandal


Så var det dags igen. Högerregeringens olika statsråd fuskar sig fram genom tillvaron, nu är det Maud ”Skrikan” Olofsson som låtsas chatta med Aftonbladets läsare.


I själva verket
var hon inte ens där. Hon var på något annat ställe och lät i stället sin press-
sekreterare låtsas som att hon var på plats. Man kan läsa svaren på frågorna i chatten på Aftonbladet för att se hur totalt detta bedrägeri var.

Aftonbladet: ”Näringsminister och vice stats-
minister Maud Olofsson lurade i går Aftonbladet och läsarna. När alla trodde att Maud svarade på chattfrågorna var det i själva verket hennes pressekreterare som satt vid tangenterna. – Det är anmärkningsvärt att en framstående politiker beter sig på det här sättet, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se.”

Aftonbladets chat: ”Jennifer S säger: Hej Maud! Vad är en hjälte för dig?

Maud Olofsson säger: Hej Jennifer, En hjälte för mig är någon som vågar visa mod och göra något som gynnar andra en dem själva. /Maud”

Maud Olofsson lär under alla omständigheter inte vara Jennifers hjälte i framtiden. Tyvärr är olika slags fusk och bedrägerier något som totalt genomsyrar den här regeringen. Är det inte köpta betyg, svartbyggen och tjuvtip-
pande (miljöbrott) så är det långtgående fuskande med TV-licenser. Eller misstänkta skumraskaffärer med Carnegie eller olika ryska oljebolag, eller som i Bildts blogg, underlåtenhet att ta bort kommentarer som rekommenderar folkmord.

Småfolket sätts åt i alla sammanhang, det må vara arbetslösa, långstidssjukskrivna eller förtidspensionärer medan de som redan har ska slippa förmögenhetsskatt, fastighetsskatt och statsråden själva glider omkring som på en räkmacka. De låter sina hantlangare ljuga och

kalla sig Maud. Senast idag var det ett statsråd som förklarade krig mot fusket, hon gjorde det i en Ekotsändning.

De säger till Aftonbladet att de är ledsna. Det enda de är ledsna för är att de blev avslöjade…

Jag håller mig för pannan…

Källor: Aftonbladet Chatten DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Maud Olofsson, Skrikan, Fusk, Bedrägeri, Chat, Aftonbladet, Politik, Moral[/tags]


33 svar till “Maud ”Skrikan” Olofsson i skandal”

 1. ja, jag frågar mig, är det vi ser inkompetens i all sin övertydlighet eller en ny politisk strategi? mer politiska skandaler åt folket …

  vem har förklarat krig mot ekot? var kan man läsa mer? en länk kanske …

 2. Man får plocka ner glassakerna från bokhyllan innan man ser och hör Maud Olofsson i TV. Förskräckligt vilken ettrig falsett kvinnan har.

  Hon ligger tvåa efter Littorin på min lista över elaka politiker och att de luras börjar ju bli vardagsmat…

 3. Vadå skandal??
  Detta ÄR högerarrogansen som den ser ut, verkar och handlar i sin fulla politiska utformning i dagens Sverige.
  Svenska folket har i alla fall uppfattat detta, vilket väljarbarometrarna visar!!

 4. Jadu, nu tvår du dina händer va, din gamle röding? Hursomhaver, det var riktigt dåligt gjort av Maud, men du kan ju inte på riktigt tro att någon annan politiker inte skulle kunna göra detsamma bara för att de skulle vara vänster? Ett bra bevis är ju GPs arrogans som kostade sossepacket valet eller Monas medvetna taktik att hemliggöra för svenska folket man faktiskt vill tvinga (ja socialister tvingar alltid, det är det den går ut på, tvång är både mål och metod) på dem. Det är intelligent av sossepöbeln. Det kommer bli ett annat ljud hos ”väljarbarometrarna” när de tvingas lägga fram seriösa förslag och bevis för sin politik. Och vilka ska de samm-regera med? Skogsmullhorna eller kommunisterna?
  Härlig blandning ni har där, vänster-pack!

 5. Fn vad du överdriver! Det finns en massa rötägg på sossesidan också. Ta tex. Göran Persson tex. Han gör ju allt för att sko sig själv. Typiskt sossar faktiskt. Jag känner flera stycken. Dubbelmoralister är vad dom är. Borgarnas politk ger ju resultat. Jobben blir fler och fler, vilket är mkt bättre än bidragsträsket som S erbjuder.

 6. Knappast högerns förtjänst. Högkonjunkturen har de inte skapat.

  Sedan handlade detta om att Skrikan lurade Aftonbladets läsare på ett fult sätt…

 7. Skandal? Kanske dags att nyansera ditt språk… Känns väl som att en skandal behöver lite mer snaskighet än detta. *suck*

 8. Tänk vad ledsna högern blir.. :-)

  Tänk om det varit mOnA sAhLiN som hade lurat läsarna på chatten… :-)

 9. Högerns nya giv:

  ”Vadå skandal? Se på Socialdemokraterna!”

  Kan högern någon gång bränna upp det där kortet i rockärmen och försvara folk som beter sig svinaktigt åt.

  Dissa högern, d.v.s. alla till höger om Vänsterpartiet.

 10. Men det är ju så det funkar. De skulle skrikit halsarna av som om Mona hade lurat chattarna, nu var det Maud och då är det inget att bråka om. Patetiska kryp är de!

 11. Det är härligt att lågvattenmärkena alltid dyker upp på den här bloggen. Man vet liksom vart man kommer när man klickar på något galet. Och jag undrar varför det alltid är män som ska ge Maud Olofsson irrelevanta tillmälen. Jämställdheten har verkligen inte nått den svenska samhällsdebatten än!

 12. Johan! Du är ju aktiv centerpartist, hur skulle det vara om du kommenterade att hon lurade Aftonbladets läsare?

  Det är vad bloggposten handlar om…

 13. Aftonbladet får väl begära legitimation först, det gör dom på arbetsförmedlingen.

 14. Johan Pettersson. Det är ju inte Jinge som har gjort fel. Jag tror verkligen inte det har något att gjöra med att Maud är kvinna. Ganska korkat om du frågar mig att skicka ut någon annan i partiet att föreställa Maud. Det behövs inte raketforskning för att lura ut att hon var i intervju på annat håll. Detta lågvattenmärke startade i Centerpartiet och inte här. De är väl inte så svårt att fatta att man inte skall luras. Speciellt om man är folkvald politiker. Om jag hade varit centerpartist så skulle jag inte ens försöka att bortförklara det.

 15. Jag håller med essbeck. (c) försöker att göra en genusfråga av saken, men glömmer aktivt (blundar så det gör ont) över partiets egna meriter på området.

  Skrikan gjorde bort sig och det – gör ont.

  Då är anfall bästa försvar… :-)

 16. Pasquale: “Vadå skandal? Se på Socialdemokraterna!”

  Jo det verkar ha blivit standardsvaret på det mesta så fort högern får kritik.

  Och när det inte fungerar så bra så försöker nån tokig centerpartist med att man inte får kritisera ministern för hon är kvinna (”jämställt” betyder väl annars att det ska vara lika mellan könen även när det gäller kritik). Pinsamt.

 17. Mattias Wirf varför beklaga sig när kritiken riktas mot något som är fel ?

  Försöker du försvara att det är rätt att uppge sig för att vara någon annan person i en ”kändischat”. Dom kan ju inte vara så naiva att tro att ingen kommer på dem ?

  Det hade varit samma fel att göra det vilket parti som än hade gjort det. Man skall aldrig försvara sådana saker eller ens försöka även om man är aktiv i samma parti.

  Få la se om aftonbladet drabbas av Maudeffekten ny så att de måste rigga upp en webkamera varje gång de kör liknande saker i framtiden.

  Centern får helt enkelt tugga i sig detta sura äpplet och ligga lågt ett tag så folk glömmer av det. Hade jag varit centerpartist i gräsrötterna då skulle jag vara skitförbannad idag. För det sabbar ju för deras parti dom måste försöka förklara detta för folk när de frågar.

 18. Ojj släng hit ett surt äpple till mig också . Mattias wirf.Läste igen du försöker ju inte försvara vad Maud gjorde.

 19. Ang. ”Se på sossarna”. Jag håller med. Det är minst sagt ointelligent (och väldigt paradoxalt) att använda sossarna som måttstock, i det här fallet moraliskt-etiskt, när man så starkt ogillar allt vad de står för. Möjligen kan man i så fall använda dem som en inverterad förebild.

  Egentligen ville jag här bara uttrycka ett enormt missnöje mot DN. Hur i hela fridens namn resonerar man sig fram till ”Lurifax-ministern”? Jag kan väl hålla med om att det inte är den största pinsamheten Maud gjort, men att ”sötifiera” hela historien genom att kalla Maud för ”Lurifax-ministern”, och skriva att Aftonbladets läsare fick ”tji” ger mig kväljningar.

 20. Fram till i år trodde jag att sverige inte kunde få en regering sämre än den Bildt hade.
  Men den här slår alla bottenrekord, helt otroligt. Fälldin såg jag som en tölp, i och för sig en hederlig och klumpig sådan. Men Olofsson, hon inte bara tölpaktigt och det är ju ännu värre.

 21. att “sötifiera” hela historien genom att kalla Maud för “Lurifax-ministern”, och skriva att Aftonbladets läsare fick “tji”

  Verkligen, klent av DN att faktiskt inte granska det hela.

 22. det ger en bild av politikerns syn på människor/väljare: en politiker är entrepenör eller grosshandlare: väljaren är bara ett led en kugge till den personliga framgången

  jag frågar det ofta: vem tjänar vem

 23. Å vem i herrans namn vid sina sunda vätskor skulle chatta med Aftonslaskets läsare om det fanns en chans att slippa ifrån!?

 24. Varje gång man i fortsättningen ser en intervju med en borgerlig minister, så kommer man att fråga sig VEM det egenligen är som de har intervjuat? Nu senast har DN intervjuat statsministern med anledning av dödsmisshandeln på Kungsholmen, men är det verkligen statsministern som intervjuats, eller är det en tjänsteman, eller kanske en grupp tjänstemän om svarat på frågorna?

 25. Ja, det var ju inte så oväntat av en så sliskig person som Maud. Hon är fruktansvärt egofixerad. Skicka hem henne fortast möjligt.

  fd. Centerpartist